Nové iPhony môžu mať telo z pevnejšieho hliníku

Taiwanský Economic Daily News prináša správy o potenciálnom použití pevnejšej zliatiny hliníka v novej generácii iPhonov. Konkrétne by malo ísť o hliník série 7000, ktorý sa používa napríklad v pretekárskych bicykloch. Apple momentálne využíva jeho vylepšenú verziu na výrobu hliníkových Apple Watch Sport. Táto špeciálna zliatina sa podľa stránok Applu vyznačuje hlavne zvýšenou pevnosťou pri zachovaní nízkej váhy tradičného hliníku. Údajne je až o 60 % pevnejšia než bežné zliatiny a pritom má len tretinu hustoty nerezovej oceli.

Economic Daily News v minulosti nemal vždy pravdu ohľadom plánov Applu, preto treba brať aj túto správu s rezervou. Apple však často využíva nové technológie prednostne v nových produktoch, podobne ako Force Touch, ktorý bol tiež najprv predstavený ako súčasť Apple Watch. iPhone 6s a iPhone 6s Plus by sa mali objaviť pravdepodobne v septembri a okrem nového procesoru a vylepšeného fotoaparátu by mali priniesť aj Force Touch, hmatovú odozvu, či nové ružové farebné prevedenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.