iOS 9.1 prináša vyše 150 nových emoji a inteligentnejšie Live Photos

Okrem nového OS X Apple dnes vydal aj update pre iOS s označením 9.1. Prvá významná aktualizácia pre iOS 9 prináša okrem opravy rutinných chýb aj niekoľko nových vylepšení.

Pridaná bola podpora pre viac ako 150 nových emoji, ktoré sú súčasťou štandardu Unicode 7 a 8. Medzi ne patria napríklad symboly pre hot-dog, taco, leva, jednorožca, či očakávaný prostredník. Prehľad všetkých nových emoji nájdete na stránke Emojipedia.

ios9.1-emoji

Zo serióznych noviniek zaujmú vylepšené Live Photos, ktoré teraz pomocou akcelerometra inteligentne rozpoznajú, či je iPhone v pohybe, napríklad pri odkladaní do vrecka, a automaticky prestanú nahrávať živý záznam. Live Photos by sa tak teraz už nemali končiť rozmazaným pohybom pri odkladaní telefónu.

Update taktiež zlepšuje stabilitu mnohých aplikácií, vrátane CarPlay, Hudby, Safari a zvyšuje výkon pri novom rozhraní multitaskingu. Celý zoznam zmien si môžete prečítať nižšie. Verzia 9.1 je k dispozícii klasicky prostredníctvom nastavení v telefóne, alebo cez iTunes.

ios9.1-update-screenshot

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.