iPhone 6s: SoC Apple A9 od TSMC je väčší ako od Samsungu

Procesor Apple A9, ktorý nájdeme v iPhone 6s a 6s Plus vyrábajú Samsung a TSMC. Čipy ale nie sú úplne identické, verzia od Samsungu je o niečo menšia ako tá od TSMC.

iPhone 6s- SoC Apple A9 od TSMC je väčšia ako od Samsungu

Spoločnosť Chipworks sa bližšie pozrela na komponenty nových iPhonov a porovnala aj procesory Apple A9 v rôznych verziach smartfónov. Vzhľadom k tomu, že o jeho návrh sa stará sám Apple, ktorý predloží plány na výrobu, verzie od Samsungu a TSMC by mali byť rovnaké. Ale pri bližšom pohľade je viditeľný jeden rozdiel. Verzia procesora Apple A9 od TSMC je o čosi väčšia (má 104,5 štvorcových milimetrov), ako tá od Samsungu (96 štvorcových milimetrov). Rozdiel je vidno aj v pomenovaní čipov. Verzia od Samsungu má označenie APL0898 a od TSMC APL1022.

Zatiaľ nie je jasné, či sa jednotlivé verzie procesorov líšia aj v niečom inom, hlavne vo výkone a v spotrebe energie. Že existujú rozdiely zatiaľ prinajmenšom nemožno vylúčiť, aj keď je pravdepodobné, že budú len veľmi malé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.