Predstavenie iPhone 6s zvýšilo podiel Apple na trhu smartfónov

Podiel Apple na globálnom trhu smartfónov narástol medziročne o 0,6 % na 13,1 % v septembrovom kvartáli, hoci Android od Google upevnil svoju pozíciu lídra v mobilnej platforme. Údaje zverejnila spoločnosť Gartner.

Úspech Apple sa pripisuje najmä pokračujúcemu predaju iPhone 6 a 6 Plus, zatiaľ čo predstavenie nového iPhone 6s a 6s Plus poskytlo neskorší impulz. Apple v tomto kvartáli predal viac ako 46 miliónov telefónov, z čoho približne 13 miliónov bolo modelov 6s.

Android zvýšil podiel na trhu s mobilnými operačnými systémami o 1,4 % na 84,7 %, čo znamená stále obrovský náskok pred iOS. Nárast zaznamenal najmä vďaka poklesu Windows Phone z 3 % na 1,7 % a BlackBerry z 0,8 % na 0,3 %.

Najväčší globálny predajca smartfónov, Samsung, zaznamenal pokles podielu o 0,2 %, na 23,7 %, alebo okolo 83,59 miliónov kusov. V auguste firma predstavila Galaxy Note 5 a Galaxy S6 Edge+, aby držala krok s novými iPhonami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.