Vyhrajte sluchadlá Urbanears Plattan Indigo

MacBlog.sk vám prináša ďalšiu súťaž o štýlové sluchadlá. Môžete vyhrať Urbanears Plattan Indigo.

Slúchadlá poskytnú svojmu používateľovi bohatý a neskreslený zvuk a vďaka svojej praktickej veľkosti sa hodia aj na cestovanie. Obsahujú funkciu ZoundPlug na okamžité zieľanie hudby, mikrofón, ovládanie kompatibilné s iPhonom a 1,20 m dlhý kábel, ktorý je odolný proti zamotaniu.

Ako sa zapojiť do súťaže? Stačí, ak do komentára k tomuto článku napíšete, čo si myslíte o pripravovanom OS X Yosemite alebo iOS 8. Súťaž sa skončí v utorok, 24. júna, o polnoci.

Nezabudnite uviesť jasne identifikovateľné pravé celé meno, priezvisko a mesto, kam bude prípadná výhra zaslaná. Bez toho váš príspevok nebude zapojený do žrebovania! Prosíme, počkajte na schválenie komentára administrátorom (24–48 hodín), nie je potrebné odosielať komentár viackrát. Do súťaže sa môžete zapojiť maximálne raz, duplicitné komentáre budú zo súťaže vyradené.

Prosíme všetkých súťažiacich, aby pravidelne sledovali server MacBlog.sk, výherca je povinný po oznámení výsledku v čo najkratšom čase napísať na gabor (at) www.macblog.sk kvôli doručeniu výhry.

Žiadame ešte výhercu predchádzajúcej súťaže Norberta Királyho, aby kontaktoval redakciu za účelom prevzatia si výhry.

Za poskytnutie ceny do súťaže ďakujeme spoločnosti iStores.

komentárov
  1. Podla mna skvele prepojenie medzi oboma systemami. Mal som zatial moznost vyskusat obe bety a prezentovane funkcie ale kedze su to bety tak to potrebuje este odladit. Tesim sa na oficialne vydanie.
    Martin Madarasz, Bratislava

    0
    0
  2. Operacny system OS X Yosemite bude s najvacsou pravdepodobnostou co sa tyka nárokov na HW vyzadovat upgrade starsich zariadeni 2010,2011. Na druhej strane prinesie mnozstvo vylepseni, moznosti customizacie jednotlivych funkcii ponukanych i v predoslych verziach. Zda sa mi, ze sa spolocnost Apple vracia k povodnych prvkom designu – Dock a zainvolvovalo do moznosti nastavenia i temy, ktore mi silne pripominaju staru nastavbovu moznost s OSX 9 – Dark mode. Nove graficke prvky OS su vsak na prvy pohlad intuitivnejsie. Vacsia integracia s iCloud prinesie nove moznosti sinchronizacie zariadeni a nastavenia pravidiel zdielania. Funkcia “Browse by Category” v App store sprehladni vyber aplikacii. Notifikacia prinasa nove moznosti nastavenia rovnako ako je zaujimava nova tvar Spotligt, ktora i zjednodusuje pristup k funkcionalite jednotlivych systemovych aplikacii. Snaha o maximalne vyuzitie pracovnej plochy bude v novej verzii OSX este viac vyrazna, pristup k jednotlivym funkcionalitam ktore boli dostupne v Dashboard sa presuvaju do Notifiacion Centra. Je to vyrazne pouzitelnejsii sposob dostupnosti informacii s ktorymi denne pracujeme. Do vyssiespominanych prvkov systemu sa integruju vyhladavacie sluzby. Idea integracie vyhladavacej sluzby do OS, kde je viditelna moznost spajat interny obsah s webovym nie je nova, ale v modernom operacnom systeme by nemala chybat. Objavuje sa novy nazov nesuci nove kategorizacie zdielaneho obsahu – iCloud drive. Pouzitie privlastku Drive, mi vsak silne pripomina konkurenciu. Vylepsena bude i sluzba Mail, 5GB v iCloud bude urcenych pre zdielanie mailov medzi vasimi zariadeniami. Vylepsenia sa dockal aj integrovany webovy prehliadac Safari. Sprehladnenie vyhladavacich sluzieb , pristup k vyberu sposobu zdielania obsahu, rychlost rozpoznania weboveho obsahu (DOM, JavaScript ..) sposob zalozkovania su niektore s avizovanych vylepseni. Optimalizacia systemu bola orientovana aj na vydrz napajacich baterii zariadeni, na prepojenie s mobilnym telefonom a moznost preberania hovoru cez OSX zariadenie.

    0
    0
  3. Na OS X Yosemite a iOS 8 sa teším a dúfam, že Apple to zvládne na jednotku a systém bude stabilný, lebo to je základ spokojnosti užívateľov. OS X Yosemite sa mi páči aj napriek negatívnym ohlasom množstva ľudí na jeho vzhľad. Mám rád zmeny a myslím si, že táto zmena oživí systém a nakoniec si aj kritici zvyknú. Ako sa hovorí, na vzhľade nezáleží, dôležité je vnútro. Tak dúfam, že vnútro bude fungovať na 100% bez nejakých bugov a nebudú potrebné opravné aktualizácie. Pekný deň :)

    0
    0
  4. Určite krok dopredu, čo po vizuálnej tak aj “obsahovej” stránke. Pre mňa najlepšia nová funkcia volanie cez mac (aj keď škoda obmedzenia “pre zariadenia so starším BT) je zadarmo čiže jasná voľba .

    0
    0
  5. Určite krok v pred, čo sa týka vizuálnej aj funkčnej stránky. Najviac sa mi páči funkcia volania z macu(škoda obmedzenia zariadení so starším BT). Je zadarmo čiže jasná voľba.

    0
    0
  6. Mne osobne sa velmi pacia obe verzie… nie je to tak precacane. teraz su este viac ostrejsie ikony vdaka vektorizacii, je to pekne vyladene. som naozaj spokojna.

    0
    0
  7. uz iOS7 je nepodarok iOS8 nepredpokladam ze bude lepsi. Pribudnu novinky ktore v podstate clovek ani nepotrebuje budu vacsie naroky na baterku uz teraz mam problem vydrzat jeden den na 4s-ku. Vytraca sa ta krasna jednoduchost ktora tu bola.
    Na OS X Yosemite sa mi paci ako sa venovali aplikacii mail – uvidime ako to bude fungovat v praxi.

    0
    0
  8. Najviac sa teším v Yosemite na možnosť príjmať klasické hovory a SMS priamo na Macu, lepšiu správu aplikácií, redizajn a v iOS8 hlavne na muktitasking a samozreme aj na také drobnosti ako samospúšť pri fotoaparáte :)

    David Ištok, Bratislava

    0
    0
  9. Sú to veľmi dobré systémy, ktoré prichádzajú s veľa novinkami. Mne sa najviac na pripravovanom systéme Yosemithe páči funkcia hangout call. Myslím, že je to veľmi užitočná funkcia, lebo nepotrebujem hľadať mobil, ale keď mi niekto zavolá jednoducho to zdvihnem na macu.

    0
    0
  10. Je to určite krok v pred, Apple spojením iOS a Mac OS priniesol doteraz nevídanú kontinuitu medzi zariadeniami jednej firmy, ktorá tu do teraz nebola. iOS 8 priniesol množstvo funkcií, ktoré užívatelia žiadali už dlhú dobu a Apple ich vypočulo, čo sa bežne nestáva.

    0
    0
  11. Na iOS 8 som veľmi zvedavý. Okrem väčších aktualizácií ako sú nová klávesnica alebo time-laps a ďalšie si rád pozriem ako sa iOS zmenil po dizajnovej stránke. Určite to bude zase krok dopredu. Martin Polák, Šurany

    0
    0
  12. o iOS 8 si myslím že je úplne super, mám nainštalovanu beta verziu a slovenske diktovanie funguje na jednotku, nie je problem nadiktovat celý mail

    Roland Shane Nemrava
    Nové Zámky

    0
    0
  13. Nemozem povedat, ze sa na Yosemite vyslovene tesim, ale urcite som zvedavy na novinky. Co sa tyka noveho vzhladu, mohli by dat pouzivatelovi po instalacii na vyber, ci si vyberie novy alebo doterajsi vzhlad. Popripade moznost prepinania medzi nimi.
    Peter Petrašovič, Košice.

    0
    0
  14. Pocitam dni kym vyjde OS X Yosemite. Neviem sa dockat.

    Ján Simonides
    Tyršovo nǎbrežie 4
    040 01 Košice

    0
    0
  15. Osobne si myslim, ze je to velky krok vpred a Apple prinieslo niekolko skvelych noviniek zlepsujucich produktivitu prace a jednoduchsieho ovladania. Po dizajnovej stranke sa mi to velmi pozdava avsak ma teochu mrzi ze pre pouzivatelov starsich macov a iphonov nove operacne systemy moc neznamenaju co je skoda, ale samozrejme zo strany Applu pochopitelne. Moj nazor…

    0
    0
  16. Teším sa na nové vychytávky ako aj redizajn v Yosemite či nové funkcie v iOS. Už aby to vyšlo!!!

    0
    0
  17. Zatial najlepší OS po Snow Leopard a Maverick. Páči sa mi hlavne novy design :)
    Michl Guga
    Bulharská 32, Bratislava.

    0
    0
  18. iOS 8 se otevira vyvojarum jako nikdy pred tim. Prinese to nejvetsi uzitek uzivatelum. Jailbreak postupne ztraci smysl, protoze Apple pridava funkce, ktere spousty lidi mohli mit prave s jailbreakem. Zaujalo me hlavne instalovani vlastnich klavesnic. A dale propojeni mezi pocitacem a telefonem, kdy Apple opet ukazal jak ma svuj ekosystem provazany.

    Vojtěch Dražek
    Kašperské Hory

    0
    0
  19. Dúfam, že v Yosemite napravia to super rýchle vybíjanie batérie na MB AIR. A iOS 8 umelo nespomalý staršie iphony na ktorých ešte pôjde inštalovať.

    0
    0
  20. myslim si ze novy iOS bude urcite krok vpred a ak aj nie tak si urcite zvykneme tak ako to bolo so 7. Uvidime ked oficialne predstavia vsetky funkcie, zatial su vsetko podla mna len dohady a nikto poriadne nevie co novy iOS bude obsahovat.

    0
    0
  21. iOS 8 – Opäť skvelý iOS. Veľa nových, skvelých funkcií. Teším sa na jeseň, na aktualizáciu z iOS 7 :)

    OS X Yosemite – Nový vzhľad vyzerá super. Prepojenie s iOS 8 je úžasné, aj keď to ja osobne nevyužijem, keďže vlastním len iPhone, MacBook alebo iMac žiaľ ešte nie. Ale taktiež, veľa dobrých funkcií, vzhľad, aj nový OS X sa podaril.

    0
    0
  22. Očakávané vylepšenia oproti predošlým OS, najviac ma milo prekvapil ‘Dark Mód’ v Yosemite, s flat designom vyzerá úžasne. Čo sa týka spolupracovania iOS8 a OS X Yosemite tak to lepšie už byť asi ani nemohlo, nové funkcie, ktoré privíta každý. Apple sa tento rok znova prekonal ;))

    0
    0
  23. Tak trochu sa mi nepozdáva, že nový OS bude veľmi podobný s operačným systémom pre mobilné zariadenia. Páči sa mi to ked to je pekné obrázkové :D
    Filip Žofčin
    Kostolná Ves

    0
    0
  24. Od nového iOS 8 očakávam veľké zmeny, najviac ma zaujíma možnosť prejsť od zaridenia k zariadeniu a pkračovať v začatej práci. Toto veľmi ocením! Dúfam však, že markantne nenarastú požiadavky na výkon zariadnia – jeho zaťaženie, v ktorom bude použitý = aby citeľne neuberal výkon aplikáciám, nebrzdil a pod.

    0
    0
  25. Ja verim, ze je to krok dopredu zo vsetkych pohladov. paci sa mi to, redizajn by to uz chcelo. co sa tyka iOS8, zmena mensia, ale dobra. paci sa mi, ze mam 3-4 rocny telefon a stale je podporovany. parada

    0
    0
  26. Najviac ma prekvapila funkcia prepojenia iphonu s macom. Jedina vec co ma zaujala. Je super, ze pocas prace na macu nemusite od neho odchadzat aby ste prijali hovor ak mate telefon mimo dosah ruky. Jednoducho hovor prijmete na macu. Urcite kvoli tejto funkcii sa oplati update…

    0
    0
  27. Nový pripravovaný OS X sa mi veľmi pozdáva…niektoré flat prvky by sa ešte mohli vylepšiť, predovšetkým ikonky, ale myslím si, že do vydania oficiálnej verzie sa to ešte trošku zmení, takže som veľmi zvedavý. Apple spravil veľký krok a prepojil OS X s iOS veľmi elegantne, čo je veľké plus. iOS ma ako zatiaľ vždy nesklamal…už od uvedenia flat designu som do ňho úplne zamilovany, je podľa mňa proste nádherný (v jednoduchosti je krása). Som rád, že Apple pridalo aj niektoré “fičurky”, ktoré boli možné vidieť na androide, ako napríklad klávesnica s predictive textom. Koniec koncov…z nového OS X a iOS som nadšený a neviem sa dočkať kedy ho pustia von !! :)

    0
    0
  28. Myslím, že iOS 8 môže byť zaujímavý avšak je tam stále veľa nedostatkov a pridané zbytočné možnosti namiesto nejakých, ktoré by človek aj využil. :)) 4/5

    0
    0
  29. Obidva systémy určite vela skvelých noviniek ale trochu ma vytáča , že hanodoff a continuity ,ktoré sa mi páčili asi najviac potrebujú Bluetooth 4LE…

    0
    0
  30. OS X Yosemite sa posuva zase vpred a neostava na jednom mieste. Aj ked sa mi predchadzajuci design pacil, musia pokracovat zo zjednocovanim designu aby to sedelo s iOS. Takisto sa mi paci nova feature Dark Mode.

    0
    0
  31. Myslím si o OS X Yosemite a o iOS 8 že je to prevrat, veľký prevrat v Apple. Teším sa na tú spojitosť týchto dvoch systémov a na nový dizajn OS X :)
    Benjamín Červený
    Žilina

    0
    0
  32. Myslím si, že Apple ide dobrou cestou s OS X Yosemite zjednotenie designu ios a os X je dôležité. V novom os X sa mi celkom páči aj celé prepojenie s ostatnými izariadeniami. Čiže os X hodnotím dobre. iOS 8 ma potešil aj sklamal. Nové diktovanie v slovenčine je super, ale v celom systéme je toľko funkcií, že mi už nepripadá tak jednoduchý. Najviac ma sklamal multitasking, myslím si že by trebalo násť nový spôsob vyvolavávania multitaskingu a nie stale ničiť home button a ešte keď tam pridali hlavy kontaktov tak je to uplne nepriehladne.

    0
    0
  33. Akože nevyhodou takých strategickích ” noviniek ” zo stany apple je tá že ked máte doma staršie zariadenia tak vás masiruju zadovážit si nové… Tak ako v prípade iphone 4 a ios 7. Toť sila marketingu… gabriel ivan slanec 04417

    0
    0
  34. Na novom OS X sa mi páči prepojenie ios a OS X . Taktiež je pekný čierny mód . Dúfam ze na ipadoch ios bude mat možnosť 2 okna na jednej obrazovke .

    0
    0
  35. Velmi sa tesim na novy OSX a hlavne na jeho funkcie handoff kedze macbook mi to podporuje. Som zvedavy tiez co vznikne z iCloud Drive lebo to mi velmi chybalo a pouzivam konkurencne sluzby Dropboxu.
    IOS 8 prinasa funkcie na ktore uz dlho cakam, sice nie uplne ako by bolo fajn ale pomalicky sa to zlepsuje, obavam sa len vykonu na starsich zariadeniach …mojom iphone 5 a toboz priatelkymho 4s :).
    Uvidime co z toho vznikne.

    0
    0
  36. Novy iOS a OS X urcite prijemne prekvapili novinkami. Najviac ma zaujala funkia Handoff, no zaroven sklamala informacia o moznosti vyuzitia len na novsich zariadeniach Macov.

    0
    0
  37. No ja si myslim ze to bude super, uvizam spojenie MacBooku s telefonom, prinasa to vela pohody, a osobne este variabilitu spodneho rychleho menu.. Ostatne veci su len ako ceresnicka na torticke.. ;) mna este ziadny upgread OS nesklamal.. Takze k tomu mam pozitivny pristup.

    0
    0
  38. Celkovo zmeny v novom OSX vytam, zaroven ma vsak mrzi, ze moj MacBook uz pravdepodobne novy system nerozbeha. Hold chcelo by to novy iMac :)

    0
    0
  39. Yosemite ma veľmi nezaujíma, ak mám povedať pravdu. Ale u OS 8 dúfam, že zníži spotrebu batérie, pretože od kedy mám na iPhone 4S iOS 7, resp. 7.1, spotreba batérie sa zvýšila neskutočne. Dokonca som kúpil novú batériu a nepomohlo. Batéria sa vybíja aj v noci, keď je mobil zhasnutý a nič nerobím a to pri iOs 6 nerobilo. A ešte by som uvítal možnosť zoomovania videa počas natáčania, pretože pre päťkové iPhony táto funkcia už je tak nevidím dôvod, prečo by to nemohlo fungovať aj pri starších modeloch.

    0
    0
  40. Yosemite ma zaujal ako isto aj každého iného používateľa funkciou hangout call v iOS je to taktiež automatické pripájanie zariadení na zdieľaný internet. Celkovo sa na nové OS veľmi teším :) Marcel Choma, Voľa 072 21

    0
    0
  41. Ja som rád že OS X Yosemite dostal funkciu AirDrop na posielanie medzi i-Zariadeniami a Macom, pretože mne by sa strašne zišla tá funkcia. Páčil sa mi jemne zmenený dizajn a vylepšený Spotlight. Síce som nepochopil význam funkcie prijímania hovorov na Macu ale budiš… iOS 8 sa v zásade dizajnom od iOS 7 nelíši ale som veľmi potešený že viacej otvorili platformu pre vývojárov na vyrábanie či už NC widgetov alebo widgetov priamo v aplikáciach napr. Bing Translate by mal u mňa veľké plus keďže som ho videl na WWDC, tiež sa mi páči zvýšený výkon v grafikách (výmena OpenGL za Metal) napr. PvZ Garden Warfare konzolová hra na xbox one vám už pôjde aj na iPade. Celkový dojem z iOS 8 je že zo začiatku rozdieli pocítia len vývojári ale neskôr aj samotní používatelia, čiže ak si updatenete na betu iOS 8 s tým že pocítite markantný rozdiel oproti predošlému iOS tak vás to sklame. Celkový dojem z OS X Yosemite je že opravili nejaké nedostatky Mavericksu a doladili dizajn na štýl iOS 7/8, a ako som hore uviedol aj nejaké funkcie.

    0
    0
  42. iOS 8 neprináša nič prevratné okrem handoff a diktovania v slovenčine, ktoré mimochodom funguje velkom spoľahlivo, yosemite je dizajnovo veľmi pekne spracované avšak nepáči sa mi, že handoff podporuje len BTLE pretože si myslím, že by sa to celé dalo vyriešiť aj cez wifi

    0
    0
  43. Zdravim, mne sa novy OS jednoznacne paci. Predstavenie som pozeral s velkym potesenim. Prepojenie mac zariadeni a ios zariadeni! Konecne sa niekto v tomto smere rozhybal. Myslim si ze prave apple v tomto smere ma know-how ako prerazit s niecim ako je tato schopnost. Povazujem to za spravny krok. Samozrejme aj dalsie novinky su skvele ale toto povazujem za najvacsi krok vpred.

    0
    0
  44. Úprimne…?

    Pchanie flat dizajnu do komplet všetkého v dnešnej dobe mi príde už trochu prehnané a nepáči sa mi, že si bude treba opäť zvykať na niečo nové. Verím, že je to prirodzený vývoj, že aj Apple sa vezie na tejto modernej vlne UI dizajnu, osobne ma to však mrzí, že u mňa stratili punc originálnosti a jedinečnosti. Skeuomorfizmus, ktorý skončil s iOS6 a zjavne končí aj pri momentálnom OS X bol pre mňa vždy úzko spojený s Apple produktami, ktoré sú z hľadiska produktového dizajnu elegantné, vyšperkované a svojim spôsobom ikonické. Na jednej strane takéto vzhľadovo “dospelé” produkty, na druhej strane až príliš farebný flat dizajn “vo vnútri”, zjednodušený do krajnosti, ktorý mi príde v konečnom dôsledku “detský” a proste nehodiaci sa k produktu, ktorý držím v ruke. U mňa za toto veľké mínus. Sorry.

    Po technickej stránke prepojenie iOS a OS X super, všetky nové features taktiež, za toto všetko palec hore.

    Richard Surgent
    Poprad

    0
    0
  45. Každý nový OS prinesie niečo nové, ale už to nie je ako voľakedy, keď som sa na novinky tešil, teraz to vnímam skôr ako prirodzený vývoj.

    0
    0
  46. No, podla mna najlepsia verzia co sa tyka kernelu a podpory bola Snow Leopard, keby len obsahoval vychytavky ako budu v Yosemite co sa tyka syncu s iphone/ipad, tak by to bolo super. U mna teda neplanujem upgrade, skor downgrade.

    0
    0
  47. Na novinky sa teším, len odstavenie starších strojov – či uz iPhonov alebo macov – ma neteší. Ale vývoj ide dopredu, s tým nič nenarobíme.

    0
    0
  48. Sice iOS 8 nebudem hodnotiť, keďže iPhone nevlastním, čiže som sa veľmi oňho nezaujímal.
    Vyjadrím sa však k novému OSX Yosemite. Je super, že Apple nespoplatnil upgrade na tento OSX a určite potom spravím upgrade (ale až keď si budem istý, že to je stable verzia).
    Čo sa týka zmien, tak hlavne vítam zmeny v Safari a Mail, ktorý dúfam nebude mať podobne problémy s Gmail kontom ako Mavericks.
    Handoff a volania/sms prostredníctvom OSX sú určite veľkým lákadlom a mňa to ešte viac podnietilo uvažovať o kúpe iPhonu, teda za predpokladu, že tieto funkcie budú dostupné aj na mojom (staršom) MBP.
    No a zmenený vzhľad… rozporuplné dojmy… dock nie je až taký tragický ako som očakával, určite farby priečinkov hodnotím negatívne a taktiež som mal oveľa väčšie očakávania z Dark Modu, ale predpokladám, že do finálnej verzie sa všetko vychytá a nebude problém si zvyknúť na zmenený vzhľad po veľmi dlhej dobe. Na nový OSX sa veľmi teším. :)

    0
    0
  49. Super budú funkcie, ktoré zdokonalia vzájomnú komunikáciu iOS 8 –> OS X Yosemite. U Yosemite sa navyše mení vzhľad, čo bude obrovská novinka :D

    0
    0
  50. Zmeny a nové funkcie sú fajn. Stále to ale považujem len za evolúciu a nie revolúciu. Možno nabudúce.

    0
    0
  51. Kedze som vlastnikom oboch zariadeni teda iPhone a MBP tak toto co sa pripravuje v novych verziach su veci ktore chybali k dokonalosti.

    0
    0
  52. Nadchol ma plochý dizajn a teším sa na že budem môcť uskutočnovať hovory priamo zo svojho MBP a viesť konverzáciu so “zelenými bublinami” čo zefektívni moju prácu.

    0
    0
  53. Prepojenie OS X a iOS začína dávať zmysel a iCloud začína byť tým, čo si pod cloudom predstavujem, ešte by to chcelo multiuser iOS pre iPad…

    Ivan Štora, Bratislava

    0
    0
  54. Konečne je tam hlbšie prepojenie medzi oboma systémami ale myslím že to malo prísť minimalne minuli rok pretože iOS 7 bol vo funkčnosti rovnaky ako šestka pribudlo pár užitočných vecí pre iPhone mi stačí aj sedmička ale pre iPad by to chcelo širšiu funkčnú hodnotu displej je tam stale nevyužitý priestorovo na prácu pre mňa stále nepoužiťeľný čo sa týka OS X tak ten bol super aj predtým toto je len príjemnou evolúciou. Takže zhodnotil by som to tak že iOS pre iPad stále nedostačujúci ale celkovo ekosystém iOS a OS X veľmi pozitívne
    Iľja Špalek, Turčianské Kľačany

    0
    0
  55. Na OS X Yosemite sa mi paci aplikacia mail – som zvedava ako to bude fungovat.
    Paci sa mi prepojenie medzi systemami.

    0
    0
  56. vyzera to velmi slubne .. hlavne prepojenie medzi iOS a mac os x. obsahuje par velmi zaujimavych vylepseni na ktore sa naozaj tesim :) a v neposlednom rade – konecne dark mode!! :)

    0
    0
  57. S obavami som čakal na deň, kedy Apple opustí OSX UI, ktoré sa za tých 15 rokov stabilne posúvalo dobrým smerom. Táto zmena je výrazná, ale nie tak radikálna ako prechod z iOS6 na 7, takže som si vydýchol. Stále mi však vadí dizajn ikon a monochromatický sidebar, čo bola pre mňa jedna z najviac user-unfriendly zmien a doteraz som si na to nezvykol. S novými ikonami to ale dúfam pôjde jednoduchšie.

    0
    0
  58. OS X Yosemite a iOS 8 nie su až tak dizajnovo krásne,ako ich odprezentoval Apple. Maju par vyhod,ale stale je to malo pre koncoveho uživatela.
    Tešim sa a vzápeti váham.

    Čaro prekvapenia za (Jobsa) už nikdy nebude.

    Ján Bešina ,Prievidza

    0
    0
  59. Neviem sa dočkať! Jednoznačne skvelá prepojenosť medzi iOS a OS X. Aj prerobený dizajn je skvelý :) Matej Hropko, Zvolen

    0
    0
  60. rad by som videl, ako inovacie pokracuju tak, ako to robili doteraz. som rad ze existuje nieco (OSX,iOS), do coho netreba kopat, aby to fungovalo. tesim sa na iOS 8 a Yosemite

    0
    0
  61. Na OS X Yosemite a iOS 8 sa teším a dúfam, že to Apple vládne a systém bude stabilný, lebo to je základ spokojnosti užívateľov. OS X Yosemite sa mi páči aj napriek negatívnym ohlasom množstva ľudí na jeho vzhľad. Mám rád zmeny a myslím si, že táto zmena systém oživý.
    Mário Horváth, Nitra

    0
    0
  62. na novinkách sa mi hlavne páči prepojenosť systémov (najviac telefonovanie), keďže keď mám obmedzený počet zástrčiek, keď potrebujem rýchlo nabiť iphone, tak ho musím dať vedľa a vždy keď niečo chcem robiť, musím ku nemu ísť :P .. na os x sa mi páči najviac čiera tému a určite by som bol za, keby ios sa dal prepnúť do tmavšej farby, pretože tá biela hlavne v noci je dosť otravná.. u swiftkey (ktorý by som aj tak často nevyužíval) je škoda, že nepodporuje slovenčinu, pretože sú niekedy prípady kedy sa to hodí ale teší ma hlasové diktovanie v slovenčine, čo by sa mohlo hodiť hlavne na zadávanie navigácie.. icloud drive bude mi konečne slúžiť ako plnohodnotná náhrada za google drive, takže nebudem potrebovať žiadne ďalšie doplnkové aplikácie.. konečne pri notifikácii je možné na ňu hne’d odpovedať bez toho, aby bolo treba sa prepnúť do ďalšej aplikácie (toto malo byť už min. od ios 6).. no a os x ma trochu sklamal, pretože som čakal trochu viac nových vecí ale prakticky má iba to, čo má/dostal iphone, jedine, čomu som asi fakt veľmi rád je, že sa dá používať airdrop medzi rôznymi iZariadeniami a macom..

    0
    0
  63. Yosemite sa mi páči ako prvý OS od Apple, zdá sa, že konečne sa budú dať využiť všetky funkcie celého ekosystému naplno.

    0
    0
  64. Zvykol som si už na to, že kazdá inovácia síce znamená všeobecné zlepšenie, zvýšenie komfortu, ale vačšinou aj vyššie nároky na HW. Čo zase následne vyžaduje investície do upgradu alebo zmierenie sa s tým, že všetky “čerešničky” si aj tak nevychutnám. Napriek tomu sa na inovácie teším a rád sa s nimi pohrám. Dúfam, že tlak konkurencie nedotlačí Apple k neuváženému vypúšťaniu neodladených noviniek.

    0
    0
  65. Nové funkcie v OS X a hlavne iOS sa mi páčia, avšak škoda designu. Keď už chceli unifikovať vzhľad, prečo neredesignovali iOS? Flat design ako keby bol z Wordu, bolo o tom video. Chápem že Apple si asi nemože dovoliť predĺženie licencie na Photoshop, ale flat design s detskými pastelovými farbičkami je hnus!

    0
    0
  66. Na iOS 8 sa teším, som majiteľom iPhone 5S a novinky ma zaujali dosť. Pre mňa zaujímavé budú nastavenia vo fotoaparáte a nové funkcie klávesnice.

    0
    0
  67. perfektne prepojenie iOS a OSX. design od iOS7 posobi sice simple, avsak velmi prehladne a sviezo. osobne sa mi velmi paci, neviem sa uz dockat final iOS8 ;)
    Dušan Allman, Košice

    0
    0
  68. Neskusal som betu, ale z keynote to vyzeralo na sviezi upgrade, tesim sa hlavne na vacsie prepojenie s iOS, dark mode a aj na nove UI.

    0
    0
  69. Urcite je super pri vecernej praci, alebo hrani dark mode.diktovanie v slovencine je tiez pre nas lenivych plus;) Prepojenie systemov nema chybu. A volanie cez mac?, konecne!filip gvizd ruzomberok

    0
    0
  70. Osobne to síce nevyužívam, ale poču som, že to začína s tými iOS updejtmi nejako škrípať. Inak celkovo sa mi zdá že to ide s Apple dolu vodou, furt len žmýkajú z toho čo im Jobs zanechal… A (naivní) ľudia za to platia nekresťanské peniaze… Nuž niekto tomu vravi imidž, ale myslím, že peniaze sa dajú minúť lepším spôsobom…

    0
    0
  71. iOS8 sa mi paci, ale z noveho OSX az taky nadseny nie som. Resp. sa mi moc nepaci ten flat design. Co je ale super je prepojenie s iOS. Prijimanie hovorov a SMSkovanie.

    0
    0
  72. Čo sa týka noviniek medzi appkami, je ešte skoro komentovať. To bude jasne až po každodennom otestovaní. Ale dizajn, ktorý predstavili je pre mnňa krok dozadu. Úplne stačí, že tento krok k flat dizajnu urobil Microsoft. Prečo aj Apple? Mohli tento dizajnový nepodarok nechať Windows 8-mičke a priniesť niečo úplne nové, ako to bolo v iOS doteraz.

    Ale to je naozaj vec osobného názoru a vkusu.

    0
    0
  73. O novom iOS8 si myslim ze je tam este co dorabat ale urcite je to krok v pred a prinasa zase nieco nove a uzasne ako vzdy ked vydaju upgrade, mam moznost testovat betu zatial to nie je ono ale je to beta cize este uvidime jak to bude na konci ale podla toho co sa pisalo verim ze to bude dobre ako vzdy :D a o OS Y priznam sa moc som si toho este nestudoval a necital co prinesie par veci som zaregistroval ale uvidime ten dizajn sa mi paci co je teraz ale mozno to je len o zvyku.

    Tomáš Drgoňa – Bratislava

    0
    0
  74. Nemožem sa dočkať , páči sa mi hlavne prepojenie oboch systémov, konečne budem mať všetko v iMacu a iphone schovám do šuflíka :D Dávid Gavenda Ťapešovo

    0
    0
  75. OS X Yosemite vyzerá ako obrázková knižka pre škôlkarov, ten flat design pôsobí strašne lacno a odfláknuto. No me gusta. Toť môj názor.

    0
    0
  76. OS X Yosemite je konečne priamy krok k zjednocovaniu ekosystému a UX. Páči sa mi stratégia Applu neblbnúť s pridávaním dotkovej plochy do MacBook (alebo iMac/MacPro), čo považujem za zbytočné.

    Viem si to porovnať. Najprv opíšem ekosystém Windows, ktorý tento krok “zlučovania” učinil skôr.

    Od 2010 používam iPhone 4 +iPod Classic 120GB, od 2012 aj iPad4 avšak absencia office mi vždy vadila a iWork je možné užívať max pre vlastnú potrebu. Bol som nadšený z Window 8 a následne 8.1, rozhodol som sa preto od Applu skúšobne upustiť. Q3-2013 – Q2-2014 som používal kombináciu HTC s WP7.8 + Asus VivoTab RT + Acer Iconia W3 + Core i5 Windows 8.1 dotykový 15.6 notebook. Po kompletneom formáte a nastaveniach systému som sa vytešoval, ako to bude krásne fungovať. Chyba. Sklamanie. WP 7.8 ako už starší systém nevie vôbec nič, okrem hovorov a mailov je to useless, nič tam nefunguje, max je to rýchle. WinRT prekvapil – nechápem prečo sa neujal. Podľa mňa je to super, robí to presne to čo od toho človek očakáva a na prednáškach plní úlhou zošita. Plnohodnotný Win 8/8.1 je často nekompatibilný a v mnoho prípadoch veci proste nejdú, alebo raz idú a raz nie. Dotyková plocha je príjemná vec, ale 15.6 je na dotyk príliš veľky alebo príliš malý, myška je proste lepšia.

    Po tejto skúsenosti som prerobil intel NUC s core i3 na Maverics Hackintosh (môj prvý Mac), iPad opäť používam ako primárny (a už vlasnte ako jediný) tablet, zohnal som si 5S a iPod vlastne nikdy na druhú koľaj nešiel. Všetko funguje tak ako má, jediné výhrady som mal ohľadne imho trocha starého designu ikoniek v Maverics, absencií Dark Mode (s istou tolernaciou sa to dá nahradiť invertovaním farieb) a chýbala mi práve niečo ako funkcia HandOff – kotrú Office365 má v sebe v podstate implementovanú. Dotyk mi na obrazovke nechýba.

    Hlavný rozdiel vidím v tom, že pre možno už od Maverics ale rozhodne definitívne od Yosemite už nie je jedno či používate ku kombinácií iPhone+iPad(+iPod) počítač s Win alebo OS X, nakoľko predtým to imho v rámci kooperácie jedno bolo. Toto prepojenie umocňuje iOS8, žiadna ďalšia zásadná zmena sa však v iOS8 nedeje.

    Celkovo hodnotím nový Yosemite ako mnou dlho očakávaný krok Applu k zjednoteniu ekosystému. Síce meškajú, tak ako v mnohých veciach ale bez niektorých funkcií sa ešte chvíľu dá prežiť a aspoň potom príde kvalita a poučia sa na chybách konkurencie.

