Tip: Prepnutie do módu “Mini Player” v iTunes 9

Spolu s desiatkami príjemných funkcií priniesol iTunes 9 jedno nepríjemné prekvapenie tým, ktorí sa spoliehali na mód Mini Player. V starších verziách iTunes sa po kliknutí na zelené tlačidlo „+“ okno zmenilo na malý panel s ovládaním (tzv. Mini Player), ktorý ste si mohli presunúť k Docku alebo na iné viditeľné miesto a mať ho tak stále k dispozícii aj pri práci s inými aplikáciami. Nový iTunes 9 sa však po kliknutí na zelené tlačidlo len zväčší a mierne sa posunie, na Mini Player sa už nepremieňa.

Funkcia však nebola odstránená, zmenila sa len jej aktivácia. Mini Player otvoríte cez Menu Bar aplikácie, View → Switch to Mini Player alebo klávesovú skratku CMD + Shift + M. Prípadne kliknite na zelené tlačidlo podržaním modifikačnej klávesy Alt a výsledok bude rovnaký.

komentárov
  1. osobne sa priznam ze som tento mod nikdy vzivote nevyuzil alebo nepouzil ani nic podobne. mam nainstalovanu aplikaciu bytecontroller, cize ovladanie itunesu mam v hornom topmenubare pri hodinkach.

    0
    0
  2. ja by som to nenazval neprijemnym prekvapenim, ale len ujednotenim s UI v systeme… (zopar zufalcov na zahranicnych forach kvoli tomu odmietaju cely novy iTunes, pripada mi to ako “podme dodrbavat za kazdu cenu :)) … konecne ked prejdem z externeho monitora, dokazem prisposobit velkost iTunes okna, co predtym nebolo mozne a to bolo omnoho neprijemnejsie nez stlacenie extra alt klavesy

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.