iPad mini sa dnes začína predávať na Slovensku – ako to vyzerá v predajniach

Aj počas sviatočného obdobia si viacerí privstali, aby mohli byť medzi prvými majiteľmi nového iPadu mini. Tablet sa začal predávať na Slovensku dnes ráno. Kým väčšina predajní v Bratislave je otvorená podľa štandardných otváracích hodín od desiatej, obchod v nákupnom centre Polus posunul otvorenie o dve hodiny a zariadenie sa tu tak začalo predávať už o ôsmej. Napriek tomu prišli viacerí záujemcovia ešte pred otvorením.

Obchod bol iPadmi mini pomerne dobre zásobený. Kým v minulosti dostávali Apple predajne na Slovensku tovar s oneskorením a v malých množstvách, situácia sa, zdá sa, mení. Obchod mal vo vitrínach niekoľko desiatok iPadov mini a k dispozícii bol čierny aj biely variant vo všetkých troch kapacitách – 16, 32 a 64 GB. Najväčšie zásoby sú z iPadov v najmenšej kapacite.

iPad mini

Dnešným dňom sa zároveň začala predávať aj štvrtá generácia (veľkého) iPadu. O ten bol výrazne nižší záujem, keďže oproti predchodcovi neponúka výrazné vylepšenia. Hlavnými zmenami sú nový procesor a Lightning konektor.

Mierne nepríjemným prekvapením je cena, ktorá je v eurách rovnaká ako v amerických dolároch. iPad mini 16 GB stojí 329 €, 32 GB stojí 429 € a 64 GB stojí 529 €. Model s mobilným pripojením, ktorý sa zatiaľ nepredáva, bude stáť pravdepodobne o 130 euro viac. Rovnaké ceny sú aj v susednom Rakúsku a Nemecku.

iPad mini

Boli ste sa pozrieť v inej predajni? Pošlite nám informácie a fotky na tipy@www.macblog.sk.

Foto: MacBlog.sk

komentárov
  1. 330€? Apple to trochu prehnal, 32GB 3G Nexus 7 stojí 300€.Nevidím dôvod prečo by som si mal kúpiť namiesto Nexusu iPad.Ak niekto má iný názor tak poprosim aj nejaké relevantné podloženie, nie že je “lepši”.

    0
    0
  2. Nevidim dovod, preco by som si preboha mal kupovat Nexus, len preto, ze je o 30EUR lacnejsi.. Hlavne, ked predpokladam, ze vacsina citatelov na tomto blogu vlastni stroje od APPLE, minimalne iPhone.. Kedze uz mam vselijake aplikaciu pokupovane na iPhone, pasuju aj na iPad, ci? Takisto mozem vyuzivat plnohodnotne vsetky zalohovacie systemy a vsetok Apple kompatibilny hardver.. Ja osobne robim na Macoch viac ako 5 rokov, mam iPhone, MacBook, iMac, Apple TV a nie som teda z tych, co by som vobec rozmyslal nad inou znackou nejakeho pristroja.. Jedine, ze by taky stroj Apple neponukal.. Cize 30 EUR zo mna naozaj neurobi nadsenca Nexusu.. A myslim, ze zaryti fanusikovia znacky Apple mi daju za pravdu, ze v pripade Apple nerozhoduje cena.. Je tak? :)

    0
    0
  3. David: keby si aspon 2 roky pouzival ios a potom skusil android tak by si sa vratil spat na ios aj keby to bolo dva krat drahsie…(moj pripad) ios sa proste s androidom porovnavat neda…a ked si k tomu zoberiem spracovanie ios zariadeni a androdiov tak proste neviem pochopit zastancov androidu… Ale sto ludi sto chuti…

    0
    0
  4. Pre vsetkych ktori este stale nevedia ako to s tymi cenami funguje ;)
    Kazdy kto obcas nakupuje v US vie ze tamojsia cennikova cena nieje finalna.

    V porovnani s eurpskou cenou ->
    329$ = 255€ x 1.19 (kedze cena v US je vzdy bez dane a aj ked ste v USA nejaku dan zaplatite, vacsinou okolo 7%) = 304€ + 39€ (kedze cena v US je vzdy s jednym rokom zaruky a u nas sa standardne ponukaju 2 roky; cena 39€ je cca vyratana z ceny apple care ktory stoji 79) = 343€

    Zdravim vsetkych ktori si ako ja obcas nieco kupia aj v USA ale na druhej strane su radi ze si vyrobky mozu kupit aj doma s lokalnou podporou a zarukou. Ako pisem, ked je cesta do US, preco si nieco nekupit. Ale vynakladat snahu kvoli usetreniu par desiatok eur ci dolarov, to nieje pre mna ;)

    0
    0
  5. Este pre doplnenie: To ze americania maju dan okolo 7 percent a ze sa uspokoja s jednym rokom zaruky (nie technickej podpory) uz europksy obchodnik neovplyvni ;)

    0
    0
  6. @David

    Povodne som ti chcel odvetit vetou plnou vulgarizmov, ale tvoj slepaci mozog by ani to nepochopil, nema to cenu. Ser na Apple, kup si Nexus a neotravuj tu somarinami…vobec si nepochopil o com je Apple

    0
    0
  7. david, pokial to nevies preco, tak si kup nexus. Ono aj na trabante sa odvezies do roboty. To je jedno, ze nema ani otackomer ;)

    0
    0
  8. Keby neboli všetci takí múdri.
    Cena v Eur je s DPH a 2 ročnou zárukou.

    Cena v USD je bez dane (9-11% podľa štátu) a s 1 ročnou zárukou. Ak si to človek zráta, tak rozdiel v cenách nie je zďaleka taký veľký.

    BTW píšem z iPadu mini a je to fakt pecka :-) Nexus sa nechytá.
    A hlavne mám od Applu už kopu appiek, iCloud účet, atď a to by som na Nexuse nerozbehal.

    0
    0
  9. @david: Keď sa ti viac páči Nexus, tak si kúp si Nexus. Keď sa niekomu bude páčiť iPad tak si kúpi iPad. Prečo by ti to mal niekto zdôvodňovať a dávať relevantné argumenty? Máš predsa vlastnú hlavu.

    0
    0
  10. u mna je uz mini doma….meee ovca som a som rad vy papagaje od ondroidu co len opakuju dookola to iste ;) zavist je silna…

    0
    0
  11. U mna vysoka spokojnost. Jediny dovod preco som si v minulosti nekupil iPad bola jeho velkost a vaha. Ipad mini je presne to co som chcel, mensi, tenky, lahky…
    Jeho cenu netreba riesit, nekupuje sa kazdy den.

    0
    0
  12. Jsem 16 let ovečka víry apple, ale musím konstatovat, že iOS se stal naprosto zastaralým systémem !! Souhlasím z Vozniakem : mám rád apple a používám android.
    iOS vyhovuje jen lidem co potřebují podstrčit vše pod nos , jednoduše pár věcí. Hračka .

    0
    0
  13. ja viem ze v USA maju variabilnu VAT/dph, ale vysvetli mi preco tu ipad 2 stal 479€ a v USA 499$, ale mac u nas 1049ę a v usa 999$ ??? toto nech mi niekto vysvetli

    0
    0
  14. Skuste sa na to pozriet tak, akoby vsetky produkty stali rovnako. Takze napriklad ten iPad mini, Nexus a vsetky ostatne male tablety by stali povedzme 40€. Alebo aj auta, vsetky by stali rovnako. Porsche, BMW, Ferrari, Skoda, VW = rovnaka cena. Co by ste si kupili a preco, naco ? Odpovedzte si sami…

    0
    0
  15. Mam nexus … z androidov je to to najlepsie co som drzal v rukach ale od ipadov to ma daleko. Kedze som na dovolenke a neni tu ziaden istore musim vydrzat do zajtra a ked v ajparku este budu mat volny mini s 64 GB tak nexus darujem. Ak nie darujem ho o tyzden ked budem mat mini na 100% :) a kludne si rozny zoologovia a zoofili a podobne uchylaciny zacnite hovorit aka som ofca :)))))
    A ked dobry10″ s androidom tak padphone sa osvedcil ale co do komfortu ma co android este dohanat aj ked sa lepsi z verzie na verziu :)))

    0
    0
  16. ja som tiez zacal uvazovat nad tabletom a kedze mam mam iphone a macbook pro, a aj celkovo som apple fan tak pokukujem po ipade .. ale zacal som pozerat ze konkurencia co bude predavat, ultrabooky s dotykovymi displejmi resp odopnutelny tablet .. vykony (tie pro) maju ako moj mbp a pri cene ktorej ho predam si kupim zariadenie, ktore viem vyuzit ako tablet ako aj notebook ,, fakt uvazujem nad prechodom, iphone ale urcite ostava ! :D

    0
    0
  17. Ludia ked nemate nic na praci puste sa do roboty a nekritizujte.
    Sami chcete argumenty, preco apple, preco? lebo to chcete, potrebujete to!
    :D ked nemas napisat co pozitivne nepis nic..

