Steve Jobs – Originálny životopis legendy

Steve Jobs

Traja výnimoční muži stvorili výnimočný film o legende. Originálny režisér Danny Boyle (Milionár z chatrče), jeden z najlepších scenáristov súčasnosti Aaron Sorkin (Sociálna sieť) a neskutočne talentovaný herec Michael Fassbender natočili životopisnú drámu o najväčšom počítačovom vizionárovi našej doby.

Na filme Steve Jobs je fascinujúce predovšetkým to, že nemusíte rozoznať Apple od Microsoftu, aby vás príbeh pohltil. V slovenských kinách od 12.novembra.

Kľúč k skvelému životopisnému filmu je v originálnom prístupe. Danny Boyle sleduje Stevea Jobsa zo zákulisia. Doslova. Film sa odohráva počas Jobsových kľúčových prezentácii, ktoré menili dejiny, a to nie len počítačové.

Prvý krát stretávame Jobsa v polovici 80-tych rokov, kedy na trh uviedol Macintosh. Od prvých minút utvrdzuje divákov v tom, že reči o jeho neznesiteľnosti neklamali.

Steve Jobs
Steve Jobs

 

Je to monštrum, ktoré šikanuje svojich podriadených za nesplnenie nesplniteľných príkazov, ponižuje matku (Katherine Waterston) svojej dcéry, ktorej otcovstvo aj napriek súdnemu rozhodnutiu neuzná, do krvi sa háda so svojou pravou rukou Joannou Hoffmanovou (Kate Winslet), pokiaľ nedosiahne svoje.

S ubiehajúcimi minútami sa však z jednorozmerného psychopata stáva osobnosť, ktorú budú diváci chápať, obdivovať, ale aj nenávidieť. Asi ako každú ľudskú bytosť, ktorá videla o kúsok ďalej, než všetci ostatní.

,,Dúfam, že keď diváci uvidia náš film, uvedomia si, ako veľmi sa zmenil svet vďaka neskutočnému nasadeniu, vášni a inteligencii jedného človeka, a ocenia, akú osobnú obeť musel priniesť. Tento génius sa ľudskou bytosťou stane až vo chvíli, keď si on sám uvedomí, že ani on nie je dokonalý,“ hovorí režisér Danny Boyle.

Steve Jobs
Steve Jobs
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.