iPhone 5 je údajne vo finálnej fáze testovania

iPhone 5 je údajne vo finálnej fáze testovania a mohol by byť predstavený koncom júla. Testovať ho má divízia AT&T pre mobilné telefóny, uvádza web Chip Hazard. Podľa jej zdrojov je v súčasnosti testovaný hlavne príjem signálu, no testujú sa ďalšie veci. iPhone má byť v rukách pracovníkov AT&T už od 6. júla. Divízia obdržala pred-produkčnú verziu iPhone 5. Akonáhle bude táto fáza testovania dokončená, Apple má zadať výrobcom objednávku na sériovú produkciu nových iPhonov.

iPhone 5 by mohol byť predstavený už tento mesiac Zdroj: ointernete.skJohn Brownlee vníma túto správu pomerne skepticky, no ak by to bola pravda, tak by podľa jeho názoru mohol byť nový iPhone predstavený už koncom tohto mesiaca.

Jeho argumentom je extrémna opatrnosť Apple pri poskytovaní svojich zariadení na testovanie pred ich oficiálnym uvedením. Apple tak robí zvyčajne teste pred tým, ako zariadenia predstaví, aby čo najviac zmenšilo možnosť úniku informácií či odcudzeniu zariadenia. Keď napríklad Apple poskytlo iPhone 4 na testovania Verizonu, ten mal na dokončenie testov iba 2 týždne, pričom všetci jeho pracovníci, ktorí iPhone testovali, museli každých 12 hodín zadávať do telefónov špeciálny kód, aby Apple mohol kontrolovať, či majú zariadenia stále pri sebe.

Zrejme najznámejší prípad získania iPhonu pred jeho uvedením je údajne stratený prototyp iPhone 4, ktorého zábery sa dostali na internet vďaka serveru Gizmodo. Apple zvyčajne drží svoje produkty do poslednej chvíle v tajnosti a táto skúsenosť iba zvýšila jeho opatrnosť. Začiatkom júna priniesol The Wall Street Journal informácie o interných smerniciach pre pracovníkov v Apple Store predajniach, v ktorých okrem iného stojí, že pracovník Apple môže byť okamžite prepustený za akékoľvek podrobnejšie informovanie či písanie o aktuálnych alebo budúcich produktoch Apple. Nedávno boli dokonca odsúdení traja čínski pracovníci Foxconnu na 12 až 24 mesiacov odňatia slobody za prezradenie informácií o dizajne pripravovaného iPadu 2 výrobcovi puzdier na iPady.

Správa o možnom uvedení iPhone 5 v tomto mesiaci je však vnímaná pomerne skepticky a s najväčšou pravdepodobnosťou možno aktualizovaný iPhone očakávať v priebehu septembra alebo októbra spolu s novými iPodmi.

komentárov
  1. Nemysim, ze to bude tento mesiac iOS 5 neni finalna verzia a este im to chvylku bude trvat si myslim beta 3 bola vydana len pred 2 dnami. Mozno to stihnu, ale skor si myslim, ze to tento mesiac nebude.

    0
    0
  2. joooj tak ked toto vyjde na svetlo tak to chcem ak to bude takto vyzerat tak som spokojny .. moje 3gs je sice namakane :D:D:D ale toto je nadhera :)))))

    0
    0
  3. to, že iOS5 ešte nie je dokončený neznamená, že by tento mesiac nemohol byť predstavený iPhone 5 (4s?). predstavenie neznamená zahájenie predaja, ale iba informovanie verejnosti o vlastnostiach, vzhľade a funkciách produktu.

    0
    0
  4. JJ urcite klesne a odvtedy aj klesla! iphone 5 ma byt koncom septembra alebo zaciatkom oktobra! som zvedavy ci sa dostane do predaja v orange aspon v decembri!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť