Apple stiahlo z ponuky dve aplikácie

Spoločnosť Appe stiahla zo svojho App Store dve mobilné aplikácie, ktoré informovali o streľbe dronov, pochádzajúcich z USA. Dôvodom je „výrazne hrubý alebo závadný obsah“.

Aplikáciu Metadata+ navrhol Josh Begley, ktorý chcel presadzovať zdieľanie informácií zo serveru thebureauinvestigates.com. Týkali sa streľby dronov. V App Store bola aplikácia dostupná od začiatku minulého roka, po tom, ako vedenie Apple niekoľkokrát zamietlo zverejniť ju pod jej pôvodným názvom  „Drones+“. Stiahnutá z obehu bola aj druhá aplikácia Begleyo, „Ephemeral+“, ktorá útoky dronov zaznamenávala. Spoločnosť odmietla celú situáciu ďalej komentovať.

Nie je to prvýkrát, čo sa predstavitelia Applu rozhodli pre odstránenie niektorej z aplikácií zo svojho obchodu. Pred niekoľkými mesiacmi zmizli z ponuky aplikácie s konfederačnou vlajkou, ako aj hry, v ktorých sa zákazník mohol zúčastniť historických bojov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.