Motorola na iPad: Je to len veľký iPhone. Firma ohlasuje svoj vlastný tablet

Americký výrobca telefónov Motorola zverejnil v nedeľu na internete video, ktorým ohlasuje januárové predstavenie svojho nového tabletu a vyzýva Apple iPad i Samsung Galaxy S. Video nazvané „Tabletová evolúcia“ zobrazuje jednotlivé „dosky“ v priebehu vekov. Prvá je egyptská doska s hieroglyfmi, za ňou nasledujú Mojžišove dosky s desiatimi prikázaniami, Rosettská doska a mayský kalendár vyrytý v kameni. Ďalej nasleduje GRiDPad, predchodca všetkých dotykových počítačov z roku 1989. Za ním vidíme iPad od Apple, ktorý Motorola označuje: „Je to len veľký iPhone, ale… je to len veľký iPhone.“ Predposledný je tablet Samsung Galaxy Tab, ktorý je okomentovaný slovami „Android OS, avšak Android OS… pre telefón,“ čím Motorola naráža na to, že zariadenie je vybavené systémom Android 2.2 (Froyo), ktorý nebol navrhnutý pre tablety.

Posledný vo videu vidíme podstavec s logom Motoroly, na ktorom je však tablet zakrytý látkou. Na záver sa dozvedáme, že firma predstaví nové zariadenie na veľtrhu CES 2011, ktorý sa bude konať 6. až 9. januára 2011.

V závere videa Motoroly môžeme vidieť preletieť včelu, čo sa zrejme snaží naznačiť, že tablet bude vybavený systémom Android vo verzii 3.0, ktorý má kódové označenie Honeycomb (včelí plást). Práve táto verzia systému, ktorá je očakávaná v priebehu roku 2011, má priniesť značne vylepšenú podporu pre tablety.

Podľa neoficiálnych informácií serveru Engadget bude tablet v 7-palcovej a 10-palcovej verzii, rozlíšenie jedného modelu je 1280 × 800, kým pri druhom je neznáme. Tablet má mať 5-megapixelový fotoaparát 2-megapixelovú webkameru. Zabudovaná pamäť tabletu je 32 GB a je ju možné rozšíriť pomocou microSD karty. Cena má byť podľa týchto neoficiálnych informácií podobná s cenou najvyšších modelov telefónov od Motoroly, čo je približne 500 €.

Údajný zovňajšok tabletu. Zdroj: Engadget

Nie je to prvýkrát, čo Motorola podobne kritizuje Apple. V júni 2010 sa horlivo diskutovalo o problémoch s anténou vtedy nového iPhonu 4 pri určitom držaní, ktoré mohli byť eliminované jedine po nasadení puzdra alebo obalu. Motorola veľmi rýchlo využila príležitosť a v reklame na svoje telefón Droid X uviedla, že ho môžete držať ľubovoľným spôsobom. V júni zase Apple podpichla sloganom „Žiaden kabát nie je potrebný“.

Plány na tablety ohlásili v roku 2010 mnohé spoločnosti, komerčný úspech však zatiaľ veľmi nezaznamenali a mnohé ešte ani nezačali s predajom. Prieskum agentúry ChangeWave z novembra tohto roku hovorí, že až 78 % firiem, ktoré plánujú kúpu tabletu v prvom štvrťroku 2011, je rozhodnutých kúpiť iPad. Zvyšných 22 % sa delí medzi Dell, RM, HP a Samsung.

komentárov
  1. “V z\u00e1vere videa Motoroly m\u00f4\u017eeme vidie\u0165 preletie\u0165 v\u010delu, \u010do sa zrejme sna\u017e\u00ed nazna\u010di\u0165, \u017ee tablet bude vybaven\u00fd syst\u00e9mom Android vo verzii 3.0, ktor\u00fd m\u00e1 k\u00f3dov\u00e9 ozna\u010denie Honeycomb (v\u010del\u00ed pl\u00e1st). “

    0
    0
  2. Ta vcela ma byt akoze pritahovana spominanym vcelym plastom (honeycomb). Az na to, ze ta vcela nie je vcela, ale osa (cesky vosa). Ked grafik a reklamna agentura sidlia niekde v Novom Jorku, …

    0
    0
  3. pre hurfo: ked si precitas cely clanok zistis ze system pod ktorym ma bezat Motorla tablet sa vola Android 3.0 honeycomb (vceli plast) tak asi preto ta vcela.

    0
    0
  4. hurfo:

    mozno tu vcelu mysleli obrazne, kedze sa vravi “lepis sa na mna ako vcela”

    Tak mozno to mysleli tak, ze kazdy sa bude na Motorolu lepit ;-)

    0
    0
  5. to bude sranda jak příští rok na jaře konečně vylezou ty více či méně zdařilé kopie iPadu a pak Apple vydá iPad2 a můžou začít znova :D

    0
    0
  6. Je jenom dobře, že bude dost konkurenčních výrobků a výrobců. Každá konkurence je pro nás spotřebitele dobrá. Každý si najde to co mu vyhovuje a co preferuje. Když by tady byl jen iPad, tak nás Apple stáhne z kůže.

    0
    0
  7. Z poslednej fotografie usudzujem, ze je tam pouzity smejdovsky TN panel… Takze co sa tyka displeja, iPad s kvalitnym IPS panelom a LED podsvietenim ostava neohrozeny… Ale ako bolo povedane vyssie, bude to rok od predstavenia iPadu, a od vtedy Steve kuchti iPad druhej generacie, ktory dufam nesklame, a nebude to len nejaka doplnena FaceTime kamerka a pod. (V Apple si silu Androidu uvedomuju, takze podla mna to nebude scenar iPhonu, ale pojde o zasadnejsi upgrade)…

    0
    0
  8. Reklama perfektna.. ale tablet bude zase len pre tych ktori nechcu za ziadnu cenu iPad.. takze sa bude bit iba s tym Samsungom :)

    0
    0
  9. Pepa – cista pravda ….
    akoto ze dokial apple nevydal iPhone boli smartphone nieco ako manazerske telefony za velke peniaze pre “velkych” chlapcov … zrazu to robi kazdy a svet sa ubera skor tymto smerom ako smerom jednoduchych telefonov na telefonovanie ?
    Pokial apple nevydal iPad boli tu tablety za tazke peniaze a z hmotnostou ako debnicka pomarancov a nepredavali sa … a zarazu sa to da spravit lacnejsie a udajne lepsie ???
    Nevravim ze apple je lacna znacka ale vdaka svojmu “fanklubu” a svojim produktom udava smer v IT ci sa to niekomu paci alebo nie takze namiesto hanlivych reklam by skor tyto napodobnovaci mali prezentovat vyhody ich zariadenia vo svetle – “v  tomto sme lepsii ako apple …” a podobne a dakovat firme ktora rozbehne aj ich buziness aj ked len sekundarnym sposobom ze im ukaze smer :)))))))))))))))))

    0
    0
  10. Vsetko su to len kopie iPadu,sranda ze apple zmeni revoluciu a vsetky znacky hromadne zacnu vyrabat dotykove tablety,telefony a pod.

    Pepa to krasne napisal :)

    0
    0
  11. ale to sa tu nemusite hadat, ze ci ta vcela znamena honeycomb,
    to ze to bude android 3.0 je uz viac menej iste, ten tablet je uz tiez tak zo 3x odlozeny, naposledy mal byt predstaveny v novembri a mal na nom byt este gingerbread (a2.3).
    telefon by som si androidovy nekupil, tablet mozno ano, ale to vsetko zavisi od toho, ci bude mat ipad2 retina displej.

    samotna reklama je vsak dost nechutne vyrenderovana, nizke fps a svetla a camera motion vyzeraju ako studentska praca vsvu v demo verzii 3Dcka z roku 2000.

    0
    0
  12. Vážne podarená reklama aj s nápadom. Uvidíme, čo povie Motorola, uvidíme, čo povie iPad 2 a iOS 5. V každom prípade, čím viac podarenejších a serióznejších konkurentov na trhu je, tým len lepšie pre nás zákazníkov. Konkurencia v cenách, konkurencia vo vývoji, konkurencia v softe :)

    0
    0
  13. Ja mám iPad. Chcel som najprv kúpiť Archeos nový, ale na Pixmanii vkuse odkladali termín. Potom som chcel Toshibu Folio a nakoniec som si povedal, že ak má za Toshibu vyhodiť vyše 400 OIRo tak si kúpim iPad a vááženýý NEĽUTUJEM. Nie som zástanca žiadnej značky, ale iPad ma dostal oproti Androidovým zariadeniam. Keď niekto kritizuje iPad a nemal ho doma pár dní – tak je to to isté ako hovoriť o sexe a nemať ho.

    0
    0
  14. No uz mam druhy iPad kedze prvy z ameriky som mal bez 3G a chcel som aj GPS ked som zbadal co to dokaze :) takze je to smerotvorca to urcite ….
    Netusim ako je na tom Samsung Galaxy ale zo zvedavosti nad tabletom s adroidom som si kupil Toshibu Folio (za 300 Euri ) kedze na lacne hluposti z ciny alebo z “ciech” (Mivvy) som necital nic dobre ….

    Ak autori portalu dovolia urobim na Folio recenziu ale na zaciatok chcem povedat …. ak zvazujete iPad a nieco s androidom 2.2 a pod… radsej si kupte iPad nebudete lutovat :)))

    0
    0
  15. Konkurence by si měla uvědomit, že Apple je vždy o krok napřed. Než se Motorola rozhoupe, iPad 2 bude válcovat trh :-)

    0
    0
  16. Expi: ale tablety s androidom boli už pre iPadom a veľa ich bolo predstavených ešte keď sa ani nevedelo ako bude ipad vyzerať a či v ňom bude iOs

    na iPad 2 som zvedavý, ale myslím, že neprinesie nič čo by už tablety nemali(webkameru, foťak, karty a tak), o Retine pochybujem(zbytočne asi), skôr bude zaujímavý nový iOs či prinesie widgety, flash, vylepšený multitasking, bluetooth a  wifi tethering a podobne veci čo má už android

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.