Bleep prináša zabezpečenú komunikáciu aj na iPhone

Aplikácia Bleep určená na bezpečnú, zašifrovanú komunikáciu od spoločnosti BitTorrent prichádza po dlhom čase aj na iPhone. Program najprv vyšiel minulý rok v júli vo svojej pre-alpha podobe na Windows a neskôr v septembri sa ukázal aj na Macu a Androide. Bleep v dnešnom mori rôznorodých messengerov prináša funkcie, ktoré u ostatných len tak ľahko nenájdeme. Podobne, ako napríklad Snapchat, ponúka správy, ktoré sa po krátkom čase automaticky zničia. Bleep však ide o krok ďalej, používateľom zabraňuje obísť tento systém a urobiť screenshot. Nikdy tak na jednej obrazovke súčasne neuvidíte meno odosielateľa a zároveň jeho správy a obrázky. Pri správe je meno nahradené bodkami a pri zobrazení odosielateľa sa naopak automaticky obsah cenzuruje.

Rovnaké opatrenia aplikácia prijíma aj ohľadom šifrovania správ. Tie sú posielané priamo medzi používateľmi bez toho, aby prechádzali cudzím serverom a šifrovacie kľúče k ním sú taktiež uložené na jednotlivých zariadeniach. Spoločnosť tvrdí, že je takmer nemožné zistiť kto sa s kým, kedy a o čom rozpráva. Na registráciu nepotrebujete zadať email ani telefónne číslo, stačí si zvoliť používateľské meno. Pridávanie kontaktov je možné aj čisto fyzicky – oskenovaním čiarového kódu z obrazovky danej osoby. Bleep možno nedisponuje obrovskou základňou používateľov ani širokou ponukou nálepiek a funkcií, no ponúka takmer stopercentné zabezpečenie pred tretími stranami a potenciálnymi hackmi. Bleep je dostupný zadarmo na App Store.

komentár
  1. Skúšal som to, ale nestačí len prihlasovacie meno. Treba zadať buď mail alebo tel. číslo. A to prihlasovacie meno nie je prihlasovacie meno, ale meno, ktoré sa zobrazí tomu s kým si píšem.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť