App Store navýši ceny v Austrálii, Švédsku a Indonézii

Vďaka posilnenému doláru bude Apple opäť navyšovať ceny produktov v ostatných regiónoch, tentoraz sa zmena bude týkať cien aplikácií a hier na App Store vo vybraných krajinách. Konkrétne ide o Austráliu, Švédsko a Indonéziu. Apple o tom informoval vývojárov v špeciálnom emaili, zmena by pritom mala nastať do 36 hodín.

V prípade Austrálie pôjde napríklad o navýšenie cien približne o 15 %, z 1,29 na 1,59 austrálskych dolárov. Automaticky sa zvýšia aj nákupy v aplikácii a taktiež všetky druhy predplatného, o čom budú zákazníci automaticky notifikovaní s možnosťou predplatné zrušiť.

appstore-australia-prices

Novinkou bude taktiež rozšírenie tzv. lacnejších “Tier A” aplikácií, ktoré sa budú predávať za nižšiu než štandardnú cenu – v tomto prípade 0,99 austrálskych dolárov, čiže v prepočte približne 0,70 USD. Vývojári tak budú môcť v týchto teritóriách svoje aplikácie dobrovoľne predávať za lacnejšie. Rovnaký systém už funguje napríklad v Číne, kde si najlacnejšie aplikácie môžete kúpiť už za 1 čínsky juan, alebo 16 amerických centov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.