iPad 2 je stále najpoužívanejší model iPadu

iPad 2 bol v októbri najpoužívanejším iPadom napriek tomu, že mnoho iných modelov bolo vyhotovených od roku 2011. Ukázala to štúdia, ktorú uverejnila analytická firma Localytics.

Zozbierané dáta z viac ako 50 miliónov iPadov ukázali, že iPad 2 reprezentuje až 20 % spomedzi všetkých iPad zariadení. Druhý najväčší podiel má iPad mini (18 %) a hneď za ním iPad Air (17 %).

Súčasné vlajkové lode (iPad Air 2 a iPad Mini) majú len 9 % a 0,3 % podiel. Prvý iPad z roku 2010 má, pre porovnanie, podiel 3 %.

Localytics vysvetľuje tieto dáta tým, že iPady majú pomerne dlhú životnosť. Navyše na rozdiel od iPhonov, iPad sa bežne kupuje bez kontraktu s operátorom a teda ľudia nie sú tak motivovaní kupovať vždy nové zariadenie. Ľudia často siahajú po starších modeloch iPadov kvôli znižujúcim sa cenám.

Analytická firma takisto poznamenala, že zaznamenala významný pokles prechodu na nové zariadenia iPad hneď po ich predstavení na trh.

iPad Pro má potenciál zmeniť túto tendenciu, lebo sa významne odlišuje od predchádzajúcich modelov. Vďaka veľkej obrazovke, príslušenstvu ako stylus alebo klávesnica, sa tento iPad stáva prevažne pracovným nástrojom, nie len zariadením na zábavu a konzum.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.