Apple Mapy podporujú verejnú dopravu už aj v Bostone a Sydney

S príchodom iOS 9 dostali nechválne známe Apple Mapy naozaj dlho očakávanú funkciu – informácie o verejnej doprave. Tie sú však dostupné len vo vybraných svetových metropolách, o to viac poteší, že Apple ich dostupnosť pomaličky rozširuje. Podporu teraz dostali dve ďalšie mestá – Boston a austrálske Sydney. Pridávajú sa tak k mestám z prvej vlny – Baltimore, Chicago, New York, Philadelphia, San Francisco, Washington DC, Londýn, Toronto, Berlín, Mexico City a niekoľko stoviek miest v Číne.

Mestská doprava v iOS 9 je výsledkom akvizície rôznych startupov, ako napríklad HopStop, ktorý Apple odkúpil v roku 2013. HopStop minulý mesiac ohlásil, že svoje služby – webovú stránku a mobilnú aplikáciu – v najbližších týždňoch prestane poskytovať. Pravdepodobne aby sa mohol sústrediť na ďalšiu expanziu máp od Applu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.