    Držím prsty, očakávam nové modely na jeseň, jeden z nich u mňa na stole nahradí NUC :)

    0
    0
  77. Beta verziu iOS 8 používam od jej uvedenia a poviem ze viacero veci je fakt super napríklad time-lapse, mailový klient alebo nové animácie ikon a podobne. Rýchlej voľbe v app switcheri som ešte neprišiel na chuť. Teším sa na side by side aplikácie na iPade a prepojenie s OSX Yosemite.

    0
    0
  78. Paci sa mi prepojenie systemov a, ze novy ios 8 bude bezat aj na mojom starom iphone 4s co je super :)

    0
    0
  79. Moj nazor na Yosemite je velmi skromny, pretoze ziaden Mac nemam a tak ani nemozem prist do priameho a kazdodenneho kontaktu s nim. Ale moje znalosti su vzdy len teoreticke a podla clankov, recenzii a inych zdrojov informacii sudim, ze je to velky krok dopredu. Aj ked pochybujem o tej stabilite systemu, no verim ze dalsie verzie zaistia spokojnost uzivatelov a aj krizikov.
    iOS8 je kapitola, ktoru uz viem trochu viacej posudit. S iOS7čkou som nebol az tak spokojny, kedze pre mna to nebol az taky uspesny posun dopredu, skor len predizajnovanie niektorych veci, aj ked sa tam nasli fakt pekne vychytavky. iOS8cka by zas zmenila dizajn, z coho som na jednej strane smutny (niekolko dni nabratie noveho zvyku) ale na druhej strane som stastny ze to bude kompatibilne s mojim postarsim ipohon.
    chren.adrian (at) gmail.com

    0
    0
  80. Vyskúšal som obidve beta verzie a tesím sa na obidve určite ide Apple o krok vpred a bude to super.

    0
    0
  81. iOS 8, nenásilná evoluce, teším se na nové možnosti spolupráce více aplikací, taky widgety v notifikačním centru by mohly být pěkné, jen aby designově nevyčnívali ze sytému.

    U OS X je to větší skok, nejspíš k lepšímu, zvláště pěkné jsou funkce handoff, zamrzí ale nutnost Macu s BT LE.

    0
    0
  82. je super, že si apple udržuje povesť trendsettera. z toho, čo som videl som celkom príjemne povzbudený. bohužiaľ na mojom sedemročnom macbooku si to neskúsim :)

    0
    0
  83. Na iOS 8 sa skutočne teším, dúfam, že iPhone 5S v ňom nájde väčšie využitie. Pre mňa jednoznačne prepojenie s iWatch a ďalšími doplnkami ohľadom zdravia.
    skúsnosť s dektopovými verziami nemám žiadnu, ale to prepojenie v tejto nadchádzajúcej vyzerá svetovo :)

    0
    0
  84. Joj… preco nas tak trapia s datumom uvedenia do ostrej prevadzky… Uz uz uzz si prosim novy ios8, velmi sa tesim na diktovanie textov a na nove alternativne klavesnice. A uz aby TBaktualizovala appku a prihlasovanie do IB bude na touch id… to bude bomba… alebo bezkontaktne platby len prilozenim prsta cez icarte, no … nedockavy som veru riadne.

    0
    0
  85. Najviac sa mi paci prepojenie medzi iOS a Mac OS a hlavne vizualna stranka OS

    Juraj Sliška, Mostná 10, 94901, Nitra

    0
    0
  86. Nie su to skokové novinky, skor postupné zlepšovanie, to je na Apple produktoch to najlepšie, prinašaju funkčné riešenia, niekedy skokovo, inokedy ako medzistupeň vo vývoji. Rovnako je tomu teraz, kvalitný upgrade, posunutie funkcionality zase smerom dopredu … ja osobne sa teším

    0
    0
  87. Ak sa niečo pripravuje, a teda je to nové, MUSÍ to byť len e len super.

    0
    0
  88. Vyzera ze upgrade mojho MBP nenastane avsak z nedostacujuceho HW. Inak osobne by som bol ZA na novsom modeli MB.

    Jozef Cibiček, Bratislava

    0
    0
  89. Podľa mňa iOS 8 bude niečo podobné ako iOS 7, takže nečakám veľa zmien a nepríde mi extra špeciálny.

    0
    0
  90. Páči sa mi priblíženie iOS ku MacOS a este vacsie spojenie medzi nimi. Takisto na to, ze imessage bude synchronizovat aj klasicke SMSky a bude sa dat facetimeovat z pocitacu/tabletu.
    Marek Šedík Nitra

    0
    0
  91. Ja sa na ios 8 tesim a hlavne na kazdu prakticku novinku nakolko ho denne pouzivam a nikdy sa uz snad nevratim k nicomu minulemu. Nech zije apple

    0
    0
  92. Všetko nové je krok vpred, aj keď sa to na prvý pohľad tak nezdá, ale stratégia applu v inováciach, okrem iných záležitostí aj OS X Yosemite, resp. iOS 8 je o míle vpred pred konkurenciou.

    0
    0
  93. Jednoznačne svieži systém a krok vpred, prepojenie sa dalo viac ako očakávať, ale dizajnom Yosemite nie som úplne nadšený. Spotlight palec hore.

    0
    0
  94. Tesim sa na pridanu funkciu time-lapse od iOS8. A kazdopadne ocenujem spajanie OS a iOS. Štefan Kozár, Svätý Jur

    0
    0
  95. Je vidieť krok vpred, ale páči sa mi to, že v pohode som to rozbehol aj na starších zariadeniach.

    0
    0
  96. Kazdy system ci uz os alebo ios mal svoje plusy aj minusy pri kazdom upgrade takze nechajme sa prekvapit.

    Martin Paulini , zilina

    0
    0
  97. Paci sa mi flat design z iOS7 a som zvedavy ako to bude vyzerat v OSX. Tiez sa mi paci moznost prepojenia devices pomocou handoff – tiez som zvedavy ako to bude v praxi fungovat.
    Michal Novak, Bratislava

    0
    0
  98. Dizajnovo mám o novom OS pochybnosti ale myslím si že to aj tak bude krok vpred. Daniel Beleščák, Žilina

    0
    0
  99. Konecne tu mame to, o co sa snazil MS s vymyslom Metro. Jasne prepojenie systemov, pricom sa nenuka mobilne UI na desktop a opacne.

    0
    0
  100. Krasne spojenie dvoch svetov a este lepsia spolupraca medzi zariadeniami. Yosemite vyzera krasne a naviac bude zadarmo. Mna osobne potesila aj funkcia Family Sharing.

