Nová Apple TV pod skalpelom

Apple TV 4. generácie bola len nedávno ohlásená a k vývojárom sa dostali už prvé kusy. Ale čo sa skrýva vo vnútri zariadenia, je ho možné jednoducho opraviť a prečo je väčšía ako predchádzajúca generácia? Našťastie existuje iFixit, ktorý nám dá odpoveď na tieto otázky.

apple tv 4 a 3

Redaktori z portálu iFixit rozobrali novú Apple TV spoločne s diaľkovým ovládačom, ktorý podporuje hlasovú asistentku Siri a objavili pár zaujímavých vecí. Set-top box sa až neuveriteľne ľahko rozoberá, stačí uvoľniť len niekoľko Torx skrutiek. Vo vnútri sa nachádza nový napájací zdroj a matičná doska, na ktorej sú všetky komponenty.

appletv4th

Základ tvorí SOC Apple A8, ktorý doplňuje 2 GB RAM typu LPDDR3 od spoločnosti Hynix. Ďalej tam nájdeme pamäťový radič vyvinutý priamo  spoločnosťou Apple a sieťový adaptér, ktorý je pripojený len pomocou  USB 2.0 rozhrania a preto sú maximálne rýchlosti iba 10 alebo 100 Mbit/s. Wi-Fi adaptér podporuje aj štandard 802.11 ac, ktorý má teoretické maximum až 1,3 Gb/s. O nárast rozmerov Apple TV 4. generácie sa postaral nový chladič.

appletv_02

Diaľkový ovládač ukrýva procesor ARM Cortex-M3 a Bluetooth. Batéria má kapacitu 410 mAH a o snímanie dotyku sa stará čip od spoločnosti Broadcom, ktorý bol už použitý v iPhone 5c, iPhone 5s a v iPade Air.

IFixit  dal novej Apple TV 8 bodov z 10, čo je pre Apple jedno z najvyšších skóre. Kritiku si odniesla len základná doska, na ktorej sú všetky komponenty. Naopak pochvalu si zaslúži modulárna konštrukcia, štandardné Torx skrutky a samostatné napájanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.