Splashtop 2 – zoberte si svoju plochu všade so sebou

iPad a iPhone sú skvelé zariadenia, ale stále na nich nemôžeme robiť všetko. Pre rad úloh sa musíme spoliehať na klasické počítače. Splashtop 2 je aplikácia na vzdialenú plochu, ktorá sľubuje, že vyplní túto medzeru a prenesie vám všetky funkcie Macu na obrazovku mobilných zariadení. Aj keď existuje mnoho spôsobov, ako získať prístup k počítaču z ľubovolného miesta ako je VNC, LogMeIn Ignition, GoToMyPC a iné, Splashtop 2 je unikátny v tom, že kladie dôraz na multimédia. Je schopný streamovať audio a video.

Verzia pre iPhone stojí 2,99 € a pre iPad 6,99 €. Stiahnuť a zakúpiť si môžete aplikáciu cez iTunes Store. K dispozícií sú aj in-app nákupy, ktoré umožnia rozšíriť funkcie aplikácie.

Nastavenie aplikácie:

Na začiatok je nutné nainštalovať aplikáciu Splashtop Streamer na počítač, na ktorom chcete získať prístup k vzdialenej ploche. Je k dispozícii pre Mac, Windows aj Linux. Po inštalácii je nutné vytvorenie účtu pre prihlasovanie. Po nastavení sa vám zobrazí nová ikona v menu bare.

Sťahovať môžete tu: http://www.splashtop.com/personal

iOS aplikácia:

Klient pre iOS je prakticky totožný pre iPhone a pre iPad. Po spustení aplikácie sa musíte prihlásiť s rovnakými údajmi ako na počítači. Teraz sa stačí len pripojiť na rovnakú Wi-Fi sieť a vidíte aktívne plochy, na ktoré sa môžete pripojiť. Stačí len kliknúť a ste tam.

Splashtop

Ešte pred samotným spustením streamovania plochy vám aplikácia zobrazí rady, ako využívať gestá na dotykovej obrazovke iOS zariadenia.

Výkon:

Splashtop 2 som skúšal na iPade mini spolu s 13-palcovým Retina MacBookom Pro, model 2014. Bol som pripojený na bezdrôtovú sieť s podporou štandardu N. Pri prenose videa v rozlíšení 720p som nezaznamenal žiadne zaváhanie. Obraz aj zvuk boli bezproblémové.

Splashtop

Nepochybne existujú čitatelia, ktorí premýšľajú, či sa to dá využiť na hranie hier. Odpoveď je áno. Prenos obrazu prebiehal bez oneskorenia, všetko bolo plynulé. Skúšal som pretekársku hru Grid, zakúpenú cez Mac App Store a zo Steamu som skúšal akčnú hru Tomb Raider. Pre mňa bolo frustrujúce len ovládanie, ale je to možno vec zvyku a niektorým z vás to nebude určite robiť žiaden problém.

Osobne vidím skôr prínos v možnosti spustiť desktopové aplikácie, pri ktorých nenájdeme alternatívu v mobilných, prípadne ak nemôžete využiť aplikácie, ktoré bežia v cloude.

In-app nákupy:

V aplikácii sú k dispozícii dva balíky. Anywhere Access Pack a Productivity Pack. Ceny sú pre obidva zhodné, 1,99 € za mesiac alebo 16,99 € ročne.

S Anywhere Access Pack môžete pristupovať na váš počítač odvšadiaľ, nemusíte byť pripojení na rovnakú Wi-Fi sieť. Pripojenie prebieha cez zabezpečenú komunikáciu pomocou SSL certifikátu alebo s 256-bit AES šifrovaním.

Productivity Pack umožňuje nastaviť si vlastné skratky pre Microsoft Office, hry, prehrávače médií, internetový prehliadač a iné. Obsahuje prednastavené profily pre rôzne populárne hry, prípadne si ich môžete editovať a vytvárať nové. Productivity Pack zahŕňa ešte jednu funkciu s názvom Whiteboard. S jej pomocou si môžete vytvárať poznámky a komentáre na vašej vzdialenej ploche. Je to vhodné hlavne pri prezentáciách, prípadne v školách pri výučbe.

Resumé:

Ak potrebujete vzdialený prístup k vášmu počítaču je Splashtop 2 podľa našich skúseností ideálnou voľbou. Umožňuje streamovať multimediálny obsah, hry a pracovať s vašimi desktop aplikáciami na tablete prípadne smartfóne. Aplikácia má jednoduchú konfiguráciu a ovládanie. Pre niekoho môžu byť najväčšou nevýhodou in-app nákupy na pokročilé funkcie, hlavne vzdialený prístup odvšadiaľ, nie len z domácej Wi-Fi siete.

Verziu pre iOS zariadenia nájdete tu: https://itunes.apple.com/…/id382509315?mt=8

komentáre
  1. ocenil by som, keby autor zdovodnil, preco je Splashtop idealnou volbou. napriklad preco nie (porovnanie s) Parallels, Screens, TeamViewer…

    0
    0
  2. davnejsie som ho aj kupil,
    uz neviem, ci zacal padat alebo len nebol tak spolahlivy…

    potom som presiel na TeamViewer a bol som nadšený

    0
    0
  3. Najlepsi klient pre RDP bol (je) iTAP RDP. Stal nieco okolo 10 eur a bol funkcny,stabilny a s mnozstvom funkcii a vychytavok. Bohuzial, jeho vyvojarov “kupil” Microsoft a nasledne vydal “svoj” RD client, ktory je ale tak 1/5 z iTAP RDP. “Bol” pisem preto, pretoze povodni vyvojari iTAP RDP stiahli (logicky). Nam, ktori sme si ho kupili, ostava uz len robit restore z backupu a dufat, ze MS dovoli vyvojarom urobit produkt, ktory uz raz mali a bol uspesny. :)

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť