Parallels 11 umožní používať digitálnu asistentku Cortanu aj na Macu

Windows 10 je v týchto dňoch postupne sprístupňovaný verejnosti ako bezplatný upgrade zo starších verzií a spolu s ním je v príprave aj nová verzia známeho virtualizačného softvéru Parallels pre Mac. Podľa uniknutého screenshotu z oficiálnej stránky bude verzia s číslom 11 podporovať aj digitálnu asistentku Cortanu, ktorá je zabudovaná do nového systému. Parallels by tak umožnil Cortanu používať priamo v OS X, stačí ak bude Windows bežať na pozadí.

cortana-parallels

Cortana je asistentka založená na fiktívnej umelej inteligencii z hernej série Halo, ktorú Microsoft distribuuje. Konkurencia pre Siri a Google Now, ktorá bola prvýkrát odhalená minulý rok ako súčasť nového Windows Phone softvéru, okrem hlasového rozhrania aktivovaného povelom “Hey Cortana” ponúka aj textového príkazy – tými môžete napríklad spúšťať aplikácie alebo prehľadávať web, podobne ako so Spotlightom. Cortana funuguje na báze takzvaného zápisníku – v ňom sú uložené všetky informácie, ktoré o vás asistentka vie a môže použiť, vrátane kalendárov, záujmov a obľúbených miest.

Microsoft taktiež pred nejakým časom ohlásil, že Cortana sa objaví aj na iOS. Verziu pre iPhone očakávame už koncom tohto roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.