Problémy s iPhone OS 3.0 a ich riešenie

Hneď v prvých dňoch po uvedení OS 3.0 sa objavilo niekoľko chýb. Aj pomocou MacBlog Fóra sa nám ich podarilo zopár vyriešiť, preto ich zhrnutie uvádzam v tomto príspevku.

Problém s prijímaním hovorov

Vypnutie PUSH v e-mailoch.

Po inštalácii aktualizácie vo štvrtok ráno mi počas dňa začali chodiť SMS o zmeškaných hovoroch. Pretože som sa pohyboval na miestach s plným signálom, bolo to podozrivé a napísal som preto dotyčným volajúcim SMS, že som už dostupný. Okamžite mi došla ďalšia SMS so zmeškaným hovorom. Začal som uvažovať, čo môže blokovať linku. Pretože sa snažím udržať životnosť batérie na maxime, mám vypnuté 3G a vyzerá to tak, že Push e-mailové notifikácie cez EDGE blokujú linku kvôli technologickému obmedzeniu. Tento problém existoval pravdepodobne odjakživa už od skorších verzií firmware, ale Push e-maily si užívatelia začali aktivovať len náhodou väčšinou až teraz, keď Push technológia (vo FW3.0 už aj pre aplikácie tretích strán) vytvorila väčší záujem. Riešením je vypnúť Push pre e-maily cez Nastavenia → Mail… → Načítanie dát a tu vypnite prepínač Push. Upozorňujeme, že Push e-maily a globálne Push notifikácie (pre AIM, IM+, Tap Tap a ďalšie) sú 2 rozdielne využitia technológie. Problém s nedostatočnou kapacitou EDGE pri momentálnom využití (sťahovaním hlavičiek e-mailov) sa týka len e-mailov a e-mailových účtov.

Toto riešenie funguje i pri prehrievaní, pretože záznamy z niektorých serverov ukazujú, že iPhone sa po inštalácii OS 3.0 pripájal 40 až 60-krát za minútu – prakticky každú sekundu – na Exchange servery. *** Vypnutie Wi-Fi.

Problém s prehrievaním

Prvá možnosť je reštartovať telefón klasicky podržaním tlačidla na vypnutie a opätovným zapnutím telefónu. Vyzerá to tak, že inštalačný skript niečo „zabudol“ dokončiť.

Ak to nepomôže a máte zapnuté WiFi, vypnite ho. Riešenie je neefektívne, ale zvykne pomôcť: Nastavenia → Wi-Fi → Vypnúť Wi-Fi.

Problém s vybíjaním batérie

Ak ste vypli Push v hlavnom menu a aj v e-mailoch a stále máte nulovú výdrž batérie, vyskúšajte ísť do Nastavenia → Mail… a tu pre každý účet, ktorý máte nakonfigurovaný prejdite na koniec, vyberte z menu Rozšírené a dvakrát prepnite prepínač Použiť SSL

Prepínač SSL pripojenia.

Apple pravdepodobne pre postihnutých užívateľov vydá v rámci možností záplaty. Medzičasom sa s nami podeľte v komentároch, ktoré problémy stretli Vás pri aktualizácii na iPhone OS 3.0.

komentárov
  1. No presne tento problem mam aj ja ze od 3.0 mi vydrz strasne malo vydrzi. Som sa divil ze co to moze byt, hned idem vyskusat tieto navody.
    Dakujem velmi pekne.

    0
    0
  2. tie hovory ma stvu odkedy mam iphone a dost mi to vadi, vobec netusim ze niekto mi vola iba sms mi dojde…konecne vidim riesenie, len chcem sa opytat, troska tomu nerozumiem, staci teda vypnut push iba pri mailoch, ale fetch data kazdych 15 min mozem mat zapnute? a ked mam zapnute 3G push tym padom mozem mat zapnute? iba pri EDGE to robi problemy? dakujem za pripadne odpovede

    0
    0
  3. Tak já se můžu přidat k prvnímu problému… Každou chvíli mi nechodili SMS a nemohli se mi lidé dovolat a push jsem měl vždy zapnutý, tak doufám, že teďka to už budu v pohodě

    0
    0
  4. já mám ještě trošku jiný problém. Push mám zaplé, mám službu mobileme (asi týden).. a zdá se mi, že se mi neadekvátně rychle vyčerpaly volné jednotky z paušálu (aniž bych telefonoval či podobně). Není možné, že push (případně jen mobileme) funguje přes jiný port než 80 a druhý nejnižší paušál od T-M tyhle porty zpoplatňuje??

    máte někdo zkušenost?

    0
    0
  5. frajerka ma iphone ale zatial werziu fw 2… ma zmysel prechadzat na verziu 3?
    Nic specialne newyuziva – telefon, sms, fotak, safari, budik, mp3. dakujem

    0
    0
  6. Hovory nie je možné prijať len vo chvíli, keď prebieha transfer. EDGE má technologicky údajne nedostatočnú kapacitu pokrývať transfer a zároveň prichádzajúci hovor. Odporúča sa teda použiť 3G.

    Tento problém sa týka len “Push” e-mailov na EDGE, *nie Push notifikácií*.

    “Push” (schválne v úvodzovkách) e-maily nie sú ozajstný Push pre väčšinu dostupných služieb/mailserverov, ale práve opačné permanentné pripojenie k mailserveru. Skutočné Push e-maily smerom k iPhone podporuje len MobileMe a Exchange.

    0
    0
  7. *@Martin*: Keď si necháte Fetch zapnuté, nemal by byť problém. Ohľadne zapnutého Push na 3G: akonáhle prejdete do oblasti bez 3G signálu a prejdete (i bez Vášho vedomia) na EDGE, problém sa podľa mňa opäť objaví. Zatiaľ nie je jednoznačne jasné prečo sa tieto problémy vyskytujú a u každého používateľa môže pomôcť niečo iné.

    *@Filip Bačák*: Český T-Mobile spoplatňuje podľa mojich informácií v nízkych programoch všetko, čo nie je prehliadanie webu. Čiže kontrola e-mailov, synchronizácia MobileMe (port 443 SSL), rôzne IM (Skype, Fring…), overovanie dostupnosti nových verzií aplikácií a ďalšie.

    *@milan*: Keďže sa v súčastnosti objavujú rôzne problémy, na ktoré nie je jednoznačné riešenie, odporúčam s upgrade počkať. iPhone OS 3.1 by sa po týchto podnetoch mohol objaviť čoskoro (viac ako týždeň-dva, ale menej ako dva mesiace).

    0
    0
  8. Podobne ako niektori vyssie. Hlavne ta vydrz baterky ma zarazila a mierne prehrievanie, ale s priehrevanim to nie je az take zle. Skor ma stvala ta baterka kedze som to vcera nabijal 2x a to mam tichy rezim skoro cely den.

    0
    0
  9. Martin Milas> nemyslim ze bude brzo nejaka uprava resp mas 3g(s) ktery ma upravenou 7A341 a zadny z uvedenych problemu nemam. Primarne jde o problem nekvalitni site nikoli terminalu. Problemy podobneho razu maji i uzivatele MMSeke kteri hodne telefonuji a misto MMS jim chodi jen SMS notifikace ze maji novou MMS kterou muzous tahnout nekde na webu.

    0
    0
  10. Já to vyřešil jinak, Udělal jsem znova restore a nenahrál jsem backup prostě znova na čisto a všechny problémy zmizely

    0
    0
  11. Ja mam zasa pocit, ze bateria vydrzi omnoho dlhsie. Neviem, ci je to tym, ze som presiel z 2.2.1 JB na 3.0 bez JB alebo samotnym fw 3.0. Push nepouzivam.

    0
    0
  12. VSETKY problemy s 3.0 vyriesi ked si urobite cistu instalaciu, teda nie upgrade. Toto bolo asi malo testovane zato tie rozne problemy. Teda si odzalohujte kontakty do nejakeho podporovaneho address softu, urobte cisty install a kontakty nahodte zo zalohy.

    0
    0
  13. situacia presne ako u “mha”… ziadne problemy … iba spokojnost
    Drzim prsty vsetkym nech sa doriesia problemy …

    0
    0
  14. A má někdo problém s MMS a T-Mobile CZ? Mě tedy odesílat vůbec nejdou :-(,

    jinak přehřívání jsem si všiml také a baterka mi skončila před osmou večer a to jsem ho dnes zase tak impozantně nepoužíval…. ale PUSH mám off, tak nevím, jestli to není firm na 3GS a na 3G se bude ladit a upravovat….

    0
    0
  15. @Boo: Toto robievam vzdy, ked mozem, tzn. vzdy cista instalacia namiesto upgradu. Vecsinou to tak aj testuju, nemaju moznost testovat vsetky mozne typy “upgradov”. Je to sice viac namahy pre usera (backup, manualny backup a pod.), ale vies, ze mas znova “cisty system”.

