Novinky od Intelu a možná úzka spolupráca na nových Mac Pro

Intel pridal do svojej ponuky nové procesory zodpovedajúce rozmerom a energetickej náročnosti CPU pre MacBooky Air. Konkrétne ide o tieto tri procesory:

  • Core i7–2677M: 2 jadrá, 1.8 GHz (turbo do 2.9 GHz), 4 MB cache, 17 wattov
  • Core i7–2637M: 2 jadrá, 1.7 GHz (turbo do 2.8 GHz), 4 MB cache, 17 wattov
  • Core i5–2557M: 2 jadrá, 1.7 GHz (turbo do 2.7 GHz), 3 MB cache, 17 wattov

Oproti predošlým nízko-napäťovým Sandy Bridge procesorom majú hlavne väčší výkon – zvýšil sa z 1.4 až 1.6 GHz na 1.7 až 1.8 GHz. Spotreba sa udržala na 17 wattoch. Práve 17 wattová spotreba je podmienkou na to, aby Apple mohlo použiť tieto procesory vo svojich ultratenkých laptopoch.

Správa zodpovedá informácii zverejnenej na MacRumors pred asi mesiacom, podľa ktorej mal Intel pracovať na troch nových ULV Sandy Bridge procesoroch, ktoré by boli použité v aktualizovaných MacBookoch Air. Apple má zvyčajne k dispozícii Intel procesory o niečo skôr ako ostatní výrobcovia, no tentokrát Intel nové procesory už zverejnil. Dôvodom môže byť napríklad to, že Apple čaká s aktualizovaním svojej produkčnej rady na vydanie Mac OS X Lion.

komentáre
  1. Intel tuším začína byť ….. z ARM procesorov, aby náhodou Apple nezmenilo platformu opäť. Reálne by to mohlo byť, aj keď určite nie teraz.

    0
    0
  2. vsak ked sa apple pohada so samsungom este viac, bude im robit aj arm procesory intel, to su take detske procaky oproti tomu co robi intel

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť