Tichá aktualizácia plastového MacBook White

MacBook White je základní člen rodiny MacBook-u, o kterém jsme vás informovali například v článku Aký Apple MacBook si vybrať?. V té době jsme se však bavili ještě o staré verzi MacBook White. Ve středu se totiž bez jakéhokoli upozornění ze strany Apple, dočkal aktualizace

Apple tento MacBook letos aktualizoval již jednou, v lednu (január). Tehdy se ovšem jednalo o opravdu značnou aktualizaci a MacBook se dočkal nové grafické karty NVIDIA GeForce 9400M. Tentokrát se jedná o menší úpravy hardware, při zachování stávající ceny. Aktualizace se tentokrát týká tří komponent z hardwarového vybavení polykarbonového MacBook-u White.

Zvýšila se frekvence procesoru, a to ze stávajících 2.0 GHz na 2.13 GHz, což je dokonce vyšší rychlost než u základního modelu MacBook Unibody. MacBook White nadále využívá 2 GB operační paměti DDR2, ovšem její frekvence byla zvýšena z 667 MHz na 800 MHz. Pevný disk se také dočkal zvýšení kapacity, z původních 120 GB narostl na 160 GB. MacBook White se nyní, až na frekvenci procesoru ( která je u Macbook White dokonce vyšší ) a typ operační paměťi rovná základní verzi MacBook-u Unibody jehož cena je ovšem značně vyšší. V US Apple Store je aktualizovaná verze již pochopitelně k zakoupení, ovšem v ČR a SK si na stroj ještě musíme počkat.

komentárov
  1. vsimol som si na ich webe ze vzrastla aj vydrz baterie z 4,5h na 5h.
    Inak sa vela tesim lebo som skoro minuly tyzden kupil aktualny a toto by ma teraz riadne nastvalo

    0
    0
  2. Ak som dobre videl a pochopil, hlavný rozdiel medzi bielym a hliníkovým MacBookom je v podporovanom maximálnom rozlíšení na externom monitore. Biely MB podporuje max. 24 palcový a hliníkový 30 palcový monitor.
    Prečo je to tak? Zase ten hlúpy (snažil somsa byť slušný) Apple marketing.

    0
    0
  3. Martin: Unibody puzdro je akoze nic? Plasty praskaju, zltnu ssu krehsie. Skus pustit na beton oba modely a zbadas ten hlavny rozdiel-biely by si musel zametat. Na unibody MB mi najviac vadi absencia FireWire v opacnom pripade by som ho jednoznacne kupil.

    0
    0
  4. To Martin: Nemohlo by to být kvůli DisplayPortu? Mám dojem, že 30″ displeje potřebují 2xDVI, a je dost možné, že bílý macbook to neumí třebas právě kvůli miniDVI, které má. Ale možná se pletu…

    0
    0
  5. FireWire, FireWire, FireWire o nicom inom sa ani nehovori (nepise) :))

    To vsetci co si kupia Mac, tak musia do neho zapojit 4 digitalne kamery, 3 zvukove karty, 2 externe HDD a co ja viem co este? :)

    Co takto USB to FW, ved to USB na Unibody MacBooku je tak pekelne rychle, ze nemoze mat minimalny problem s digitalizovanim zaznamu z miniDV kamery :) Vsetko sa da prezit ked sa chce :) Priznam sa, ze parametre nenosim v hlave, ale nNebude to tak, ze to USB bude mat navrch oproti FW400, ktore je na White MacBookoch? :)

    0
    0
  6. to Suro: A co takhle lidi, kteří mají kamery za několik desítek tisíc s FireWire? A ti co používají Final Cut? Nechci tady polemizovat, ale občas se ten FW na MacBooku hodil

    0
    0
  7. Keby uz bol na slovensku a nebol by to MacBook ‘White’, ale ‘Black’, ako po starom najlepsi model, uz by som vymienal svoj stary biely.

    0
    0
  8. to Suro: Ako hudobnik potrebujem maly laptop na cesty s firewire. Preco? Pri nahravani niekolkych stop vo vyssom rozliseni nez 16 bit to zbadas velmi rychlo. Apple momentalne nema adekvatnu ponuku okrem bieleho MB. Dalej – niektore zariadenia strcene naraz v USB portoch su v konflikte. Firewire je produkt Apple, ktory sam Apple zavrhol! Chapem ich politiku a chapem aj evoluciu – ak niekto chce profi laptop, ma si kupit MBP s FW 800. No ten je na cesty zbytocne velky, tazky a najma drahy. Pytam sa teda, naco na jednej strane Apple deklaruje, ze je spickou pre filmarov a hudobnikov, vyvija pre nich dobre softverove platformy ako Final Cut, ci Logic Studio, ked ich na druhej strane brzdi hardverom. Skus vybehnut len medzi studentov na VSMU alebo medzi kreativne zameranych ludi, ktori na Apple strojoch robia so zvukom ci obrazom. Pochopis, ze je to ine, nez skopirovat z kamery raz za rok dovolenku z Grecka cez USB. Rozumiem argumentu, ze bezny clovek FW takto vyziva, ale potom nerozumiem, preco sa Apple vzava svojich standardov. Vyriesil by to maly book hoci aj drahy ako MBP, ale nech ma pozadovanu konektivitu pre narocnejsich.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.