Apple pracuje na nových dislejoch v taiwanskom laboratóriu

Apple otvoril laboratórium v severnom Taiwane, v ktorom vyvíja tenší, ľahší a jasnejší displej pre budúce Apple zariadenia.

Informácia bola zverejnená cez Boomerang:

Apple začal pracovať tento rok v novom laboratóriu s cieľom vyrábať displeje tenšie, ľahšie, jasnejšie a energeticky výkonnejšie. Inžinieri vyvíjajú verzie displejov z tekutých kryštálov, ktoré budú pokročilejšie ako tie, ktoré sa v súčasnosti používajú pri výrobe iPhonov, iPadov alebo Macov. Apple chce tiež prejsť na organické svetelné diódy, ktoré sú ešte tenšie a nepotrebujú podsvietenie.

Laboratórium vlastnila spoločnosť Qualcomm a Boomerang potvrdil, že továreň je momentálne prevádzkovaná spoločnosťou Apple. Avšak Apple ani žiadny zamestnanec sa nevyjadrili, na čom sa presne v továrni pracuje.

Ak sa naozaj jedná o vývoj vlastných displejov, tento krok by Apple umožnil znížiť svoju závislosť na dodávateľoch ako je Sharp, LG, Samsung alebo Japan Display.

Apple má za sebou dlhú históriu v skúmaní a navrhovaní svojich vlastných komponentov a práve kvôli tomu sa špekuluje aj o tejto možnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.