    0
    0
  18. Sledujem uz roky rozne fora a stale nechapem preco ludia co pouzivaju ine masiny ako Apple, sa snazia presvedcit ludi aky vynikajuci je Android, Windows atd. Ja pouzivam produkty od Applu, Microsoftu, Googlu a kazdy ma nieco ponuknut a nepotrebujem o tom rozpravat na forach a pritom urazat druhych. Sto ludi, sto chuti, kazdy si kupi co potrebuje a hlavne co mu vyhovuje. Apple je premiovy produkt a nechapem preco by mal byt clovek ovca ked si ho kupi. To ako keby majitelia BMW alebo Mercedesu boli ovce pretoze si kupia auto premiovej znacky. Nechcem obhajovat uzivatelov Apple produktov ale myslim ze su naozaj nad vecou a nepotrebuju nikomu rozpravat na forach ako shitny je Android alebo Oknows. Pekny vecer prajem.

    0
    0
  19. Dane su aj vyssie,a vacsina ludi chodi do NY,a keby ste hybali tymi hlavami,mate ho za 329dolarov a ziadna dan, ked ste v NY alebo niekoho tam mate,tak ho kupi v New Jersey kde sa neplatia dane,len accesories, opasky a tasky,za doplnky sa plati dan. Ale slovaci,aspon tito co to komentuju su primitivni,takze vas to bude stat 260euro v prepocte.ako sa hybe kurz. A mozu ist nejaky nexus si piskat,ci ine… Apple nema konkurenciu!

    0
    0
  20. velkost a vaha su uzasne.. rychlost celkom v pohode, ale retina mi chyba asi najviac :)

    hrat sa 10min s ipd mini a prejst na ipad je šok ohladom vahy :)

    Keby mali vcera retinu a 3g, tak asi kupujem..

    Takto sa asi oplati pockat na ipd mini 2, ocakavam retinu a čreva z ip5tky..

    Celkovo by mohol apple konecne rpestat žgrlit na pamatiach a vypustit 16tkove modely ipadov aj iphonov a ponukat len 32/64GB modely. Rozdiel v cene vo vyrobe je par usd, no pocty predanych ks by opat stupli a vratilo yb sa to + dorovnanie konkurencie.

    Co ma ale neskutocne vytaca je priplatok za 3g/gps verziu. 130e??!!!
    chcem to na navigaciu atd, takze wifi model je mi na prd, ale 130e priplatok je nessktuocne premrsterny..

    jj, som looza ja viem :D:D:D

    p.

    0
    0
  21. Fuu, myslel som ze si v komentaroch precitam prve postrechy na iPad mini, ale miesto toho sa tu vsetci rozculuju nad komentarom jedneho panka. Teda takto sa rozculit vie jedine Apple komunita. Proste slepo za svojim vodcom a nie ze niekto nieco povie na jablko lebo beda. blee – je mi z toho na grc.

    0
    0
  22. Bol som v piatok v Traco v avione pozriet si iPad mini na zivo. Mam z toho tieto postrehy:

    1) iPad mini posobi brutalne hi-tech dojmom, je super lahky, super tenky a posobi velmi pevne zaroven. v Ciernom prevedeny vyraza dych

    2) Som zhyckany “retinou” z iPhonu 4, tak som si otvoril rovnaku knihu s rovnakym typom pisma v rovnakej velkosti a jasom obrazovky na porovnanie telo na telo. Rozdiel tam je…skratka na iPade mini je vidiet malinke kostrbate hrany na pisme – ano rozlisko je velmi dobre na taky display a ano – citat sa da krasne a bez problemov. Clovek co pouzival retinu vsak rozdiel vidi hned.

    3) Zda sa mi, ze trochu dlho nacitavalo Bad Piggies hru. Niesom odbornik, ale logicky mi vychadza, ak ma iPad mini procesor ako iPhone 4S, s tak velkym displayom si ten procesor asi neporadi nejak extra rychlo…mozno tym, ze nema tu retinu, tympadom zobrazuje menej bodov, ze usetri nejaky vykon neviem…

    4) Na porovnanie iPad mini a iPad 4th gen. co sa velkosti a vahy tyka…mal som pocit ako keby som si porovnaval lahke sportove coupe z talianska s 2 tonovym tazkym coupe z ameriky…skratka iPad 4th. gen je tazky a neohrabany po tom, ako chytite iPad mini.

