Hackeri vedia nepozorovane ovládať Siri od Apple aj Google Now na Androidoch

Zariadenia, ktoré majú funkciu Google Now alebo Siri sú vystavené nebezpečenstvu. Hackeri pomocou rádiových vĺn vedia ovládzať hlasovo ovládané funkcie. Výskum francúzskej vládnej agentúry ANSSI potvrdil, že hackeri sú schopní napojiť sa na zariadenie až zo vzdialenosti 16 stôp, čo je približne 4,8 metra. Hackeri sa takto vedia dostať nie len do nového iPhone 6s, ktorý reaguje na slová “Hey Siri”, ale aj na predchádzajúce modely.

Našťastie existuje metóda, akou sa dá znemožniť takéto nežiadúce pripojenie. Užívateľ musí zájsť do aplikácie Nastavenia, zvoliť možnosť Touch ID & Heslá. V tejto zložke treba vypnúť kontrolku “Povoliť prístup Siri, keď zamknuté.” Vypnúť môžete aj ďalšie funkcie zo zamknutého displeja – zobrazenie hlásení, odpoveď správou …

Pre ďalšie zvýšenie bezpečnosti si môžu používatelia zvoliť Ovládacie centrum a vypnúť “Prístup zo zamknutej obrazovky”. To zabráni tomu, aby bol ukradnutý iPhone uvedený do režimu lietadlo zo zamknutej obrazovky.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.