27 originálnych darčekov pre Apple fanúšikov

Vianoce sa blížia, no obdarovať vášho kamaráta či príbuzného, ktorý má rád Apple a technológie podobne ako vy nemusí byť jednoduché. Ak mu (alebo jej) dáte diaľkové ovládanie Apple Remote, iPod shuffle či Apple klávesnicu, je celkom vysoká pravdepodobnosť, že niečo podobné už mať bude, a ak to nemá, je to práve preto, že na to nenájde väčšie uplatnenie. Vybrali sme pre vás preto 27 netradičných darčekov, ktoré vaši známi takmer zaručene nemajú, a zrejme o nich ani doteraz nepočuli, no veľmi sa im potešia. Výber ponúka všetko — od netradičnej elektroniky cez príslušenstvo k i-Zariadeniam až po oblečenie.

———————- MoviePeg

MoviePeg

Kúpite na: movie-peg.com, v slovenských internetových obchodoch

Cena: 6 € / 15 €

Dôvtipným a minimalistickým stojanom urobíte radosť každému, kto rád sleduje na iPhone alebo iPade filmy. MoviePeg je dostupný vo viacerých farbách a vďaka malým rozmerom sa dá so sebou zobrať hocikam.


BookBook

Twelvesouth BookBook

Kúpite na: twelvesouth.com

Cena: 53 € + 51 € poštovné

Ak nejaký váš priateľ číta na iPade, prečo mu nekúpiť obal v podobe skutočnej knihy? Za unikátny dizajn si budete musieť priplatiť, štýlovejší doplnok k iPadu však nájdete len ťažko.


Backpack

Twelvesouth Backpack

Kúpite v: Apple Premium Reseller obchodoch

Cena: 30 €

Nie každý ma na stole veľa miesto pre rozličné externé disky či iné periférie. V takom prípade pomôže počítačový ruksak. Upevníte ho na podstavec iMacu či Apple Cinema displeju a naň položíte čo len chcete.


Invisibleshield

Zagg InvisibleShield

Kúpite na: zagg.com, slovenské internetové obchody

Cena: 19 € + 3 € poštovné

Fólia sa na prvý pohľad nezdá ako darček, kvôli ktorému bude obdarovaný skákať od radosti, InvisibleShield však možno tvorí výnimku. Ochráni prednú aj zadnú stranu iPhonu 4 proti poškrabaniu od klincov, ktoré nosíte vo vrecku a tiež pomôže, keď sa snažíte iPhone ovládať kľúčom. Nálepka po strane telefónu (súčasť modelu Maximum Coverage) zamedzí aj nemilým problémom s anténou. InvisibleShield teda po stránke ochrany plne nahradí kvalitné puzdro, bez toho, aby zmenil dizajn iPhonu.


Vers Shellcase

Shellcase

Kúpite na: versaudio.com

Cena: 30 € + poštovné

Pokiaľ predsa chcete byť originálny, a puzdrom iPhone nie len ochrániť, ale ho aj ozvláštniť, drevený obal je dobrý nápad. Vers Shellcase sa vyrába z troch druhov dreva — orech, čerešňa a bambus. Dosupné je puzdro pre iPhone 3G/3GS či pre iPad.


Doxie

Doxie

Kúpite na: getdoxie.com

Cena: 113 € + poštovné

Doxie je moderný brat skeneru. Je spratný a plne prepojený na internetové služby. Čo to znamená? Papiere nemusíte skenovať do počítača, ale priamo do Google Docs, na Flickr, Evernote, Tumblr a iné. Skener je tiež ideálny darček pre ľúdí, ktorí len málokedy niečo pod vrstvou papierov na svojom stole nájdu — umožní papiere prehľadne zorganizovať v digitálnej podobe.


Dots Gloves

Dots Gloves

Kúpite na: dotsgloves.com

Cena: 15 € + 10 € poštovné

Každý majiteľ iPhonu má v roku pár neveľmi obľúbených mesiacov — tých zimných. Dotykový telefón sa totiž nedá ovládať v rukaviciach — teda v bežných. Rukavice Dots Gloves sú urobené špeciálne tak, aby sa nimi dotykové obrazovky ovládať dali, takže tento obrovský problém riešia.


Wiki Reader

Wiki Reader

Kúpite na: thewikireader.com

Cena: 76 € + poštovné

Ak si vaši rodinní príslušníci myslia, že wikipédia je stránka, ktorá zverejnila utajovanú korešpondenciu diplomatov, týmto darčekom im radosť asi nespravíte. Ak naopak wikipédiu čítajú radi, alebo až tak radi, že by na to chceli mať samostatné zariadenie, Wiki Reader im splní ich želanie. Zariadenie obsahuje celú databázu v pamäti, takže nie je potrebné ani pripojenie na internet a zmestí sa do vrecka.


LaserKey

Celluon LaserKey CL850

Kúpite na: amazon.com

Cena: 149 € + poštovné

Malá krabička, ktorá premieta na stôl jednotlivé písmená a keď do nich ťukáte, píšte na klávesnici. Zdá sa to ako Sci-Fi? Celkom áno, napriek tomu sa podobné zariadenia už niekoľko rokov vyrábajú. Klávesnicu Celluon LaserKey dáte do vrecka a na počítač, iPad či iPhone ju pripojíte cez Bluetooth, rovnako ako cez USB.


Optimus Maximus

Optimus Maximus

Kúpite na: artlebedev.com

Cena: 1667 €

Optimus Maximus je, čo sa týka sofistikovaných klávesníc, dokonca ešte ďalej ako predošlý kandidát. Každú jeho klávesu tvorí malý displej, ktorý zobrazí vždy to, čo daná klávesa práve urobí. Pracujete práve vo Photoshope? Vidíte nástroje na prácu s obrázkom. Hráte hru? Vidíte skratky na akcie. K tomu všetkému obsahuje aj množstvo špeciálnych kláves, ktoré si môžete nakonfigurovať skratky na hocičo. Kde je háčik? Jedine v cene.<


Steve Jobs

Steve Jobs for President tričko

Kúpite na: insanelygreat­tees.com

Cena: 14 € + 9 € poštovné

Tričko Steve Jobs za prezidenta. Čo viac dodať? Snáď len, že takýmto darčekom potešíte úplne každého fanúšika Apple bez rozdielu veku a pohlavia. Neprehliadnite ani ďalšie tričká, ktoré ponúka stránka, napríklad I am Mac.


Samsung SPF-107H

Samsung SPF-107H

Kúpite v: bežnom elektro obchode, internetových obchodoch

Cena: 100 €

Stále populárnejším darčekom sú digitálne fotorámiky, keďže okrem predmetu samotného naň môžete druhej osobe nahrať vaše spoločné fotografie či iné pamätné snímky. Tento desaťpalcový Samsung v sebe spája vhodný kompromis veľkosti displeja, ceny, funkcií a ovládania, no aj iné fotorámiky stoja za pozornosť.


JBL Roxy reference

JBL Roxy Reference 430

Kúpite v: Apple Premium Reseller obchody

Cena: 70 €

Pre dámy, pre ktoré nie je dôležitá len kvalita zvuku, ale aj výzor slúchadiel, je v ponuke tento zaujímavý model. Reference 430 vznikli spoluprácou audio firmy JBL a módnej značky Roxy, takže spoľahlivo zaručia kvalitu po obidvoch stránkach. V ponuke sú dve farebné kombinácie — ružovo-oranžová a zeleno-modrá. Ak obdarovaná nie je fanúšičkou veľkých slúchadiel, firmy vyrábajú aj menšie varianty do uší.


Photoshop Magnet Kit

Photoshop Magnet Kit

Kúpite na: thinkgeek.com

Cena: 19 € + poštovné

Lepí si niekto z vašich známych na chladničku svoje fotky? Vyzerajú tak dobre (alebo naopak zle), že sa zdá, ako keby bolo vyphotoshopované? Darujte mu sadu týchto magnetiek a analógové fotografie sa ocitnú v analógovom Photoshope, samozrejme, iba nefunkčnom.


Novatel Mifi 2352

MiFi Novatel 2352

Kúpite v: Apple Premium Reseller obchodoch, slovenských internetových obchodoch

Cena: 200 €

MiFi zariadenie funguje ako bezdrôtový prístupový bod (router), ktorý vysiela WiFi signál. Narozdiel od routera však MiFi dáte do vrecka a môžete ho mať stále so sebou. Stačí dať do zariadenie SIM kartu s pripojením na internet a môžete zapojiť až päť počítačov, iPhonov či iPadov. Zabudovaná batéria vydrží slušných 40 hodín v pohotovostnom režime a 4 hodiny prenosu dát.


Lacie Moskeyto

MosKeyTo 8 GB

Kúpite v: Apple Premium Reseller obchodoch

Cena: 30 €

MosKeyTo od LaCie je jeden z najmenších USB kľúčov na svete — z počítaču vyčnieva len o 6 milimetrov. Okrem prenosu súborov je teda ideálny aj na to, keď ho chcete mať k Macu pripojený neustále, v taške alebo puzdre nebude veľmi prekážať. Rovnako dobrý je na zastrčenie do domáceho kina, televízora, Playstationu, hi-fi alebo autorádia.


Samsung S1 Mini

Samsung S1 Mini 200 GB

Kúpite v: bežných elektro obchodoch, na slovenských internetových obchodoch

Cena: 50 €

USB kľúče ako je MosKeyTo sú skvelé na prenos súborov, ak však potrebujete preniesť viac ako 32 či 64 gigabajtov, ťažko už nejaký vhodný nájdete. A čo tak darovať externý disk? S1 od Samsungu je najmenší z nich, s priemerom platne iba 1,8 palca (taký istý používa aj iPod classic). Jeho dĺžka nie je ani 9 centimetrov, šírka 6,2 cm, teda podobne ako napríklad vizitka či platobná karta. Hrubý je disk 1,5 centimetra, takže ho pohodlne prenesiete vo vrecku.


Parrot AR Drone

Parrot AR.Drone

Kúpite v: Apple Premium Reseller obchodoch

Cena: 319 €

Helikoptéra na diaľkové ovládanie nie je zlý darček ani sama o sebe. Čo však, keď má rovno štyri vrtule a ovláda sa pomocou iPhonu alebo iPadu cez Wi-Fi? A keď na obrazovke telefónu vidíte obraz zo zabudovanej kamery na kvadrikoptére? Potom sa priam nedá odolať.


Externá batéria pre iPod iPhone

Externá batéria pre iPod a iPhone

Kúpite na: dealextreme.com, slovenské internetové obchody

Cena: 7 €

Aj keď momentálna generácia iPodov a iPhonu nemá zlú výdrž, vždy sa môžete ocitnúť v situácii, keď je batéria vybitá v ten najnesprávnejší okamih. S externou batériou, ktorú môžete nabiť cez počítač či nabíjačku rovnako ako Apple zariadenie, je problém vyriešený. Skvelá je externá batéria napríklad na dlhšie výlety či chaty, kde nie je elektrina. Jej kapacita vydrží približne na jedno nabitie iPhonu či iPodu.


T-Qualizer tričko

T-Qualizer

Kúpite v: slovenských internetových obchodoch

Cena: 25 €

Ako názov napovedá, T-Qualizer je tričko s funkčným hudobným vizualizérom. Poháňané je štyrmi minituškovými batériami a dostupné vo viacerých variantoch.


Throwboy vankúš

Throwboy vankúš

Kúpite na: throwboy.com

Cena: 22 € + poštovné

Keď grafici Applu dizajnovali ikony aplikácií asi netušili, kde všade raz skončia. Firma Throwboy sa ich rozhodla preniesť na vankúše a aj keď sa jedná o dosť netradičné využitie, o to lepší darček tvorí. Predsa, čo je lepšie, ako tráviť s ikonou Finderu, iChatu, iTunesu a iPhota nie len celý deň, ale aj celú noc?


Kodak ZX3 videorekordér

Kodak ZX3 PlaySport

Kúpite v: slovenských internetových obchodoch

Cena: 140 €

Kodax ZX3 je malý videorekordér, ktorý sa zmestí do vrecka, no napriek tomu zaujme parametrami. Natáča vo full HD rozlíšení (1920 × 1080), znesie pády a nárazy a dokáže filmovať až tri metre pod vodou. Ideálny dar pre aktívnych ľudí.


