Apple oznámil finančné výsledky za uplynulý kvartál, trhá ďalšie rekordy

Apple včera investorom oznámil finančné výsledky za tretí kalendárny (štvrtý fiškálny) kvartál 2015 a prekvapivo znovu trhá vlastné rekordy. Za uplynulý štvrťrok spoločnosť registrovala celkové tržby vo výške 51,5 miliárd dolárov, z čoho 11,1 miliárd tvorilo čistý zisk. Na porovnanie, v rovnakom období z minulého roku sa tržby rovnali 21,1 miliárd a zisk tvoril 8,5 miliárd dolárov. Apple momentálne disponuje vyše 200 miliardami amerických dolárov v hotovosti.

linechart-q4-2015

Latka bola nastavená vyššie aj pri výsledkoch za celý fiškálny rok – tržby stúpli na 233,7 miliárd, zisk pritom tvoril 53,4 miliárd dolárov. Čo sa týka predajnosti produktov v jednotlivých kategóriách, najlepšie je na tom samozrejme iPhone, ktorého sa predalo 48 miliónov (39 miliónov minulý rok). iPad aj naďalej klesá, z 12 miliónov minulý rok sa znížili na necelých desať. Mac si zase o niečo polepšil a predaje sa zvýšili o 200 000 kusov na 5,7 milióna. Percentuálny podiel jednotlivých kategórií na celkových ziskoch nájdete na grafe nižšie – sekcia other pritom reprezentuje okrem iného aj Apple Watch, iPod a Apple TV.

piechart-q4-2015

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.