    5) Aj napriek chybajucej retine idem do iPadu mini.

    0
    0
  23. Často se tu zmiňuje Nexus. Možná právě tady je třeba hledat odpověď proč velký guru Jobs tak bytostně nesnášel Google a android a chtěl ho zničit.
    Nexusů se prodává 1 000 000 kusů měsíčně a to je pro apple už nebezpečně silný konkurent.

    0
    0
  24. Podľa mňa ceny iPadov mini úplne v pohode. Všetci čo na macblogu hovorili o tom, že iPad mini bude konkurovať lacným kórejským tabletom s cenou do 199 eur sa HLBOKO mýlili. Apple sa k tomu neznížil a ukázal, že aj malý tablet má svoju cenu – má špičkový softvér a perfektné spracovanie. Pre majiteľov niektorého iOS zariadenia alebo Macu je to ideálne riešenie – lebo už majú stiahnutých mnoho aplikácii, hudby aj vlastnú vrámci iTunes Match – čo všetko si môžu zdarma stiahnuť aj do iPadu mini.

    Prečo sa na iPad “anti-ovce” pozerajú len tak, že by to teoretický malo byť ich prvé zariadenie od Applu alebo kúpia Nexus či niečo iné? Veď ak už mám Mac, iPhone,…Apple TV a pod….. mam na Cloude veci, v iTunes Match tisícky peničiek a nespočet dalšieho obsahu – potom ma ani nenapadne uvažovať o ničom inom ako iOS. Do Nexusu by som siel len keby… som bol masochista.

    Pekný jablčný deň :)

    0
    0
  25. Stale o tom istom.. urobte si prieskum medzi ludmi v terene a zistíte ze vacsina ani netusi co je to mac alebo iPad :)) Lebo vacsina normalnych ludi pouziva tablet na internet a zabavu.. a kto si mysli ze ipad dokaze nieco viac, nech si ho kupi. Ja som si kupil mac mini kvoli OSX a iPad, iPhone si nekupim kvoli iOS.. ako mobilny system je pre mna nevyhovujuci.

    0
    0
  26. Citam si posledne prispevky a som rad, ze ludia niesu este vsetci uplne vygumovani :-) Vidno, ze inteligentny clovek okolo seba nevykrikuje a nedava o sebe vediet, len hlupak kvaka a nadava…

    Ja som Apple ovca uz 20 rokov a budem nou cely zivot a som z toho stastny, ze Apple vstal z mrtvych ako Phoenix, ked vsetci vraveli ze Apple uz skoncil, vratil sa tam Steve a je to naj znacka/firma na svete, behom 1 dekady! Vsetci ostatni len zavidia. Ti co nadavaju, na to nemaju. To je ako keby som hrozne tuzil po Bentley Continental GT, ale nemam nanho tak po forach nadavam ake je drahe a nanic, ze indicky Hindustan je lepsi haha…

    Cena iPad mini je uplne v poriadku.

    0
    0
  27. Nerozumiem jednej veci, prečo si každý nekúpi vec, ktorá sa mu páči, na ktorú má a nevsugerúva svoj názor druhým… Každý predsa môže zvážiť pre a proti a podľa toho sa rozhodnúť. Hoci na apple produkty osobne nedám dopustiť, nikomu ich nevnucujem, no v prípade ak sa ma niekto spýta, poviem mu názor, prečo som si vybral tak ja… Jediné čo som si všimol, je pocit menejcennosti od androiďákov, ktorí sa navážajú do apple a to len z dôvodu ich vyššej ceny.

    Osobne odporúčam upgrade PC na WIn8 a vtedy každý uvidí, ako dôležitá je spätosť HW,SW a obsahu… Pretože niekoľko vecí prestalo fungovať, iné sa stali nekompatibilné, zariadenia ako bluetooth sa nedali vypnúť atď… Práve preto volím Apple, pretože všetko funguje ako má.

    0
    0
  28. Keby mal ipad mini retinu, tak za cenu aku sa predava si kupim jeden hned zajtra.. Bola by totiz v poriadku. Ale bez retiny a s rozlisenim ake ma je to pre mna zbytocne a zastarale zariadenie.. Skoda.

