GoPro zábery môžu pomôcť zmapovať svet

Krásne GoPro zábery z odvážnych bicyklových alebo lyžiarskych jázd môžu obsahovať aj nezmapované časti sveta, ktoré Google zatiaľ nestihol pokryť. Pokrytia nezmapovaných miest sa ale chytili vývojári aplikácie Mapillary, ktorí majú ambíciu prekonať Google.

GoPro kamera nie je vybavená na zachytenie GPS súradníc. No súradnice môžu byť po novom pri GoPro snímaní zachytené cez bezplatnú iOS aplikáciu Mapillary. Aplikácia funguje aj bez GoPro, jednoducho robíte zábery cez svoje mobilné zariadenie. Aplikácia zaznamenáva fotografie v 1,5-sekundovej sekvencii. 

Zatiaľ užívatelia, ktorí začali túto aplikáciu používať, zmapovali 1,2 milióna kilometrov. Znie to ako veľa, no na Zemi zostáva stále ešte mnoho nezmapovaných miest. To čo zatiaľ stihli, si môžete pozrieť na stránke spoločnosti.

Snímka obrazovky 2015-12-23 o 11.31.14

Generálny riaditeľ spoločnosti Mapillary, Jan Erik Solem, ktorý kedysi pracoval aj pre Apple, pre Cult of Mac povedal:

Očakávame, že pokrytie Google prekonáme v nasledujúcich troch rokoch. Avšak mapovanie nebude nikdy naozaj dokončené, pretože svet sa neustále mení. No aj to je úloha nášho mapovania.

Mapillary má ambíciu prinášať stále nové informácie o mapovaných miestach. Na rozdiel od Google, ktorý používa 360-stupňovú kameru umiestnenú na autách, Mapillary využíva ľudí, ktorí chodia napríklad po horách. Tak vznikajú virtuálne prehliadky nie len miest, kde je dostupná cesta.

Konkrétne vysvetlenie použitia aplikácie Millitary pre GoPro užívateľov nájdete v návode na blogu spoločnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.