Dropbox zruší svoje aplikácie Mailbox a Carousel

Dropbox plánuje zrušiť svoju aplikáciu Mailbox 26. februára a aplikáciu Carousel, ktorá slúži na menežment aplikácií, 31. marca. Túto informáciu uverejnila firma na ich blogu v pondelok.

Spoločnosť sa namiesto toho zamerá na zjednodušenie spôsobu, akým ľudia spolupracujú. Dve funkcie sa presunú z Carousel späť do Dropboxu – zdieľané albumy a šetrenie miestom.

Carousel mal problém s upútaním pozornosti, ale Mailbox bol svojho času extrémne populárna iOS aplikácia. Dropbox kúpil pôvodného vývojara za približne 100 mil. amerických dolárov v roku 2013.

Dropbox, prvý populizátor myšlienky ukladania dát na cloude, musí v súčasnosti tvrdo bojovať o prežitie, lebo do jeho segmentu vstúpili giganti ako Microsoft, Google, box.net a Apple. Dropbox ponúka zadarmo 2 GB miesta na cloude, čo je však oveľa menej ako 15 “voľných” GB na Google Drive alebo Microsoft OneDrive, dokonca menej ako Apple iCloud, ktorý ponúka 5 GB.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.