Galaxy Tab 10.1 sa opäť môže predávať v Európe, rozhodol súd, Apple naviac manipuloval dôkazmi

Karta v spore Samsungu a Apple sa obracia. Len minulý týždeň nemecký súd predbežným opatrením zakázal predaj tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 takmer v celej Európskej únii. Včera svoje rozhodnutie ale prehodnotil a predaj opäť povolil, zákaz platí už len na Nemecko. Dôvodom je to, že súd prekročil svoje právomoci. Keďže Samsung je kórejská firma, nie európska, zakázať predaj jej produktov nie je v Európskej únii také ľahké. V súdnom spore boli zapletené dve firmy, kórejský Samsung a jeho nemecká pobočka, omyl teda pravdepodobne vznikol preto.

Zákaz, ktorý bol vydaný 9. augusta, vyvolal veľmi rozporuplné reakcie. Apple na nemeckom súde Landgericht Düsseldorf obvinil Samsung, že jeho Galaxy Tab 10.1 je imitácia iPadu. Keďže predložil presvedčivé dôkazy, súd vydal predbežný zákaz predaja tohto zariadenia na väčšine územia Európskej únie, až dovtedy, kým neprebehne skutočný súdny spor a o veci sa nerozhodne definitívne.

Apple upravil fotku Galaxy Tabu

Okrem toho, že predbežný zákaz stratil svoju platnosť, vyplávali ohľadne sporu aj ďalšie informácie. Holandský server Webwereld odhalil, že 28-stranová sťažnosť, ktorá bola Applom predložená na nemecký súd, nebola celkom v poriadku. Fotografia Samsung Galaxy Tabu 10.1 je na nej totiž mierne roztiahnutá, tak, aby to vyzeralo, že sa viac podobá na iPad.

Kým v skutočnosti má Galaxy Tab 10.1 pomer strán 16 na 9 a Apple iPad 4 na 3, v predloženom dokumente vyzerajú takmer totožne. Zatiaľ nie je známe, či bola manipulácia obrázku úmyselná, alebo len náhodná. Rovnako nepoznáme reakciu súdu na tento prešľap, aj keď pravdepodobne pre Apple nebude priaznivá.

Samsung Galaxy Tab 10.1 a iPad

Foto: Slashgear, Webwereld

komentárov
  1. no a mozme teraz cakat zalobu od Samsungu za usly zisk :) navyse Apple spravil SGT 10.1 peknu reklamu, dovtedy som ani nevedel ze nieco take ide na trh :)

    0
    0
  2. jeden bulvar nieco trepne, druhy bulvar to este viac prikrasli, a potom chudaci jednoduchsi ludia si myslia, ze Apple upravil jednu fotku a na jej zaklade sud rozhodol, ako rozhodol. To, ze v zalobe je fotiek podstatne viac, a dokonca mal sudca obe zariadenia aj fyzicky k dispozicii, to sa uz nepovie. Tu je to podanie – http://goo.gl/6gYRn

    0
    0
  3. Ale ved to bolo “samoupravenie”. Slovaci o tom uz vedia svoje, my sme tu mali samounos, samoposlanie vybusnin, ci samolepky :)

    0
    0
  4. apple sa “trapi” s kopirovanim vsetkeho mozneho, preto sa snazia patentovat asi aj vlastny prd,ale zas na druhej strane,keby im neslapali ostatni vyrobcovia na prsty,tak by sme sa nestacili cudovat,co vsetko by nam z apple nalinkovali ako jedninu alternativu …

    0
    0
  5. nad tymto som stratil 2 min. svojho casu? neuveritelne, a potom ten komentar, no v tych pomeroch stran nieje rozdiel, urcite nie. Ved to je jasne, ze je to rovnake. To uz tie cisla hovoria :)

    0
    0
  6. vdaka Tempter za odkaz. vyzera to, ze tam su desiatky fotiek a len jedna takato divna. zvysne su vsetky normalne. cize toto moze byt naozaj omyl. nie je dovod predpokladat ine, lebo v samotnom dokumente su aj fotky, kde SGT ma realnu velkost

    0
    0
  7. zábavné, jak si někdo neumí něco přepočítat do poměru

    xxx:1
    16:9 = 1.777777777777778:1
    4:3 = 1.333333333333333:1

    a bude mi tvrdit že je to stejné :-))))

    0
    0
  8. Nie je jednoduche byt imidzovy a asi aj trhovy lider. Neustali imitatori by aj mne liezli na nervy…..AJ MNE UZ LEZIE APPLE NA NERVY, KOPIRUJE, KRADNE, ALE AJ VYNOVUJE STARE VECI!

    to paco
    zmen si nick na pako, lebo 16:9 nie je ani nahodou 4:3 :D
    to dissner
    aspect ratio? daj si to do kalkulacky a usetris cas na citanie zbytocnych clankov :D

    0
    0
  9. Ovečkin.. ja som ten článok dal pre tých čo nevedia čo to je :) a potom ma napadlo že som to sem mal asi dať v češtine alebo slovenčine lebo niektorí to isto nepochopili ešte doteraz :D

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.