Gelaskins

Gelaskins

Kúpite na: gelaskins.com

Cena: 11 € + 3 € poštovné

Nálepky na iPhone (ale aj na iné telefóny, iPody, iPad či MacBooky) dajú zariadeniu obdarovaného nový unikátny imidž. Na výber je množstvo dizajnov, z ktorých si vyberie určite každý. Nálepky na iPhone pokrývajú prednú a zadnú stranu a zároveň aj hrany zariadenia, čo by malo pomôcť pri problémoch so signálom.


Decals For Macbooks

Decals for MacBooks

Kúpite na: decalsformacbo­oks.com

Cena: 11 € + 2 € poštovné

Decals for MacBooks sú fólie na zadnú stranu MacBooku, ktoré veľmi originálne využívajú logo výrobcu. Jabĺčko teda môže napríklad držať v ruke Snehulienka, Darth Vader alebo Joker.


Logitech MX Air

Logitech MX Air

Kúpite v: bežných elektro obchodoch, slovenských internetových obchodoch

Cena: 110 €

Logitech MX Air sa dá ťažko definovať jedným slovom — je to bezdrôtová myš, avšak zároveň aj diaľkové ovládanie na počítač. Zariadenie obsahuje niekoľko špeciálnych tlačidiel a ovládať počítač môžete aj voľným pohybom ruky vo vzduchu.


Wacom Bamboo Pen & Touch

Bamboo Pen & Touch

Kúpite v: Apple Premium Reseller predajniach, na slovenských internetových obchodoch

Cena: 90 €

Wacom Bamboo Pen & Touch je ďalšie viacúčelové zariadenie. Poslúži ako grafický tablet na tvorbu ilustrácií a zároveň môžete pomocou neho ovládať počítač prstami podobne ako to umožňuje Magic Trackpad od Apple. Perifériu pripojíte cez USB, aktívna plocha má rozmer A6.


iTunes App Store darček aplikácie

Aplikácia pre iPhone

Kúpite v: iTunes

Cena: rôzna

Ako sa hovorí, najlepšie darčeky sú tie nehmotné — láska, zdravie, šťastie — a softvér nepochybne tiež patrí do tejto kategórie. Prečo potom nedarovať vašemu známemu aplikáciu pre iPhone, keď to Apple urobil také jednoduché? Stačí nájsť vhodný program či hru, kliknúť na tlačidlo šípku pri tlačidle na stiahnutie a zvoliť Gift this App. Potom už len určíte, komu ju chcete poslať. Obdarovať môžete druhého cez e-mail, alebo darčekovú poukážku vytlačiť a dať mu ju osobne.


Foto (podľa poradia): iStockphoto (titulka), MoviePeg, Twelvesouth, Twelvesouth, Zagg, Versaudio, Doxie, Dots Gloves, Wiki Reader, Amazon, Art Lebedev, Insanely Great Tees, Samsung, JBL, Thinkgeek, Novatel, Lacie, Samsung, Parrot, Maximalpower, ThumbsupUK, Throwboy, Kodak, Gelaskins, Decals for Macbooks, Logitech, Wacom, Macblog

Máte zaujímavý tip na darček, ktorý nebol zmienený? Vyjadrite sa v komentároch!

komentárov
  1. Mily autor,

    je to super clanok, super napady, naozaj velmi pekne dakujem. Velmi ste ma potesili a myslim, ze viacerych…

    Clanok ma len jednu velku chybu: bol napisany neskoro, vela veci sa uz nestiha objednat :)

    Ale aj tak dakujem za inspiracie…
    tom

    0
    0
  2. Uz mi cele apple pride chore…nahanat sa kazdy rok za novym macbookom, iphonom, ipodom, ipadom a podobnymi somarinami…..kupovat darceky podla apple, sledovat s nadsenim kazdy keynote, platit apple…ako dokaze s ludmi manipulovat to “i” pred nazvom aby si kupovali ciastocne predrazenu elektroniky z ciny a podla nej vsetko ostatne, samozrejme apple….

