Elon Musk bez servítky o Stevovi Jobsovi

Zdá sa, že Elon Musk nedokáže udržať svoje názory sám pre seba. Vo veľkom interview, zverejnenom v G2, rozrosprávaný Elon Musk dostal otázku ohľadom Steva Jobsa a jeho dedičstve, ktoré zanechal. Predtým ako sa stihol zastaviť, Musk utrúsil poznámku, ktorú sa neskôr snažil zmierňovať.

,,Keď som sa raz stretol so Stevom Jobsom, správal sa ako blbec. A každý, koho poznám, kto sa s ním stretol…” Musk sa podľa správy z G2 v tejto časti zastavil a chcel túto poznámku stiahnúť. Pokúsil sa vysvetliť svoje tvrdenie, že išlo o “osobnú skúsenosť” a, že to bol Larry Page z Google, ktorý ho predstavil Jobsovi pred niekoľkými rokmi. Poznamenal, že Jobs možno len nevedel, kým je.

,,Posledná vec, ktorú potrebujem je generovať nepriateľstvo, viete,” povedal pre G2.

Mnohí tvrdia, že Muskova neláska voči Apple sa zvyšuje, odkedy Apple láka zamestnancov Tesla Motors na lepšie platené pozície. Naposledy v októbri v jednom interview sa nechal počuť, že Apple sa stalo “pohrebiskom Tesly”, nakoľko tam končia zamestnanci, ktorí to nezvládajú v Tesle.

Neskôr v interview rozprával aj o plánoch so spoločnosťou Space X a prezradil, že práve pracujú na rakete, ktorá je známa pod kódovým názvom BFR. Tá pokladá základy vývoja technológie, ktorá má dostať ľudí na Mars. Mnohí experti tvrdia, že dosiahnutie tohto cieľa potrvá najmenej niekoľko desaťročí, no 44-ročný Elon Musk verí, že sa mu to podarí už v jeho 50-tych rokoch.

Začiatkom budúceho roka by mal definitívne predstaviť plán kolonizovania Marsu a hovorí o tomto pláne s obrovským nadšením. ,,Je to v skutku impozantné. Ešte tu nikdy nebola taká architektúra, ako táto, aspoň pokiaľ viem.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.