Apple vypustil prvú betu iOS 8.4, obsahuje vylepšenú aplikáciu Hudba

Len krátko po tom, ako bola pre verejnosť sprístupnená finálna verzia iOS 8.3, pracuje Apple na očakávanej ďalšej aktualizácii, iOS s poradovým číslom 8.4. Okrem iného prináša redizajnovanú hudobnú aplikáciu a stavia tak základy pre prichádzajúcu streamovaciu službu.

Po novom je hudba rozdelená na tri záložky: My Music, Playlists a iTunes Radio – u nás si však musíme zatiaľ vystačiť s dvoma, rádio ešte stále nie je dostupné mimo Spojených štátov a Austrálie. Klasické rozdelenie na zoznamy interpretov, albumov a žánrov odteraz žije v prvej záložke vo vyskakovacej ponuke spolu s ostatnými náhľadmi. Na vrchu obrazovky sa nachádza Recently Added s troma posledne pridanými albumami, po rozkliknutí sa zobrazujú aj ostatné. iOS prehrávač taktiež konečne obsahuje aj pridávanie skladieb do poradia, rovnako ako v iTunes na Macu alebo Windowse.

Aj celkový vzhľad má vo všeobecnosti veľmi blízko k svojmu väčšiemu bratovi na desktope. Obrazovka práve prehrávanej skladby, ktorá je odteraz prístupná na spodku každej obrazovky, zvýrazňuje obal albumu a transparentnosť rozhrania. Majitelia iPadov sa konečne dočkajú optimalizácie pre tablet, ktorá tu chýbala už od redizajnu iOS 7 – zoznam intepretov sa odteraz zobrazuje v dvoch stĺpcoch. Okrem iného bola pridaná lupa pre vyhľadávanie a zobrazenie pre intepretov teraz obsahuje veľké fotografie umelcov. Nie je vôbec ťažké predstaviť si aplikáciu ako kostru, na ktorej bude Apple v dohľadnej dobe budovať svoju streamovaciu hudobnú službu založenú na Beats Music. Podľa slov Applu ide len o začiatok ich hudobnej renesancie, viac sa určite dozvieme na tohtoročnej konferencii WWDC v júni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.