Sledujte YouTube “obrázok-v-obrázku” na iPade v iOS 9

Veľká obrazovka iPad je perfektná pre aplikácie ako YouTube, ale stále tu chýbala jedna vymoženosť: PiP. iOS 9 konečne odpovedal na dopyt po tejto funkcii, no nanešťastie YouTube pre ňu stále nemá podporu. Ak ste pravidelným návštevníkom aplikácie YouTube, potom určite viete, že aplikácia v rámci nej ponúka možnosť PiP, no jedine v rámci nej.

Umožňuje to hľadať ďalší obsah na YouTube a zároveň sledovať ten predošlý v zmenšenom okne. Kým YouTube zakomponuje novú funkciu do ďalšej verzie svojho softvéru, tu je krátky návod ako sa to dá dočasne riešiť:

Krok 1: Otvorte si na iPade požadované video v YouTube aplikácii. Zvoľte možnosť zdieľať a skopírujte link.

obrazok1

Krok 2: Otvorte si Safari a nájdite si stránku ctrlq.org/youtube/pip/

 obrazok2

Krok 3: Do priestoru na text vložte skopírovaný link a potvrďte akciu.

obrazok3

Krok 4: Webová aplikácia nájde video a ukáže ho v strede obrazovky. Môžte video prehrávať priamo z tohto prehrávača. Akonáhle sa začne prehrávanie, zobrazia sa ikony s možnosťami. Jednou z možností je aj PiP. Stlačte tú. Toto zmenší obrazovku prehrávača a umožní vám zapnúť hocijakú inú aplikáciu. 

obrazok4

Nie je to ideálny spôsob fungovania, avšak dokiaľ Google príde s updatom, nedá sa nič robiť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.