Ako si správne nastaviť synchronizáciu fotiek z Apple zariadení na iCloud

Aplikácia Photos je odpoveďou na zdielanie fotiek naprieč všetkými Apple zariadeniami. Nezáleží na tom, či používate iPhone, iPad alebo váš verný Mac. Ak máte fotky uložené na jednom z vašich zariadení, automaticky by mali byť dostupné aj na vašich ostatných Apple zariadeniach.

Aplikácia Photos je v podstate nová aplikácia, ktorá má nahradiť starú známu appku iPhoto a ako som už spomenula, má byť kľučom k zdielaniu fotiek medzi vašimi Apple zariadeniami. Teoreticky by mala táto aplikácia fungovať bezchybne a nemali by ste mať s ňou žiadne problémy.

Ak však chcete, aby sa vaše fotky synchronizovali, je nutné, aby ste si otvorili nastavenia a pozreli sa, či je všetko ponastavované správne. V tomto článku by som vám rada ozrejmila ako si správne nastaviť iCloud, aby so synchronizáciou vaších fotiek nebol žiadny problém.

Nastavenie Mac-u

V prvom rade sa uistite, že vaše zariadenia fungujú pod tým istým Apple ID. Existujú dve možnosti ako sa môžte uistiť, či je váš Mac nastavený správne:

1. Kliknite na aplikáciu Fotky, potom na možnosť Nastavenia.

foto(1)

2. Uistite sa, že „iCloud Fotoknižnica“ je označená.

foto(2)

Druhá možnosť ako si môžte overiť správne nastavenia vášho iCloud-u:
1. Kliknite na Systémové nastavenia.
2. Kliknite na možnosť „iCloud“.

foto(6)

3. Po otvorení okna kliknete na možnosti Fotiek.

foto(3)

4. Uistite sa, že je označená „iCloud Fotoknižnica“

foto(4)

Nastavenie iOS zariadenia

Ak chcete, aby sa vám fotky zdielali aj z iOS zariadenia, či už to je iPhone alebo iPad, je potrebné, aby ste si skontrolovali nastavenia iCloud-u aj na danom zariadení.

V prvom rade si otvoríme nastavenia na iPhone alebo iPad-e. Zvolíme možnosť „Fotky a Kamera“. Vidíme, že sa nám zobrazili presne tie isté tri možnosti ako aj na Mac-u. Znova sa uistite, že je „iCloud Fotoknižnica“ označená. Ako máte možnosť vidieť na screenshot-e, „iCloud Fotoknižnica“ nie je označená. To by znamenalo, že fotky, ktoré máme uložené na Mac-u by sa nám automaticky kopírovali do iOS zariadenia, ALE fotky z iOS zariadenia by sa nám na Mac-u nezobrazovali. Práve preto je dôležité, aby ste mali možnosť „iCloud Fotoknižnica“ označenú.

Ako na Mac-u, tak aj na iPhone či iPade sa nastavenia dajú zmeniť aj v nastaveniach iCloud. Namiesto kliknutia na „Fotky a Kamera“ kliknete na „iCloud“. Potom pokračujete ďalej a kliknete na „Fotky“. Zobrazia sa vám presne tie isté tri možnosti ako v predchádzajúcom postupe. Označte „iCloud Fotoknižnica“.

foto(5)

Ak označíte možnosť „iCloud Fotoknižnica“, vaše fotky sa automaticky synchronizujú s iCloud-om a všetkými zariadeniami, ktoré fungujú pod tým istým Apple ID. Zdielanie fotiek vám poskytuje prehliadanie krásnych momentov zachytených či už vaším iPad-om, iPhone-om alebo Mac-om na všetkých vaších Apple zariadeniach.

Má to však jedem háčik. Na iCloud si zadarmo môžte zálohovať len 5GB dát. To znamená, že ak vám iPhone nahrádza fotoaparát, tak ako mne, zmestiť sa s toľkými fotkami do 5GB ponúkanej zálohy je nemožné. Avšak, Apple nám ponúka zakúpenie „vyššieho plánu“ , čo je odpoveďou na tento problém. Ceny za vyššiu kapacitu úložiska sú primerané tomu, ako nám zdielanie fotiek dokáže ulahčiť život a zrýchliť našu prácu s fotkami. Všetka synchronizácia prebieha automaticky pri pripojení na Wi-Fi sieť. Nepotrebujeme žiadne zbytočné káble. Čo viac si môžme priať?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.