Apple údajne testuje iPhone 7 s USB-C portom, bezdrôtovým nabíjaním a Touch ID v displeji

Informácie o pripravovanom iPhone 7 sa šíria ako huby po daždi. Len včera sme vás informovali o tom, že Apple pracuje na odstránení slúchadlového jacku zo svojho telefónu, na internete sa už stihli objaviť ďalšie dohady. Podľa stránky G for Games Apple momentálne testuje až päť rozdielnych modelov iPhonu 7.

Každý pritom obsahuje odlišné funkcie. Spoločnosť údajne uvažuje o nahradení svojho Lightning konektoru, ktorý predstavila len pred niečo vyše tromi rokmi, novým USB portom typu C, ktorý sa stihol objaviť v tohtoročnom MacBooku a čoskoro by sa mal stať rozšíreným štandardom. V príprave je údajne taktiež aj bezdrôtové nabíjanie telefónu.

iphone6s-bottom-rose-silverjpg

Ďalšie testovacie modely obsahujú vylepšené 3D Touch, ktoré by malo detekovať silu dotyku na viacerých miestach súčasne, podobne ako to teraz robí multi-touch, dve šošovky fotoaparátu, či senzor odtlačkov prstov zabudovaný priamo do displeja.

O posledných dvoch menovaných nepočujeme prvýkrát, dva fotoaparáty sa mali svojho času objaviť v súčasnom modeli 6s, pričom integrácia Touch ID v displeji by Applu umožnil definitívne sa zbaviť fyzického home buttonu.

Je veľmi nepravdepodobné, že by sme sa budúci rok dočkali všetkých týchto vylepšení, otázna je aj dôveryhodnosť týchto informácií, ktoré údajne pochádzajú od dodávateľov v Číne. Predchádzajúce dohady hovorili okrem odstránenia 3,5 mm jacku aj o odolnosti voči prachu a vode.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.