Apple by počas sviatkov mohol predať až 6 miliónov Apple Watch

V porovnaní s výbornou predajnosťou iPhonov Apple zatiaľ predal “iba” približne 6 až 7 miliónov Apple Watch. Pritom hovoríme o celom období od ich uvedenia na trh, ktoré prebehlo v druhom štvrťroku 2015.

Treba však dodať, že hoci sa tieto čísla zdajú na pomery Apple nízke, je to stále viac ako predala všetka konkurencia v segmente chytrých hodiniek dohromady. Nové predpovede navyše hovoria o tom, že Apple by mohol toto množstvo zdvojnásobiť počas nadchádzajúcej sviatočnej sezóny.

Podľa Daniela Ivesa, senior analytika z FBR Capital Markets, je možný nárast dopytu po tomto špecifickom type zariadenia podložený aj faktom, že počas nedávneho black friday víkendu zaznamenala predajnosť Apple Watch výrazný nárast. Zákazníci kupovali zariadenia v nemalých zľavách, ktoré black friday priniesol. Do hry vstúpili aj zákaznícke prieskumy a analýzy nákupného správania, ktorých výsledkom je, že z Apple Watch sa stáva ďalší “must have” fenomén, podobne ako z iPhonov či iPadov.

Keď si k tomu pripočítame, že Apple Watch majú stále viac využití a trh s aplikáciami pre ne postupne rastie, dostávame sa k ideálnemu vianočnému darčeku nielen pre fanúšikov Apple.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.