iPhone 6s nahý a pod röntgenom

Stránka iFixit, zameriavajúca sa na urob-si-sám opravy Apple zariadení, v poslednom čase nezaháľa a po rozobratí nového iPadu Mini 4 a Apple TV budúcej generácie sa ich pozornosť upriamila na práve vydaný iPhone 6s. Aj keď na povrchu vyzerajú nové iPhony identicky ako predošlá generácia, vo vnútri sa schováva kopa noviniek, od 3D Touch displeja, ktorý reaguje na tlak, až po menšiu batériu a nový vibračný motorček.

iFixit potvrdzuje, že batéria klesla z 1810 mAh kapacity minulého modelu na 1715 mAh. Za zmienku tiež stojí nový predný panel s displejom senzitívnym na tlak, ktorý je o celých 15 gramov ťažší ako ten v iPhone 6, spôsobujúc tak drobný nárast hmotnosti nových telefónov.

iphone6s-ifixit1

Zaujímavosťou je vibračný motorček (tzv. haptic engine), zodpovedný za hmatovú odozvu pri nových 3D Touch gestách. iFixit ho podrobil röntgenovým snímkom, pozrieť v pohybe si ho dokonca môžete aj na priloženom videu.

Celkovo si však nová generácia telefónov vyslúžila pomerne slušnú známku pri hodnotení jednoduchosti opravy. Z 10tich bodov si odniesli 7, hlavne vďaka ľahkému oddeleniu displeja a prístupu k batérii.

iphone6s-ifixit3

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.