Apple predstavuje nový iTunes 10 a službu iTunes Ping

Apple na dnešnej prezentácii ohlásil dostupnosť nového iTunesu 10. Prináša miernu zmenu rozhrania a nové logo. Riaditeľ Steve Jobs zavtipkoval, že už bol čas konečne odstrániť neaktuálne CD. Najväčším vylepšením iTunesu je nová služba Ping. Jobs ju označil ako „Facebook and Twitter meet iTunes“.

Jedná sa o hudobnú sociálnu sieť zabudovanú priamo v iTunes, cez ktorú sa môžete napojiť na hudobníkov či vašich priateľov. Podľa aktivity osôb, ktoré nasledujete, vám vyberá rebríček top 10, umožňuje vám teda nájsť ďalšiu hudbu, ktorá by sa vám mohla páčiť. Hudobníci môžu napríklad uverejňovať fotky z turné, ostatní môžu pridávať komentáre. V Pingu vidíte aj aktivitu vašich kamarátov, teda napríklad keď si niekto kúpi novú pesničku. Ping bude dostupný v 23 krajinách, medzi ktoré sa Slovensko žiaľ neradí. Okrem iTunesu na počítači bude Ping aj na iPhone a iPode touch.

iTunes 10 by mal byť dostupný na stiahnutie zo stránky Apple alebo cez Software Update za niekoľko hodín.

iTunes iTunes iTunes iTunes

Foto: Apple. Článok bol aktualizovaný.

komentárov
  1. pro mne osobne docela zklamani krome 4.1 -HDR a potvrzeni terminu pro iPad. jinak napriklad ipod nano se mi zda takovy zvlastni, jobs mel take par prehmatu, u shuffle rikal, ze lidi chteji tlacitka a u nana odeberou tlacitka… atd

    0
    0
  2. Cekal jsem, ze zlomova 10. verze (X) prinese vice zmen. Hlavne bude prepsana do Cocoa a 64-bitu. Jestli se nemylim, je to jedna z mala aplikaci v systemu, ktera je stale v Carbonu.

    0
    0
  3. Co je ten AirPlay a aky je rozdiel s AirTunes. Co airTunes premenovali? Bude este fungovat s Airport Express?

    Nepaci sa mi to.

    0
    0
  4. Mam uz nejaku chvilu novy iTunes 10 a vyzera OK, ale mam trochu nostalgicky smutok :(

    Chyba mi stara ikona, jemna farebnost sidebarovych ikon, album list tiez moc nepotesil… a celkovo je to take vysednute a vyblednute. Nehovoriac o “semafore”, ktoreho rozpolozenie zmenili na naozajstny semafor. LOL.

    A potom je tu Ping, ktory neviem vlastne co poriadne ma byt. Myslela som, ze sa posnazi trochu nahradit last.fm, resp. ze bude jeho priamym klonom (skoda, ze last.fm neintegrovali do iTunesu!) ale nakoniec je to len zosocialneny iTunes Store. Nic viac, nic menej. Vlastne len doplnili zopar malych features k Reviews profilom a doplnili moznost prezentovat sa muzikantom Artistom. Big deal… :/

    Clovek si na toto vsetko zvykne po par tyzdnoch, ale tento update vidim ako najvacsi a najbolestivejsi…

    Btw, ti ktori mate ping si ma mozete pongnut tu http://c.itunes.apple.com/WebObjects/MZConnections.woa/wa/viewProfile?userId=1015084717 ;)

    0
    0
  5. no vzhladom k tomu ze svk nema store na hudbu tak je viac ako pochopitelne ze nebude mat ani ping, ktory je zamerany na… hudbu :)

    0
    0
  6. Ta nova ikona je dost slaba, ale novy GUI itunes je este ovela horsi :(
    Akoze preco je vsetko sede a bezfarebne ? Ved to vyzera jak keby sa pozeram na televizor v roku 1950 :I
    Tolko sedej snad nemal vsebe ani windows 3.1 :D
    a to ze nejde unas Ping uz radsej ani nespominam :(

    0
    0
  7. ping bude riadny fail. mne to pride, ako by sa snazili pokracovat v slapajach myspace…a tak zrejme aj skoncia.
    ale apple tv si kupujem hned ako pride na trh.

    0
    0
  8. neviem preco to ma taky revolucny nazov a rovno skok do verzie 10, ked oproti predchodcovi ma zmenenu len ikonku a nejaky ten interface, ale vsetko podstatne zostalo tak ako bolo..plusom je samozrejme nic nehovoriaci Ping. Uprimne, neviem ako by som ho vyuzil keby u nas realne fungoval..

    0
    0
  9. Moody: je tam pridane zdielanie a streamovanie skoro celeho obsahu kniznice. Zmien tam je na pozadi celkom dost. Evidentne sa snazili pomenit aj vizualnu stranku, ale imho nie uplne najstastnejsie. Hlavne ta ikona je naozaj otrasna v porovnani s ostatnymi apple ikonami. Toto budu urcite este aktualizovat :-)

    0
    0
  10. No, iTunes 10 se mi docela líbí, podle mě se GUI pročistilo…ale hlavně, on si člověk zvykne na všelicos…

    Ale Ping je pro mě rozporuplný. Samozřejmě časem se to prováže se Storem a bude to třeba i docela zajímavé. Ale dokud to nebude v ČR, pro mě jako čecha s převážně českými přáteli (kteří ještě k tomu nepoužívají iTunes natož pak maca), je to naprosto k ničemu.
    A druhá věc, proč nejde při vytváření profilu na Pingu zvolit víc než tři žánry hudby. To nemůžu mít rád víc žánrů hudby nebo co…

    0
    0
  11. No zatial tu vacsinou nadavate na vyzor, uznam ikonka je hrozna a dokonca aj jej vymena nie je jednoducha lebo som musel najprv nastavit +w prava na iTunes.app. Semafor neriesim (vo windows verzii ani nie je) aj tak iTunes pustam stale na fullscreen. Co ma ale potesilo je RYCHLOST, startuje, vyhladava, triedi, importuje, syncuje s iPhonom o poznanie rychlejsie nez predosle verzie. Takze celkom krok dopredu. Uz len fixnut ikonku a spravit 64bit :-)

    0
    0
  12. Update mi neponuka. Ked dam priamo v iTunes Help>Check for updates, tak isto nic nenajde a hlasi, ze mam akutalnu verziu 9.2.1.
    Budem musiet nanovo instalacku, alebo pockat ?

    0
    0
  13. zatial neupgradujem, nie je dovod. Navyse som cakal ze v.10 bude major verzia a nie len nova (imho skaredsia) ikonka a na SVK nefunkcny ping. Dalsie sklamanie.

    0
    0
  14. Ako opravit min/max/close tlacidla do normalnej polohy? pop into Terminal and type or paste in “defaults write com.apple.iTunes full-window -1”, press Return, relaunch iTunes and life is back to normal.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.