Ázijskí dodávatelia súčastiek sa stále viac orientujú na elektromobily

Ázijské firmy, ktoré zbohatli na výrobe súčastiek pre smartfóny asi narazili na ďalšiu zlatú baňu.

Posledná správa technologickej spoločnosti Morgan Stanley hovorí o tom, že ázijskí dodávatelia elektronických komponentov začínajú objavovať nové diery na trhu. Pritom však nejde o segment pomôcok pre zobrazovanie virtuálnej reality, ako by sa očakávalo.

Podľa vyjadrení spoločnosti Morgan Stanley sa dodávatelia súčastok postupne preorientovávajú na nové typy produktov – ich pozornosť sa upriamuje na automobily budúcnosti. Pritom sa zameriávajú nielen na etablované značky, ale aj nových hráčov na tomto poli. Táto oblasť je pre ázijských dodávateľov veľmi zaujimáva, keďže pri výrobe dielov pre smartfóny získali know how o kamerách, senzoroch, batériách či obrazovkách.

Tým, že sa automobilový priemysel postupne transformuje a v blízkej dobe budú zrejme cestám dominovať elektromobily, z ktorých mnohé budú mať autonómne riadenie, je veľmi pravdepodobné, že pôvodní výrobcovia dielov pre telefóny zohrajú významnú rolu vo vývoji motoristiky. Táto príležitosť zároveň neobíde ani spoločnosti Apple či Google, ktoré aktuálne intenzívne pracujú na vlastných samoriadených autách na elektrický pohon.

Čo myslíte, budú autá o niekoľko rokov iba smarfónmi na kolesách?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.