    0
    0
  101. V oboch prípadoch ide o celkom vydarenú evolúciu. Po dizajnovej stránke sa mi nový OS X Yosemite veľmi páči som rád, že nasleduje iOS 7 a to prepojenie dvoch systémov je opäť o niečo lepšie. iOS 8 v podstate vyladuje nedostatky iOS 7 a posúva to systém viac k dokonalosti. Tento svieži update ma v oboch prípadoch potešil a teším sa, keď si ich už budem môcť oficiálne nainštalovať na svoje iZariadenia :)

    0
    0
  102. Zatial sa mi na OSX precovalo dobre, podla dostupnych info to bude tak aj nadalej a ako bonus bude prepojenie prostredi na co sa skutocne tesim. Dufam ze nakoniec nebudem sklamany. Ižo Igor Dolný Kubín

    0
    0
  103. Technologicky urcite prinesie nove a zaujimave riesenia, ale ten design podla posledneho iOS je hrozny. Super vychytavka bude to prepojenie medzi zariadeniami od Apple …

    0
    0
  104. OS X Yosemite a iOS 8 = teším sa na prepojenosť systémov. Dizajn OS X Yosemite = zmiešané pocity :)

    0
    0
  105. Zatial pouzivam len iOS. pre mna update na iOS 7 bol trocha sklamanim, samozrejme nove funkcie boli fajn, ale akosi som nikdy neprekonal pocit ze iOS 6 mala viac applovskej geniality co sa uzivatelskeho komfortu tyka. tak dufam ze iOS 8 vrati spat to co mne pri iOS 7 chyba.

    0
    0
  106. Nepaci sa mi Flad dizajn v Yosemite, inak sa na nho celkom tesim. iOS 8 nepriniesol pre pouzivatela nic zasadne :) uvidime ak ich vyskusam

    0
    0
  107. Richard Ortutay,Poprad

    Osx 10.10 Yosemite

    Ako obvykle, prináša pestrý výber nových funkcií a aktualizácií, ale to, čo je predovšetkým zrejmé je snaha vyvíjať OSX tak aby spolupracoval s mobilnými zariadeniami Apple.Mne osobne sa nový vzhľad páči.
    Apple sa snaží transplantovať prvky používateľského rozhrania iOS na ploche.Zmeny v aplikácii Finder a natívnych aplikáciach Yosemite sú väčšinou skromné ​​ale praktické zahŕňajú schopnosť vytvárať pripomienky v aplikácii Mail nový layout pre kalendár a čistejší vzhľad pre Safari s novým prehľadom kariet má údajne nižšiu spotrebu energie ako pri prechádzajúcom multi-tab. Režim zobrazenia na celú obrazovku pre aplikácie ktoré to podporujú sa spustí kliknutím na zelené tlačidlo okna.
    Jedna pozoruhodná aktualizácia je správanie Spotlight. Predým zastrčený v pravom hornom rohu obrazovky teraz sa pole vyhľadávania zobrazí ako veľká plávajúca lišta v hornej polovici obrazovky. Ako náhle začnete písať názov aplikácie alebo dokumentu zobrazí Spotlight top návrhy vedľa vášho písania ktoré sú pripravené na otvorenie okamžite . Pre vyhľadávanie keď presne neviete čo hľadáte, je to oveľa pohodlnejšie než čo bolo predtým.
    Ďalšou veľkou zmenou je centrum oznámení . Skôr suchý zoznam udalostí a správ, to bolo predtým teraz je tam pridané nové “Dnes” zobrazenie. V predvolenom nastavení toto tablo zobrazuje dátum, udalosti v kalendári, pripomienky a ďalšie aktuálne informácie viacmenej v štýle iOS a môže byť prispôsobené s výberom widgetu kalkulačka a svetový čas……. vývojári budú môcť vytvárať svoje vlastné a distribuovať cez App Store.
    Nová technológia s názvom Handoff umožňuje desktopovým aplikáciam odovzdať informácie o užívateľovi ktorémukoľvek mobilnému zariadeniu so systémom iOS 8. V praxi to znamená, že môžete začať písať e-mail alebo dokument na vašom MacBooku, a potom prepnúť na iPad a začať tam kde ste prestali. Pracuje so širokou škálou aplikácií, vrátane Safari, Pages a mapy. V Yosemite je možné odosielať a prijímať textové správy, MMS a dokonca aj bežné hlasové hovory z vášho počítača Mac – tak dlho, ako je iPhone na rovnakej lokálnej sieti. V minulosti, niektorí navrhli, že dlhodobý plán Apple môže byť vyvíjať OS X na obraz varianty iOS. Apple vízia je stolové a mobilné platformy stavať na svojich charakteristických silných stránkach aby spolupracovali tak, že vy a vaše súbory, projekty a komunikácia môžu voľne poskakovať medzi zariadeniami . Musím povedať , že sú to viac presvedčivé vízie ako Windows 8..
    iOS 8
    iOS 8 prináša celý rad nových funkcií ktoré už na iných platformách existujú. V niektorých prípadoch je že existujúce funkcie pre iOS pridávajú nové funkcie. V niektorých prípadoch stále chýbajú niektoré kľúčové funkcie.Prevažná väčšina používateľov zariadení so systémom iOS bude unesená. Nezaujíma ich, čo Apple prevzal od Androidu a nezaujíma ich, že niektoré nové funkcie už existujú v systéme Windows Phone. Všetko, čo ich zaujíma, je, že iOS bude lepší ako kedykoľvek predtým.
    QuickType
    Text vstup dostane dva veľké zlepšenia v iOS 8.Apple sa konečne zlepšuje v jeho auto-zadávacej technológiji.Nová funkcia QuickType pridáva funkciu predikcie slov nad klávesnicou. Klávesnica tiež teraz učí jazyk, ktorý používa v rôznych aplikáciách a pri zasielaní správ upravuje svoje predpovede na základe posledných správ. Okrem toho Apple zariadenia teraz podporujú klavesnice tretích strán.
    Notifications
    Jednoducho povedané, oznámenia umožňujú používateľom vykonávať úlohy, ktoré sú v  súčinnosti s oznamovacou pop-up. Tak, napríklad, namiesto toho, aby sme otvorili Správy pre odpovedanie môžu užívatelia jednoducho prejsť na oznámenia v hornej časti obrazovky (alebo pretiahnuťím na uzamknutej obrazovke) a zadať odpoveď priamo tam. Ako ďalší príklad, môžu užívatelia prijať alebo odmietnuť oznámenia kalendáru bez nutnosti otvorenia aplikácie Kalendár v telefóne. Aplikácie tretích strán môžu tiež využívat tieto oznámenia, takže možnosti sú nekonečné.
    Nové funkcie pre obsluhu správ
    Existuje aj mnoho ďalších nových funkcií pre zasielanie správ v iOS 8 samozrejme vrátane úžasnej funkcie hlasového chatu ktorý umožňuje užívateľom posielať hlasové správy tam a späť priamo z aplikácie do aplikácie. Alebo, ešte lepšie môžu užívatelia prehrávať hlasové správy priamo z uzamknutej obrazovky jednoduchým zdvihnutím iPhonu k uchu a  môžu odpovedať hlasom s rovnakým gestom.Apple konečne pridal skutočnú podporu widgetov v iOS 8 ale bohužiaľ nie na domovskej obrazovke. Namiesto toho budú užívatelia môcť pridať widgety do oznámovacieho Centra.
    Tieto veci ma zaujali najviac

