Adium aktualizované na verziu 1.4. Pridaná podpora pre Twitter a IRC

Chatový klient Adium jeho tvorcovia po dlhšej dobe nečinnosti aktualizovali na verziu 1.4. Nový update v sebe skrýva okrem iného plnú podporu pre skupinové chaty IRC a sociálnu sieť Twitter, čím odpadá potreba mať nainštalované dodatočné programy. Okrem toho pridáva množstvo opráv a vylepšení, napríklad v oblasti kontaktov, účtov a prihlasovania. Pribudla dokonca aj slovenská lokalizácia.

Aplikáciu Adium netreba veľmi predstavovať. Jedná sa o zrejme najpopulárnejší chatový klient na platforme, ktorý umožňuje pripojiť sa na mnohé služby, vrátane ICQ, MSN, Facebooku a MobileMe. Program je zadarmo, jeho tvorcovia však s novou verziou otvorili aj darčekový obchod, kde si môžete kúpiť tričká a mikiny s ikonou aplikácie, a podporiť ju aspoň takto. Zasielanie na Slovensko je zatiaľ nemožné.

Adium vo verzii 1.4 vyžaduje Mac OS X 10.5.8 a vyšší a má 25 MB. Aktualizáciu si môžete stiahnuť priamo z aplikácie, prípadne zo stránok Adium.im.

komentárov
  1. To je trochu nefer napsat “tvorcovia po dlhšej dobe nečinnosti aktualizovali na verziu 1.4”. Tvurci samozrejme po celou dobu tu verzi 1.4 pripravovali, vychazely bety i rc verze.

    0
    0
  2. Pre slovenciny v aplikaciach si nastavte v System Preferences/Language&Text/Language Slovencinu na prve miesto v zozname.

    0
    0
  3. Tiež som tento problém riešil, na webe boli návody typu: Adium sa prispôsobuje lokalizácii podľa OS-X, čo mi však nefunguje veľmi. Niekde som sa dočítal, že treba v Adiume niekde vypnúť ostatné jazyky, no možnosti na manipuláciu s jazykmi v Adiume som nikde nenašiel. Prišla metóda pokus – omyl, a nakoniec sa mi podarilo prísť na fintu ako nastaviť Adium po Slovensky. Upozorňujem, že nasledujúci postup si každý robte na vlastnú zodpovednosť. Môže sa stať, že to padne. Postup je nasledovný: Adium ikona v aplikáciách – Zobrazte si obsah balíka – presuňte sa na: Contents/Resources/ – zmažte (presuňte niekde mimo Adium) všetky jazykové balíčky (všetky zložky čo majú príponu .lproj), ktoré nebudete používať, a nechajte iba jednu (v mojom prípade slovenskú)… Whoalah, Adium beži po slovensky.

    0
    0
  4. v international v system pref. si pretiahni slovencinu na prve miesto, alebo klikni na ikonu stlac cmd+i a zvol si potom jazyk ktorí sa ma pouzívat

    0
    0
  5. tak ako vacsina aplikacii na osx aj adium vyuziva systemove jazykove nastavenia. Treba v system preferences – international – language pretiahnut jazyk “slovencina” uplne na zaciatok zoznamu. Potom as budu vsetky programy ktore maju dany jazykovy balicek spustat v svk jazyku.

    0
    0
  6. Nespomeniem si kde presne sa to nastavuje, aby bola slovenska lokalizacia. Ale asi treba mat nastavenu krajinu ako slovensko … treba sa popozerat v System preferences.

    Inak ja som robil slovensku lokalizaciu, takze ak mate nejake poznamky k prekladu napiste mi na adium.sk@gmail.com

    0
    0
  7. po aktualizaci mi to dalo uplne jinej skin na zpravy, kterej mi ani trochu nevyhovuje.:-( A nejde zmenit. A kdyz prijde zprava, tak mi to blika, coz se mi taky nelibi. Jde to nejak zmenit?

    0
    0
  8. To Oxyygen: presne to iste s message style robi aj mne po update na 1.4b18
    Nikde som sa nedocital ako to zmenit ani nic podobne, dnes skusim zalohovat logy a natvrdo vymazat cele adium a nainstalovat 1.4 co to spravi…

    0
    0
  9. To Oxyygen: chyba je v ceskom jazykovom balicku.
    Pokial ho odstranis ide to bez problemov (zlozka s nazvom cs.lproj)…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.