Nové iPody možno už v utorok

Podľa francúzskej stránky iGen.fr je nová generácia iPodov na spadnutie a Apple ich predstaví približne okolo 14. júla – teda v utorok. V najnovšej verzii iTunes 12.2 boli už pred nejakým časom objavené obrázky iPodov v nových farbách – vrátane ružovej, zlatej a nového odtieňa modrej, čo naznačovalo ich blížiaci sa refresh. Zatiaľ čo Shuffle a Nano dostanú len nové farebné prevedenia, iPod Touch by sa mal údajne konečne dočkať aj novšieho procesora – konkrétne pôjde o 64-bitový A7 alebo A8 čip. Túto teóriu podporuje aj dátum zobrazený na ikonke kalendára z uniknutých obrázkov – 14. júl. Macrumors tiež hlási, že dostupnosť iPodu Touch v US Apple Store sa posunula na 3 až 5 dní.

iPody boli v posledných rokoch akosi zanedbaným produktom v portfóliu Applu a po skončení predaja modelu Classic taktiež zmizli z horného panelu oficiálnej stránky – nahradené novou hudobnou službou Apple Music. Je pravdou, že hudobné prehrávače už nie sú výnosným biznisom ako kedysi, no minimálne iPody Touch sa vďaka podpore iOS tešia veľkej popularite ako náhrada drahších iPhonov a iPadov. Touch bol naposledy obnovený v roku 2012 a dodnes sa predáva so zastaralým procesorom A5 z roku 2011.

ipod_2015_colors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.