Apple stále nevyriešil problémy s výpadkami signálu

Aj napriek tvrdeniu serveru AppleInsider, že Apple vypustí softvérové riešenie na problém s výpadkami signálu začiatkom tohto týždňa, a e-mailu Steva Jobsa, v ktorom riaditeľ zákazníkovi doporučil, aby ostal naladený, je situácia aj k dnešnému dňu rovnaká ako pred týždňom. Problém, kedy pri držaní iPhonu 4 v ľavom dolnom rohu telefón rapídne stráca signál a nakoniec dospeje až k prerušenému hovoru pritom postihuje viac ako polovicu majiteľov iPhonu.

Steve Jobs verejnosti: problém neexistuje

Riaditeľ spoločnosti Apple, Steve Jobs, v mailovej komunikácii stále tvrdí, že problém neexistuje. Obhajuje sa, že každý telefón pri držaní v určitom bode stráca signál. Firma sa takto zrejme najlepšie bráni pred mediálnym fiaskom, ktoré by nastalo, keby problém otvorene priznala.

Iné sa ale deje vo vnútri spoločnosti. 23. júna, čiže deň pred oficiálnym zahájením predaja Apple ohlásil, že hľadá troch nových inžinierov pre antény. Aj keď sa nedá vylúčiť, že spoločnosť jednoducho posilňuje tím, pre načasovanie sa zdá pravdepodobnejšie, že vedenie firmy sa voči ľuďom, ktorí majú problémy na svedomí, rozhodlo vyvodiť dôsledky.

Server BoyGeniusReport zverejnil aj dokument, ktorí obdržali pracovníci zákazníckeho servisu AppleCare. Dokument školí personál, aby v prípade sťažností zákazníkom povedal, že iPhone 4 má lepší príjem ako iPhone 3GS a nesprávne držanie zníži signál takmer na všetkých mobiloch. Apple tiež upozorňuje svojich zamestnancov, aby na takýchto telefónoch nevykonávali záručný servis. Dokument výrazne spomína, že zákazníkom nemôže byť prisľúbený obal zdarma.

Používatelia sa snažia vyriešiť problém po svojom

Aj keď silikónový obal zabraňuje strate signálu, nie všetci sú prirodzene spokojní s takýmto riešením. Diskutujúci sa na fóre MacRumors domnieval, že za chybu je zodpovedená SIM karta – teda to, že sa čipom dotýka okraju kovovej súčiastky, do ktorej sa SIM karta vkladá. Pri upravení pozície SIM karty sa údajne problém vyriešil. Jeho postup sa snažili zopakovať aj ostatní, avšak len časť dosiahla pozitívny výsledok, preto je postup otázny.

Marco Arment, vývojár aplikácie Instapaper, rieši problém s vtipom. Malým kúskom lepiacej pásky stačí prekryť a odizolovať čierny spoj v ľavom dolnom rohu a výpadky zmiznú.

iPhone 4

Naopak, súdnou cestou chce problém vyriešiť právnická firma Kershaw, Cutter & Ratinoff LLP, ktorá sa pripravuje na Apple podať hromadnú žalobu. Gizmodo zase spisuje petíciu, aby Apple, v prípade, že sa mu nepodarí problém vyriešiť, rozdával zákazníkom obaly Bumper zadarmo.

komentáre
  1. nechapem, preco je z toho taky “skandal”, ked robi to iste napr. aj Nokia E71 (teda pri chyteni urciteho bodu mobilu sa signal uplne strati). ale za to ze je to apple, tak musia z toho spravit velku vec.. no urcite ich tymto neobhajujem, Apple by to mal vyriesit.. ci uz tymi bumpermi alebo softom, to je jedno..

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť