Tip: Ako sťahovať podcasty priamo do iPhone a iPod touch (bez jailbreaku)

Donedávna sa zdalo, že najzbytočnejšia ikonka na iPhone je iTunes. Po kliknutí na ňu sa totiž iba zobrazí správa o tom, že iTunes Store nie je v tejto krajine podporovaný. Tá istá správa sa zobrazí aj keď cez iPod v časti Podcast klikneme na „Get More Episodes…“. Dnes by som Vám chcel ukázať tip, ako sa dostať k Podcastom zdarma, i keď sa nenachádzame vo „vyvolenej“ krajine.

K návodu potrebujeme iba iPhone prepojený s iTunes, preto by tento tip mal fungovať i na OS Windows. Ako teda postupovať?

iPhone iPod podcasts
  • V iTunes na počítači klikneme na záložku iTunes Store.
iPhone iPod podcasts
  • Ďalej si overíme, že sme na hlavnej stránke. Ak nie, klikneme na ikonu domčeka.
iPhone iPod podcasts
  • Po načítaní stránky sa odhlásime z účtu kliknutím na náš e-mail a  následne na „Sign Out“.
iPhone iPod podcasts
  • Na hlavnej stránke sa presunieme úplne na spodok, kde uvidíme nápis „My Store:“ a za ním zvolenie krajiny, kde platí náš účet.
iPhone iPod podcasts
  • Tu z ponuky vyberieme prvú voľbu „United States“ a následne zosynchronizujeme s iPhone-om. Ak máme nastavenú automatickú aktualizáciu, tak sa po zmene krajiny na krátky okamih objaví ikona synchronizácie iPhone – tu mu iTunes „hovorí“, že je nastavený na inú krajinu.
iPhone iPod podcasts

Na iPhone môžeme teraz prejsť do Podcastov a vybrať „Get More Episodes…“. To nás presunie do amerického iTunes Store, kde si zrazu môžeme prezerať a sťahovať všetko, čo je zdarma a nevyžaduje prihlásenie, v našom prípade napr. Apple Quick Tips podcast. Po ťuknutí na nápis „FREE“ sa zobrazí zelená ikonka „DOWNLOAD“ a po opätovnom dotyku sa epizóda pridá do záložky Downloads. Ak si vyberieme viac dielov, budú sa sťahovať postupne po jednom. Sťahovanie dokonca pokračuje na pozadí i po ukončení aplikácie, takže je možné napríklad používať Safari a podcasty sa stále sťahujú. Každý stiahnutý podcast iPhone potom „finišuje“ dlhšie než by človek čakal a potom zo záložky Downloads zmizne. Keď sa vrátime do iPodu a záložky podcastov, vidíme stiahnutý nový diel a môžeme ho ihneď začať sledovať.

Nevýhodou pri tomto postupe je, že nás iPhone ani iTunes až do najbližšieho prihlásenia do iTunes účtu neinformujú o dostupných aktualizáciách pre stiahnuté aplikácie. Verím však, že ak budete mať chuť si pozrieť nejaký podcast a nebudete práve pri počítači, tento tip Vám pomôže. Ak sa teraz nanovo prihlásite do iTunes účtu a zosynchronizujete s iPhone-om, bude iTunes Store na iPhone opäť nedostupný a bude potrebné zopakovať zmenu krajiny podľa uvedeného postupu.

iPhone iPod podcasts iPhone iPod podcasts iPhone iPod podcasts iPhone iPod podcasts iPhone iPod podcasts iPhone iPod podcasts
komentárov
  1. Chytre, ale pokud chci stahovat placene aplikace je to prakticky nepouzitelne, pokud budu muset pokazde prepinat obchody.

    0
    0
  2. Přesně tak, jak píše Jan Pobořil. Chtělo by to systémový řešení, a ne takovýhle špinavý obcházení (dirty workarounds). :-(

    0
    0
  3. Jan, ak mas znameho v USA dohodni sa s nim na pouzivani nejakej jeho vyhradenej kreditky a mozes nakupovat v USA obchode. Ak znameho nemas, tak sa da kupit kupon pre itunes store a zaplatit sa da cez paypal. Takto mozes nakupovat v USA obdhode aj bez kreditky (navyse tusim za lepsie ceny ako v Europskych :) ). V registracii si len musis vymysliet nejaku US adresu. Fakt nechapem ludi co nakupuju v Europskych itunes storoch za tie nehorazne ceny.

    0
    0
  4. to zemiak: Bohuzial, tam uvadzali nove krajiny, ktore pribudli do App Store a nie Music Store. :-(
    Tiez som sa uz tesil. Nepomoze ani zavedenie € ?

    0
    0
  5. kupil son iphone.nemam inter.na nom,vsetko musim robit cez laptop.je to onicom.a aj tak neviem stiahnut nic don.stala to pyta moje udaje a hlavne udaje o bank.ucte.to musim ked chem nejake aplikacie?

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.