Osvojovanie iOS 9 sa zrýchlilo, má ho 70 % zariadení

Apple aktualizoval štatistiku, ktorá zobrazuje osvojovanie si nového iOS 9. Dáta, získané na základe prístupov do App Store, ukazujú, že až 7 z 10 zariadení má iOS 9. Pre porovnanie, len pred dvoma týždňami štatistika ukazovala 67 % užívateľov s iOS 9.

Trojpercentný nárast je spôsobený najmä upgradom na novší iOS, lebo štatistika zaznamenala pokles používania iOS 8 z 24 % na 22 %, zatiaľ čo skoršie iOS sa nachádzajú na 8 % zariadení, čo je pokles o jedno percento.

A ako je na tom Android?

Android Marshmallow je vo svete Android zariadení malou škvrnou, nachádzajúcou sa len na 0,3 % telefónov a tabletov. Pre poriadok vecí treba podotknúť, že Android 6.0 Marshmallow je verejnosti prístupný len menej ako dva mesiace.

V skutočnosti, kombinácia Android Marshmallow, Lollipop a KitKat sa dohromady nachádza na 63,7% spomedzi všetkých Android zariadení. Tieto dáta sú priamo od Google, ktorý po dobu 7 dní skúmal pripojenia do Play Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.