iPhone 6s dostane pevnejšie telo, poznáme aj dátum vydania

Predstavenie novej generácie iPhonov sa nezadržateľne blíži a spolu s tým sa začína formovať aj viac-menej presná predstava o tom, čo so sebou budúci mesiac prinesie. Okrem nového Force Touch displeja reagujúceho na tlak, o ktorom sa toho popísalo už mnoho, by mali iPhone 6s a iPhone 6s Plus dostať aj omnoho pevnejšie hliníkové telo.

Pravdepodobne s ohľadom na minuloročnú medializovanú kauzu “Bendgate” o ohýbajúcich sa iPhonoch, sa Apple rozhodol predísť ďalšej negatívnej reklame a značne vylepšiť šasi nových telefónov. Ako sme už spomínali v apríli, iPhony budú tentokrát vyrobené z pevnejšej zliatiny hliníka s označením Series 7000, ktorú momentálne Apple využíva na výrobu Sport varianty svojich hodiniek Apple Watch. Súčasné modely používajú rozšírenejšiu Series 6000 zliatinu, ktorá je síce lacnejšia na výrobu a uľahčuje proces anodizácie, je však náchylnejšia na ohýbanie.

Pevnejšiu zliatinu Apple dosiahol znížením pomeru hliníka v tele telefónu – oproti iPhone 6, ktorý vo svojej zliatine dosahoval 98 % hliníka, bude telo iPhonu 6s obsahovať len približne 93 %. Zvyšok budú tvoriť ostatné kovy, prevažne však zinok so šiestimi percentami. Čo to znamená v praxi? Pri testoch ohýbania vydržala zadná strana nového telefónu viac ako dvojnásobnú záťaž oproti predošlému modelu. Nová zliatina bude potrebovať taktiež nový spôsob anodizácie – chemického procesu, pomocou ktorého sa dosahuje farebný povrch zariadení. Podľa záberov z elektrónového mikroskopu je táto anodizovaná vrstva o niečo hrubšia.

Kedy sa nové telefóny dostanú do rúk zákazníkov? John Packzkowski z Buzzfeedu už potvrdil, že plánovaný iPhone event sa uskutoční 9. septembra. Ak sa tento dátum ukáže ako pravdivý, iPhony by sa dostali do obehu už nasledujúci týždeň. Tento fakt podporujú aj nemeckí mobilní operátori, ktorí už ponúkajú registrácie pre prvých záujemcov. Ako dátum vydania pritom uvádzajú piatok 18. septembra. To do seba zapadá aj s tradičným začatím predobjednávok, ktoré Apple zvykne spúšťať najbližší piatok po predstavení telefónov. Slovensko s najväčšou pravdepodobnosťou nebude v prvej vlne predaja, sprístupnenie u nás však môžeme očakávať niekedy v priebehu októbra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.