iWork ’11 vraj príde začiatkom budúceho roka. Čaká na Mac App Store

Aj keď mnohí očakávali, že nová verzia kancelárskeho balíka iWork ’11 sa objaví na októbrovej udalosti Back to the Mac, nakoniec sa tak nestalo a od Apple sme sa dočkali iba aktualizácie pre softvér iLife. Server AppleInsider teraz prichádza so správou, že firma predstavenie softvéru na poslednú chvíľu odložila na začiatok budúceho roka a uvedie ho prostredníctvom svojho nového distribučného kanálu na predaj aplikácii — Mac App Store. Podľa portálu sa ešte manažment Apple nerozhodol, či okrem digitálnej verzie bude dostupná aj krabicová. V prípade, že nie, to bude prvý väčší softvér od Apple, ktorý sa bude dať kúpiť len elektronicky a zároveň to bude pre firmu skvelá možnosť, ako spropagovať Mac App Store medzi vývojármi aj koncovými používateľmi.

Aplikácie sa budú údajne predávať samostatne po 19,99 USD. Foto: Apple

Mac App Store, ktorý bude slúžiť na sťahovanie aplikácii do Macu podobne ako to funguje na iPhone firma Apple ohlásila v októbri. App Store bude štandardnou súčasťou nového systému Mac OS X 10.7 Lion, ktorý je naplánovaný na leto 2011. Používatelia Mac OS X 10.6 Snow Leopard si ho budú môcť tiež nainštalovať už od januára.

Na screenshotoch z Mac App Storu, ktoré Apple uverejňuje na svojej stránke sa zhodou okolností nachádzajú okrem iného aj aplikácie z balíka iWork — Pages, Numbers a Keynote. Pokiaľ by sa vyplnili informácie tam uvedené, programy budú zakúpiteľné samostatne po 19,99 USD (resp. 15,99 €). Momentálne sa aplikácie predávajú len spolu za 79 €, po novom by sa teda cena znížila. Na screenshotoch je vidieť aj aplikácie z balíka iLife, ktoré by mali stáť po 14,99 USD.

Upravená verzia iWorku je od apríla tohto roku dostupná aj pre iPad. Tam sa kupujú jednotlivé programy tiež samostatne a stoja 10 USD (resp. 8 €).

komentárov
  1. Super. tesim sa na ten store. Dufam ze to prinesie vela zaujimavych a novych aplikacii a uz ich nebude potrebne platit cez vseliake stranky ale vsetko bude na jednom mieste. Takisto dufam ze pridu aj hry a podobne blbostky na volny cas :)

    0
    0
  2. Toto bude absolútny koniec pirátstva(?) s aplikáciami :D Žiadne, že kamo si kupil nový iLife a mi požičia DVDčka… :/

    0
    0
  3. @troll: ano ubuntu ma uz davno repozitare a jednotny zdroj SW, ale nie je tam ziadny komercny/plateny produkt. Tie si nadalej musis stahovat a kupovat zo stranok vyrobcov.

    0
    0
  4. mcgiany: ale by si sa divil, sice su tam zatial len 3-4 platene aplikacie(takze vyrobcovia tam mozu pridavat svoje aplikacie za ktore chcu peniaze), ale tak linux je opensource atd. takze pochopitelne ze je vacsina zadarmo, tak isto ani na appstore neni vsetko platene, tie najznamejsie aplikacie(+ rozne lite, beta, demo verzie) su zadarmo tiez

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.