    0
    0
  3. Asi ani nevies o com si napisal alebo len velmi zavidis ostatnym ze maju apple vsak nikto ta nenuti aby si kupoval predrazene vyrobky apple staci ked podporis Acer,HP,Sony,a ostatne firmy ktore to asi potrebuju viac ako Apple a uz mi to zacina strasne ist na nervy tieto reci ze Apple to Apple tamto Apple draho len strucne na zaver NEKUPUJ APPLE VYROBKY KED JE TO PRE TEBA DRAHE.

    0
    0
  4. bohuzial vidim vela pravdy v slovach “macbloggera”. v kazdom pripade sumne napady v clanku..
    PS: to “i” v mojom mene je pre Ivan, tak to neberte ako manipulaciu.. :) :)

    0
    0
  5. Ide len o marketing applu, ten nás núti kupovať apple – možno sa Vám to nezdá ale je to pravda, ak sa mám priznať prinútil má kúpiť Iphone 4 a aj Ipod Touch 4. gen a obidva igem predať lebo mi ide grcať z toho systému kde nič nemôžem nastaviť …

    0
    0
  6. :) S apple som od cias ibookov ked vacsina slovenska ani nevedela ze apple je znacka pocitacov :) mal som ibook, powerbook, macbook white, macbook pro a momentalne mam macbook air s ktorym som najspokojnejsi. Z iphonov som zacal len s 3g 16gb a momentalne mam iphone 4 16gb. Ipod mam len 5 generaciu nano v striebornej farbe 8gb. Mal som classic ktory som predal. TAK MI TU PROSIM NEPIS NIC O ZAVISTI :) :) urcite si len egomasturbator ktory si kupil jeden iphone z bazaru a uz je z neho expert na vsetko apple….si len ovca ktora sa k apple pridala ked je to cool ale vies velke ho..o o celej znacke. Teraz ked je apple masova zalezitost je mi z toho zle, steve jobs for president….vsak to je chore. Viem ze apple klesa s kvalitou a na slovensko uz cele roky serie.

    0
    0
  7. No nemam tu helikopteru a to sa mi lubi :))) ale to tricko mozem odporucat mam ho z ebay za par supov a na disko je to cool :))) pekny predvianocny clanok len asi by som ja osobne privital viacej gadgetov ako vankuse a puzdra :)))
    No a k ne apple fans co seme chodia len trieskat hluposti sa uz nevyjadrujem :(

    0
    0
  8. Macblogger-a sledujem na macblogu pekne dlho a rozhodne nepatrí medzi nováčikov, ani medzi závistlivcov… Ach, jaj. A mimochodom s ním súhlasím. Apple je fajn, ale všetko s mierou. Jedna vec je racionálna sympatia (viem, prečo to kupujem, i keď to chce trochu investovať), druhá vec je kult.

    Článok je inak fajn, len by som na mieste autora vyberal aj trochu finančne dostupnejšie veci. (I keď minihelikotpéra je super.) ;)

    0
    0
  9. Prave som si urobil take minivianoce s externou baterkou, myslim ze je to dost uzitocna vec. Hadam mi neostane hodena v sufliku…

    0
    0
  10. Ach, ocarujuci clanok !! Ten vankusik je uplne dokonaly :D A neviete niekto nahodou, ze kde sa daju kupit na SR tie Gelaskins ?? Alebo niekde v Europe minimalne :D Nieco blizsie jednoducho…

    0
    0
  11. Mili fanatici,

    Ci sa vam to paci alebo nepaci, macblogger ma pravdu a vy ste zjavne nepochopili, co vam chcel autor povedat. Proti apple vyrobkom nemam nic, naopak, mam ich rad a notebooky tejto firmy uz peknych niekolko rokov pouzivam. Co mi vsak lezie na nervy, je ten “ubermensch” syndrom, ktori razia niektori obmedzenci. Hardware z vas lepsich, kreativnejsich, krajsich a inteligentejsich ludi neurobi. Ak si myslite, ze ste “cool” a lepsi ako vas sused Vojto s windowsom, tak ste na omyle. Apple je uz davno mainstream, zmierte sa s tym. Nerobte z toho nabozenstvo, pekne sa zhlboka nadychnite, zamyslite sa a nenechajte zo seba robit premyslenym marketingom stado volov.

    0
    0
  12. MacBlogger – Apple na Slovensko este dlho srat bude ak nie navzdy. Podmienky pre otvorenie Applu storu nesplname a myslim ze dlho splnat nebudeme. Bohuzial…

    0
    0
  13. Mily Macbloger, dakujem, ze si sa nam pochvalil, ake vyrobky od Applu si uz mal, ukazuje to len na tvoju malu dusicku. O predstav si, ze ja som mal od Applu Macintosh LC2 ked stal zavratnych 65 litrov a potom Performu, co bolo asi 4 roky pred tymi tvojimi ibookmi atd…si sa tu dobre zhovadil, asi si chcel vsetkym povedat, ze si mal uplne prvy Apple pocitac na slovensku v roku 91 ze?

    Navyse to, co tu trepes je uplne odveci, pretoze keby si si dal pracu vobec naklikat tie produkty v clanku spomenute zistil by si, ze Apple s nimi ma spolocne velmi malo, kedze ide o vyrobky, ktore vyrabaju ine firmy co sa chcu nabalit na dobrom mene a oblubenosti Apple znacky, tie firmy su vedene fanusikmi, ktori mozno Apple maju radi atd…

    To ze je tebe na grcanie nikoho nezaujima, vyblvaj sa do hajzla a zober trochu zivocisneho uhlia

    0
    0
  14. Netahaj ma za slovicka ked dobre vies ako som to myslel…dal som fakty aby som sa oddelil od masy idiotov ktory idu k apple lebo je to “cool” a potom sa tvaria na expertov…vobec tu neslo o veci ktore som mal a mam od apple ale o skusenosti s nimi, kedze som ich mal viac mam viac aj skusenosti – cista logika. Vidim ze si si to vzal uplne inak, prepac, ty si najvacsi apple KRAL na slovensku, ked si mal macintosh za zavratnych 65 litrov…dufam ze sa po mojom ospravedlneni tvoje ego citi este lepsie. navyse som zabudol dopisat ze som mal uplne prvy apple pocitac na slovensku, dobre ze si to dopisal za mna :) :) :) samozrejme ze vsetko co trepem je od veci…vsak steve jobs nema nic spolocne s apple, gelaskins na iphone 4 nemaju nic spolocne s apple, aplikacia pre iphone nema nic spolocne s apple, decals for macbook nema nic spolocne s apple, vankusik finder nema nic spolocne s apple, moviepeg nema nic spolocne s apple, shellcase nema nic spolocne s apple, helikoptera ovladana cez iphone nema nic spolocne s apple, backpack nema nic spolocne s apple, vlastne toto nie je http://www.macblog.sk ale nemamnicspolocnesappleblog.sk….mozno si to este vo svojej 10 rocnej hlavicke doteraz nezistil ale firmy vedu ludia ktorym ide o zisk, na apple seru. uz idem do lekarne pre zivocisne uhlie, a aby som nezabudol, ANO TY MAS VACSI PIPIK :D

    0
    0
  15. Zda sa, ze ty si to nepochopil tak isto. Tym ze tieto vyrobky nemaju s Apple nic spolocne bolo myslene to, ze ich produkciu, zisk z ich predaja atd nema nic spolocne s Apple. Jedine co maju spolocne je “o com tie veci su”…to mas to iste ako voda po holeni ferrari trebars…podla teba to vyraba Jean Todt v dielni, kde skladaju titanove bloky motorov? Robi to nejaka imbecilna firma ktora zaraba na znacke ferrari, mozno im ferrari dal suhlas s pouzitim loga a tym to hasne. Keby som chcel zarobit majland, zacnem vyrabat doma v garazi niekde v Ocovej na orave cukriky v tvare Apple loga…a podla teba by za tym bola masineria Apple a Jobs ktory chce zarobit na stade ludi?

    0
    0
  16. tieto produkty by neexistovali ak by neexistovalo apple, kvalitnejsie s vacsim obratom maju licencie od apple za nemale peniaze, kusok kolaca ma aj apple. to sa tyka vsetkych derivatov znaciek (napr. ta voda ferrari)…

    0
    0
  17. To je len tvoja spekulacia. Alebo si tak super, ze chodis s Jobsom na poobednajsiu kavu do Cupertina a on ti to sam vyklabosil?

    0
    0
  18. Spekulacia :) Teraz si ma pobavil…nemam dovod sa natahovat s niekym tak naivnym…znacka si tvori marketing desatrocia a ked to konecne vynasa tak ho zacne rozdavat zadarmo (nie len apple, vseobecne vsetky znacky)……wow neprestava ma udivovat tvoj sedlacky rozum. Takto to funguje vo svete bezne, preto existuje copyright a registered….ano vyklabosil mi to steve ked som bol na navsteve minuly tyzden…
    P.S. myslis ze preco logo macblogu nema logo apple s odhryznutym jablckom ? Zeby potrebovali licencie aby mohli pouzit registrovanu znacku…hmmm…to mi tiez povedal steve….pre buducnosti nepis somariny o ktorych nevies nic…ale celkom sranda s tebou :)

    0
    0
  19. for Pastier: moj osobny podotykam osobny nazor je ze si fakt materialisticky clovek a cim skor sa nad tym zamyslis tym lepsie pre teba len mila rada! No a uznat si chybu tiez nieje najlahsie!!

    0
    0
  20. @Majky No mne je uplne jedno co si myslis. Navyse neviem co je na tom, ak je niekto materialisticky…ty si spiritualny alebo ezotericky? Ty budes asi katolicky knaz potom.

    100 ludi je 100 chuti a nazorov, u mna je macblogger chudak, lebo sa vyvysuje nad druhych, mysli si ze zozral vsetku mudrost, klasicky zakomplexopvany slovak.

    A macblog je tiez ovladany jemu podobnymi asi, kedze on si moze pisat co chce, ale druhi ludia su cenzurovani a nemaju moznost odpovede

    0
    0
  21. Ak pises somariny napisem ti ze pises somariny…nebudem sa tvarit ze mas pravdu a so vsetkym suhlasit. Nechces si priznat svoju vlastnu chybu. Ty slovak nie si, tvoje korene su z mongolskej osady. Ak su pre teba vsetci ktory maju aspon trochu prehlad o tom co sa deje vo svete zakomplexovani slovaci tak jediny chudak si tu ty. Len prosim nepis tvoje konspiracne bludy o macblogu…je to velmi trapne a pre teba ponizujuce. Suhlasim s Majky, radsej si uznaj chybu a uz nerob zo seba este vacsieho tvrdohlaveho debila ktory nic nevie, komentuje od veci, nechape ani komentaru ktory komentuje ale vzdy ma pravdu……a to som si sluboval ze sa neponizim na tvoju uroven a nebudem reagovat. Zial na teba sa neda nereagovat :)

    0
    0
  22. Pri skeneri Doxie uvadzate cenu 113 Euro + postovne. No na strankach moznost zaslat Doxie na Slovensko nevidim. Da sa objednat niekde inde ? Mate to niekto ?

    0
    0
  23. Inak cele to tvoje nariekanie a nadavanie v tejto diskusii je uplne zcestne. Keby si si dal miesto nadavania inym tu pracu spocitat kolko vyrobkov tu recenzovanych nema ziadnu spojitost s Apple prisiel by si na cislo 15…danych 15 veci su doplnky, ktore existuju nezavisle od Apple a su urcene pre hocikoho, aj pre ludi, co nevedia co Apple vobec je. A zvysnych 12…nadavat na vyrobcu len preto, ze mozno dovolil 3tej strane pouzit dizajn svojej ikony alebo vyraba “skin” na ich vyrobky je uplna fraska. Konkretne tieto vyrobky nemaju nic priamo spolocne s Apple a su to uplne nezavisle veci: Doxie (skener), Dots Gloves, Wiki reader, Laser Key, Optimus Maximus, Samsung, JBL, Photoshop magnet kit, USB 8GB key, MiFi, Samsung este raz, T-qualizer, Kodak, Logitech a Bamboo pen.

    A pre tvoj obraz – vyrobcovia gelaskins, puzdier, shellcase a decals na notebooky nemaju s Apple nic spolocne, a nepotrebuju ani ziadnu licenciu na vyrabanie doplnkov k zariadeniam Apple. To by potom asi Matador Puchov musel mat licencie a povolenie od vsetkych automobiliek sveta lenn preto, lebo je to nieco, co pouzijes na ich aute?