    0
    0
  29. Tiez som si bol pozriet iPad mini v Apple predajni, no pekny je, lahky ako nahrada iPad 2 je vyborny.
    Avsak to rozlisenie je len o nieco lepsie ako na iPad 2, cakal som trochu lepsie.
    Pockam na buduci rok, ked bude retina iPad mini a ja verim ze bude, skonci predaj iPad 2 aj iPad 3 a ostane iPad4/alebo 5/ a iPad mini retina, to by mi davalo zmysel.

    0
    0
  30. Caute partia, no bol som si ochytat novy iPad mini a mozem povedat, ze sa mi to lubi…je pekny, dobre spracovany a fakt by som ho chcel mat…jediny problem vidim v tom, ze nedokazem zdovodnit preco by som si ho mal kupit :D kua ked ja to nevyuzijem a zas vyhodim dukaty za nieco co v skutocnosti nepotrebujem ze? Mam air 13″ a mal som 4S no ten sa mi popsul uz tri-krat a skratka som to nevydrzal a predal (ked mi ho vymenili kus za kus – to aby ste si nemysleli, ze som predal ). Kupil som si tamtung SIII a coviece je to masina. Myslim, ze uz to tu aj zaznelo a aj ked som apple fan iOS je momentalne ZA androidom ten novy “cukrik” je jednoducho lepsi a to asi potvrdi vacsina odbornikov na techniku, ALE musim povedat, ze HW je apel proste top a prave z toho dovodu mozno opacim aj tu 5 a iPad mini ma bude potesovat vzdy ked prejdem okolo predajne iSomething :) (moj osobny nazor)

    0
    0
  31. Apple ovladli obchodnici…keby chceli mat najlepsi produkt, dali by tam retinu…obchodnici dokazu ale predat stare veci v novom obale za premiovu cenu. Uz vieme dnes po predstaveni iPad mini co bude obsahovat dalsia generacia…to je skoda. Moj osobny nazor je, ze bez Jobsa sa aj vyvoj v Appli poriadne pribrzdi. Krasnym prikladom je aj tohtorocna story s new iPadom a new new iPadom… keby zil Jobs tak by sa to nestalo

    0
    0
  32. @Lajko: To je 16GB verzia, on pisal o 32GB verzii.
    Nechcem tu pisat o konkurencnej platforme, mal som doteraz asi 4 iPady, hlavne dvojku a trojku ale Mini by som si v ziadnom pripade nekupil. Prehnana cena (ale ta je u vsetkych iDevices), nedostatocna kvalita displeja (pre mna – inym to nemusi vadit).
    Momentalne mam Nexus 7 a absolutna spokojnost. Argument typu ze ak ste niekedy presli z iOSu na Android, rychlo to olutujete, je nezmysel. Obidve platformy maju svoje pre a proti, Android je hlavne ovela otvorenejsi. Kazdy nech si kupi co sa mu paci, uzite si svoje Mini. Aj ked o rok alebo mozno aj skor ich budete hufne zahadzovat aby ste si mohli kupit Mini 2 s retina displejom, lol.
    Have a nice i-day, everybody.

    0
    0
  33. Zdravim vsetkych, chystam sa kupit ipad mini, je to moj prvy tablet takze nemam moc skusenosti v tejto oblasti priznam sa hned na zaciatku. Uz dlhsi cas si vyberam tablet kt by bol fajn ale vzdy akokolvek som sa chcel vyhnut zariadeniam apple som pri nich aj skoncil a vyber vzdy ukazoval na ipady. Jedno mi na tabletoch inych ako apple vadi, to neskutocne sekanie pri prechadzani tabletom, kazdy android ako keby seka a robi to zle naoko teda aspon mne. Ked som sa vcera hral na kamaratovom ipade mini bol som nim ocareny, spracovanie uplne bezkonkurencne, reakcie vynikajuce prijemne uzivatelske prostredia , no proste parada. O cenu sa mi tentoraz vobec nejedna , som ochotny si za ipad mini zaplatit , len moja otazka je ci ten vykon bude postacujuci aj na najblizsich par rokov ked vyjde napr novy IOS 7 atd… uz teraz sa mi zdalo ze je to akosi na hrane s tou 6. predsa ten procak mal ipad 2 a ked dame ios 6 do ipad 2 tak to hnusne sekania predpokladam ze by sa miestami zacalo objavovat…. aky mate na tonazor?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.