    0
    0
  108. Z veci, ktore boli prezentovane pri uvedeni systemu iOS 8 povazujem mnohe len za kozmeticke a pre mna osobne viacmenej nepodstatne (widgety, quicktype klavesnica, vylepsenia imessages a pod). V inych pripadoch pojde zas len o dobiehanie konkurencie (splitscreen pri multitaskingu – teda ak na ipade vobec pride), interaktivne notifikacie, podpora klavesnic tretich stran, zjednodusenie prace s e-mailom (to myslia vazne, ze sa rozhodli venovat vylepseniu prace s e-mailom az v roku 2014?).
    Co mi bude aj v roku 2014 na produktoch (ipad) Apple pravdepodobne chybat, a ktoru zial konkurencia vie uz davno:
    „uzivatelske profily“ – z jedineho praktickeho dovodu. Ipad vyuzivam s priatelkou (ano, priznavam, sharujeme si jeden produkt) a neustale prihlasovanie a odhlasovanie sa z kont (FB, GMAIL, EBAY, AMAZON a pod.) ma otravuje. To si inzinieri v Apple este stale nedali dve a dve dohromady, ze 4 – clenna rodina automaticky neznamena 4x ipad? – pisem zamerne ipad, kedze telefon si sharuje asi malokto.
    Taktiez by som uvital: „Vyssi pocet GB v cloude“ = osobne vyuzivam 32GB verziu ipadu a zaloha vsetkych fotografii na apple cloud pre mna neprichadza do uvahy, vzhladom na limit. Ano, ponukaju moznost priplatenia si dat, ale to myslia naozaj vazne? V dobe ked ine sluzby ponukaju na zalohu zadarmo omnoho viac? Ak chcu pritiahnut viac ludi do svojho cloudu, tak tych smiesnych 5 GB malo uz davno zodpovedat kapacite registrovaneho zariadenia (16GB – 128GB).
    No a na co som celkom zvedavy v iO8, je aplikacia HEALTH – tato moze byt podla mojho nazoru pre Apple klucova (aj vzhladom na famy o prichode inteligentnych hodiniek). Som zvedavy ako sa im aplikaciu a hodinky a dalsie sluzby s nou suvisiace podari previazat. Dufam, ze si na tom daju zalezat. Ak to spravia na jednotku, tak je viac ako pravdepodobne, ze opat ziskaju konkurencnu vyhodu, ktoru uz v poslednych rokoch stratili.

    0
    0
  109. Od iOS8 som cakal viac, aj ked chapem, ze sa nedaju revolucne zmeny predstavovat kazdy rok. Mozno moj dojem zmeni iWatch spolupracujuci s Healthbook.

    0
    0
  110. Operačný systém iOS síce v súčasnosti nevyužívam, ale aktualizácia iOS 8 ma vcelku zaujala. Predovšetkým jej fitness funkcie, a tak po ostrom vydaní si určite pôjdem zariadenie vyskúšať.

    0
    0
  111. Samotny OSX a iOS podla mna neprinesu moc velke veci. No na co sa najviac tesim, je prepojenie tychto dvoch systemov. Telefonovanie cez OSX ked nemam po ruke telefon a pod. funkcie

    0
    0
  112. Sledujem prelinanie mobilnej iOS a OS X, je vidiet snahu zjednotit uzivatelske rozhranie a zjednodusit pracu uzivatelovi, ten nemusi dlho tapat a hladat kde a ako sa robi s tou ci onou funkciou.

    Graficke rozhranie sa mi celkom paci, hoci pacilo sa mi aj to realisticke zobrazenie ikoniek, ale tento flat design ma vyhodu v cistote prejavu, je to take uhladenejsie a neberie to pozornost uzivatela viac ako treba.

    Kazdopadne sa tesimna nove funkcie a moznost prelinania technologii iOS a OS X v podobe prijatia hovoru cez Mac, pisanie klasickych SMS v OS X je to super ak pracujete a nemusite telefon vobec brat do ruky a vsetko pohodlne vybavit na desktope, palec hore.

    0
    0
  113. myslim si, ze to bude krok vpred… tie nove ficurky s radostou privitam, a uz aj ten dizajn som predychal.

    0
    0
  114. Z prezentácii vidno, že prepojenie iOS a OS X bude este lepsie a dokonalejšie ako kedy koľlvek predtým čo vnímam ako hlavnú výhodu. Zmena designu OS X ma moc neprekvapila, po zmene iOS to bola otázka krátkeho časového horizontu i keď pôvodný som mal radšej nevadími ani ten nový.

    0
    0
  115. Od spolocnosti Apple je vydanie iOS 8 urcite krok dopredu. Z mnozstva funkcii ma najviac zaujala funkcia Health. Je to prva funkcia “zdravotneho typu” v tomto operacnom systeme. Dokaze monitorovat kaloricky vydaj, krvny tlak a podobne… dokonca je tu moznost spojenia lekarom. Sportovci a fyzicky aktivni to urcite ocenia. Juraj Kirka, Kremnica

    0
    0
  116. prepojenie mobilnej iOS a OS X prinesie nieco nove,konecne prepojenie systemov, hlavne airdrop. Dufam ze bude viac pozitiv ale to sa dozvieme coskoro.

    0
    0
  117. Mám rád pokrok a príjmem každú zmenu …no obmedzenie pre staršie zariadenia ma irituje …iPhone plánujem nový kúpiť takže až to mi tak nevadí ale tá konektivita s macbookom som na ňu zvedavý

    0
    0
  118. Na Yosemite sa mi páči dark mode, väčšie prepojenie s iOS – airdrop (konečne!!) a zdvíhanie hovorov;
    a dizajn? Na ten nový font si budem možno dlhšie zvykať, ale čo už.. Skôr mi mi vadí to presvitanie kontúr pozadia. Na docku je fajn nové označenie zapnutých aplikácii. Ináč sa mi páči aj ten redizajn ikoniek – teda až na tú finder-ovú… A konečne to zbúchali do jednotného dizajnu.

    0
    0
  119. Ja sa teším na novinky. Mám rád design iOs a keď bude na Macu tak prečo nie. Určite potešia nové vychytávky.

    0
    0
  120. Hrozne mi vadí na YOSEMITE ako sú ikony tenke – napr. ikony timemaschine alebo WIFI vo fialovom panele, je vidieť, že to je fakt robené pre retiny.

    Ďalšia vec čo mi na 10.10 vadi sú až priveľmi blede – biele okná, ked mam jedno na druhom, tak kolkokrat to vrchne nie je velmi vidiet – chyba nejaky kontrast. Dufam, ze sa to vylepsi.
    Ale prepojenie MAC IPhone je genialne, pre mna to je asi najlakavejsia funkcia.

    0
    0
  121. veľmi by sa hodili, najmä na to cestovanie :P …neskreslený zvuk a super dlhý kábel odolný proti zamotaniu, uplná pecka :)

    0
    0
  122. Jednoznačne krok vpred čo sa týka integrácie oboch systémov. Len sa obávam, že bude už načase vymeniť (prípadne radikálne updatovať) môj macbook pro 13″ ešte z roku 2011. Inak na iOS sa jednoznačne najviac teším na healthbook a ako vývojár je pre mňa top prekvapením jazyk Swift.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.