Trik v Mac OS X: Login Screen tajemství

Jakmile se vám OS X spustí a zobrazí se vám login screen, tak v tomto okamžiku zde můžete zjistit několik užitečných informací o počítači a to aniž byste byli vlastníky počítače.

Pod logem Apple Inc. je napsáno tučným písmem Mac OS X, kde přímo pod ním se standardně zobrazuje celý název počítače. Pokud na tento popisek, tedy na název Mac počítače, poklepáte myší, tak se vám budou zobrazovat další informace o tomto počítači.

Podle toho, kolikrát myší poklepáte na tento popisek, tak podle toho se vám zobrazí jedna z následujících informací;

  • jméno počítače (výchozí hodnota)
  • verze systému OS X, kterou právě používáte
  • kódové číslo (build) OS X
  • sériové číslo Mac počítače
  • aktuální IP adresa
  • název síťového účtu (připojení)
  • aktuální datum a čas
komentárov
  1. vidite, to je pekny tip, ale mam otazku, pls a nech mi nanu niekto odpovie, dost ma to zaujima. co znamena to other… a ten obraok modry ako nejaka siet webova ? pytam sa preto, lebo som mal dva acounty, moje meno a druhy bol others. nooo a po case mi tam pribudol treti account other… presne ten isty ako mate na obrzku vy. vie mi niekto povedat co to je a ako to zmazem ?

    0
    0
  2. Other… tento pristup sluzi pre uzivatela ROOT alebo pre Network uzivatelov ktori nemaju na pocitaci vyzvorene konto.

    V pripade ze mas zaujem Other… deaktivovat tak je treba si spustit aplikaciu Directory utility cez System Preferences/Accounts/Login Options/Network Account Server: Join… a tam treba kliknut na Open Directory Utility. Alebo este dalsia mozna cesta cez Finder HDD/System/Library/CoreServices/Directory Utility.app.

    Po spusteni je treba kliknut “Click the lock to make changes” a nasledne zadat meno a heslo. Treba deaktivovat ROOT uzivatela cez menu EDIT a “Deactivate Root User”.

    V pripade, ze pouzivas NETWORK user odporucam poradit sa so systemovym adminom.

    0
    0
  3. mayoxy: zpravidla bývá uživatel Other… zobrazen, když je povolen uživatel “root”. Zapnout/vypnout se dá třeba v Directory Utility.

    0
    0
  4. 2hacker od malička: vsak do mac os x se da taky dostat bez hesla, staci po startu vlozit instalacni cedecko s leopardem a vyresetovat heslo roota …. takze budme objektivni, ano ? :)

    2mole: to video mne pobavilo :) win98 jsou jen takova sranda, vsak uz je taky nikdo nepouziva :)

    0
    0
  5. @virgee WIN98 jsou taková sranda kterou Mrkvosoft prodavalo :D a kdyz ti reknu ze jsou stale na dosti PC (hlavně kanceláře, malí podnikatelé) tak to moc zábavné není :D

    0
    0
  6. Virgee: A kdyz ma uzivatel zaheslovany EFI a k tomu treba jeste zaplej FileVault, tak se tam dostanes jak? A ted babo rad. Jinak, to zobrazovani informaci o pocitaci neni zadna novinka, umely to i starsi verze OSX

    0
    0
  7. nechapem preco sa tu hadate :D ked chce niekto vidle nech si ich necha a nech sa stara o seba ja som na vidlach bol par rokov a presiel som na mac opacny krok by so nespravil a ani som o nikom nepocul kto by presiel z macu na vidle . Takze o com sa bavime ?? :D

    0
    0
  8. vsak ja se nechci hadat :-) me se taky mac os x libi vic :-) jenom jsem zde zminil, ze u masoxu lze stejne jako u vidli prerazit administratorske heslo …

    0
    0
  9. vas naivny pocit bezpecnosti je super…. a linkovat video na Win98, to je ako porovnavat Win7 s OS9.

    Btw poznam viacero ludi ktori presli z Mac na PC. A dokonca robia na tych compoch, nie ze by sa hrali.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
Phil Schiller
pokračovanie článku

Phil Schiller nastupuje do dozornej rady OpenAI

Apple a OpenAI už skôr oznámili, že spoločnosti si nebudú navzájom nič platiť za to, že iOS 18 a macOS Sequioa ponúknu čiastočnú integráciu ChatGPT do svojho inteligenčného rozhrania. No zadarmo to predsa len nebude.