Jailbreak: ukradnutých bolo vyše 225 000 Apple účtov

Takmer štvrť milióna Apple účtov je ohrozených. Na vine je malware s názvom KeyRaider. Infikované sú len iPhony, na ktorých bolo vykonané „odomknutie systému”, takzvaný jailbreak. Postihnutí sú používatelia až z 18 krajín, predovšetkým z Číny.

Jailbreak- ukradnutých bolo vyše 225 000 Apple účtov_01

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa vyhnúť jailbreaku iPhonu. Ten najdôležitejší je, že môžete infikovať škodlivým softvérom svoj smartfón. Aktuálne sa objavil malware s názvom KeyRaider, ktorý má na svedomí vyše 225 000 používateľských kont do iTunes. Týmto spôsobom prišli majitelia iPhonov o používateľské mená, heslá a ID zariadenia. Postihnutý sú používatelia až z 18 krajín, vrátane USA, Veľkej Británie, Francúzska, Nemecka ale najmä z Číny, Singapúru a Južnej Kórey.

Obete najskôr vykonali Jailbreak a potom inštalovali aplikácie z App Store alternatívy, takzvanej Cydie. Správy o podozrivých neautorizovaných platbách si všimol študent z čínskej univerzity v meste Jangžu.

Claud Xiao z Palo Alto Networks sa vyjadril, že je to najväčšia krádež Apple účtov, ktorá bola spôsobená škodlivým softvérom. Celkovo ide ale len o malé percento majiteľov iPhonov. Väčšina z nich nevykonáva na svojom zariadení jailbreak, čím počet potencionálnych obetí zostáva obmedzený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.