    Zda sa, ze ten kto o veciach nema vobec sajn si ty a snazis sa to zakryt tym vulgarno-zovialnym sposobom, ale ty mna nedokazes urazit. SKor ako sa zapojis do diskusie, skus si dat kurz slusneho spravania a etiky ale tebe by nepomohol ani intenzivny kurz

    0
    0
  24. Nehovoril si ze vies pocitat :) Povedal som ze len tie kvalitnejsie a s vacsim obratom maju licencie…ale ty furt svoje :) Ak by si si precital vsetky moje komentare lepsie tak som nikdy nespojil tento clanok a tieto veci s apple…spojil si ich az ty, takze sa asi rozpravas sam so sebou. Komentoval som len apple, zrazu si si to spojil s gelaskins a uz mas co robit…a ak chce vyrobca aby to bolo komatibilne s apple software tak si tu licenciu kupi…to iste plati aj o znackovych a drahsich puzdrach alebo o foliach od zagg….v automobilovom priemysle to funguje inak, tieto veci zdielaju otvoreny patent a pokial sa tie pneumatiky nevolaju MATADOR for BMW tak ziadnu licenciu nikdy potrebovat nebudu….kedze v nazve ani v popise nemaju inu registrovanu znacku (trademark)….dufam ze ti to je teraz jasnejsie. Ak tu licenciu maju predaj ide lahsie a mozu pytat aj viac, kedze tento vyrobok musi mat isty standard. Ludia radsej kupia puzdro “for iPhone 4” ako “pouch”…

    0
    0
  25. Milan > Ana vdaka. Medzicasom som im pisal a toto je ich odpoved: “Thanks for your interest in Doxie. We can ship to Slovakia. Our on-line order form currently doesn’t list Slovakia, however, just select the United Kingdom and when you receive the order confirmation, please send us an email to let us know to change the Country to Slovakia.”

    0
    0
  26. Apropo mily autor … skor ako nieco uverejnis prever si to !
    Preco … vyhrabal som svoju Celluon CL850 laserovu klavesnicu a poviem ti ked ju sparujes s nejakym iOS zariadenim tak ta budem uctievat ! aj vyrobca tvrdi na svojich strankach ze to nie je kompatibilne ale maju nejaky novy produkt ktory udajne funguje prave s iOS !!!! Takze tolko k tomu …

    no a s macbookom to tiez akosi nefacha :((((((( takze CL850 nekupovat ak mate iOS a MAC :)

    0
    0
  27. Objednal som si Moviepeg a externu bateriu na iphone, presne z internetovych adries uvedených v článku. Držiak mi prišiel z Anglicka a bateria z Číny. Trvalo to mesiac, ale to asi len preto, že boli medzi tým vianoce a sviatky. Spokojnosť

    0
    0
  28. Jediny dobry nazor, s kt. sa stotoznujem je od “thesilentman”-a. Vadite sa tu, kto ma viac a stazujete sa ako z toho Apple profituje. A co? Kto sa ako zariadi, tak sa ma. Ked si chcem kupit kazdy rok novy iPhone alebo Macbook, tak si ho kupim, ak si to mozem dovolit. Nikto mi tu nebude hovorit, ze sa snazim byt “cool”, alebo co. Apple vyraba diazajnovo, hardwarovo, softwarovo vynikajuce, kvalitne veci. Su troska predrazene, ale pri kazdej prestiznejsej znacke zaplatis viac, ako by si cakal.

    A k clanku: Vsetky veci su genialne. MoviePeg, Invis. Shield mam. Najviac by ma potesil vankusik, rukavice, alebo nalepky na ifon alebo MBP. Aplikacie by mi boli naprd pri JB na ifone, alebo pri bliziacom sa Kickbacku na Mac AppStore.

    To je asi tak vsetko. Zdar :)

    0
    0
  29. zdravim chcem sa spytat ci niekto nemate skusenosti s Ipadmi Iphonmi a tak dalej z Ameriky. Mám na ruke jeden za 220USD.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.