Ako používať klávesnicu systému iOS 9 ako trackpad s technológiou 3D Touch na iPhone 6s

Nová 3D dotyková technológia, vytvorená firmou Apple, umožňuje používateľom rýchlo prechádzať iOS 9 s “Peek and pop” náhľadmi. Menej známa, ale rovnako produktívna funkcia spraví z klávesnice trackpad pre ovládanie kurzora, takže zadávanie textu a navigácia je hračkou.

Funkcia používania klávesnice ako trackpad-u prichádza v update iOS 9, k dispozícii na iPad a iPhone 6s. Na rozdiel od tabletov, kde môžte prepínať medzi klávesnicovým a trackpadovým režimom s použitím dvoch prstov, iPhone 6s dosahuje rovnaký výsledok s jediným silnejším stlačením.

Užívatelia môžu spustiť trackpad kedykoľvek sa objaví klávesnica, vrátane aplikácií, ktoré nie sú od Apple.

  1. Zvoľte aplikáciu, ktorá obsahuje textové pole
  2. Kliknite na textové pole. Na obrazovke sa vám zobrazí klávesniva a kurzor
  3. Pritlačte na hociktoré miesto na klávesnici
  4. Ak ste úspešne urobili všetky z predchádzajúcich krokov, znaky na klávesnici vyblednú

Je potrebné poznamenať, že toto gesto nevyvolá funkciu trackpad po zaznamenaní normálneho stlačenia klávesy, musíte pritlačiť väčšou silou a musí to byť váš prvý kontakt s klávesnicou. Tiež majte na pamäti dĺžku dokumentu, pretože obmedzený priestor pre prst by mohol obmedziť posúvanie alebo funkciu výberu textu.

Akonáhle z klávesnice zmiznú znaky, môžete zjemniť tlak prstu pre ľahšiu navigáciu po obrazovke, ale je dôležité, aby prst zostal v stálom kontakte s displejom. Kurzor sa posúva vo vzťahu k prstu, kým nenarazí na zodpovedajúce hranice textového pola. Ak chcete nastaviť kurzor v aktuálnej pozícii, jednoducho uvoľnite prst z obrazovky.

Ak chcete v režime trackpad vybrať text, presuňte kurzor nad požadované slovo a prstom jemne pritlačte, tak aby sa zvýraznilo. Pre výber väčšieho bloku textu uvoľnite tlak a pretiahnite prstom do ľubovolného smeru. Dve po sebe idúce silnejšie stlačenia bez pohybu prsta rozširujú výber na celú vetu, zatiaľ čo tri vyberú celý odsek. Obvyklé kontextové menu je vyvolané kliknutím na teraz už zvýraznený text. Rovnakú možnosť výberu možno vykonávať priamo na texte silnejším stlačením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.