    0
    0
  16. s tymto problemom som sa stretaval denno-denne pri FW 2 ale teraz zatial co mam trojku, tak absolutne ziaden problem… tak sa uvidi ci mu to vydrzi :)

    0
    0
  17. problemy nemam…mam pocit,ze mi baterka vydrzi dlhsie.od upgradu mam stale pustene wifi,co som pred tym nemal a baterka sa mi za vyse 12 hodin skoro nepohla.samozrejme som par krat aj volal,pisal sms a kontroloval-pisal maili.

    0
    0
  18. Po nahodeni 3.0 mi medzi symbolom baterie a budika pribudlo zobrazenie kolko % ma bateria. Je to sucast 3.0 alebo nie?

    0
    0
  19. u mna bolo vsetku tu spomenute… nedalo sa volat, prijimat hovory, prehrievanie, baterka nula bodov, PUSH som v 2.0 mal a vsetko v pohode… po vypnuti pushu to zatial vyzera OK

    0
    0
  20. Po upgrade na fw 3.0 mam problem s kontaktami, vecsina kontaktov sa mi zdvojila a v menach sa vyskytuju dva stvorceky za menom aj priezviskom – asi nieco s kodovanim. Kontakty s facebooku su v poriadku. V adresbooku v osx mam teraz mena tiez zdvojene ale stvorceky tam nie su.

    0
    0
  21. Kenika: A máš je aktivované? Mrkni na Můj T-Mobile a tam je případně aktivuj a poté restartuj iPhone, nebo se nějakým způsobem znovu přihlaš do sítě.

    Jinak mě baterka taky vydrží borovou od OS 3.0. Tak uvidíme. Push se mi vypínat nechce, jaké výhody bych pak potom měl :-)

    0
    0
  22. *@JD*: Problém s vybíjaním baterky sa u mňa objavil pri **Airplane mode**, takže sa to nedá hodiť na terminál alebo operátora. Celý deň po upgrade mi všetko okrem prijímania hovorov fungovalo ako malo a večer po zapnutí **Režimu lietadlo** sa baterka vybila z plna do tla za asi 2 hodiny.

    *@Boo*: Toto riešenie *väčšinou nefunguje*, preto nie je uvedené ani v článku. Ale ako posledná možnosť stojí samozrejme za odskúšanie.

    0
    0
  23. Pri update jedneho 3G iphonu z 2.2.1 na 3.0 sa zdalo byt vsetko v poriadku az na wifi, tak som urobil tvrdy reset a z iphona sa stala tehla.. Po zapnuti len jablko a nic ine, nechal som to pol hodinu bezat ci sa nespamata a nic. Kedze ho nedetekoval ani pocitac cez USB tak sa neda oficialne cez iTunes ani restornut na factory settings. Takze jedina pomoc je soft na JB redSno0w kde po prepnuti do DFU to uz nejak ozilo a bol mozny factory reinstall cez iTunes a odvtedy to bezi pekne.

    0
    0
  24. Mam iPhone 16 GB dovezený s USA tak som musel jailbreakovať.

    Je to o dosť lepšie s iPhone OS 3.0 veci ktoré ma tešia.

    -vyhľadávanie super hlavne na pre mail
    -landscape mode pre skoro všetky hlavné aplikácie
    -sync kalendára aj keď mám exchange môžem si synchronizovať aj kalendáre na macu.
    -vyriešený sync poznámok a todos
    -safari a ukladanie hesiel už bolo na čase.

    Inak update bol bez problému jedine trocha blbú niektoré apps, ale to sa vyrieši tým jak ich updatnem.

    0
    0
  25. Ma dakto takyto problem???
    Mam uFona 8GB 2G. Spravil som JB mam tam cydiu naistaloval som si flashlight,winterboard a atd…
    iTunes mi nukol vratit data do uFonu. kontakty,sms a atd..
    Akonahle vykonam restartuje sa nakonci ved to je vsetko ok ale ako sa uz zapne odvtedy mi nejde net cez wifi.
    Urobim to znova nanovo vsetko wifi zas ide vsetko mi najde instalujem si a ked znova si dam skopirovat kontakty zas wifi nacitava a naoise ze neni pripojenie na net.
    Ako wifi mi najde pripojim-potvrdim dam priklad pocasie nenacitami aktualizacia zlyhala.proste nejde net cez wifi ale pripojeny som.
    Tak si mam vybrat.Bud mi pojde ok wifi vsetko pripojit amozem stahovat ale nebudem mat kontakty sms,kalendar..Alebo to budem mat a nepojde mi cez wifi pripojit..Stretol sa dakto s takymto problemom?
    Skusal som rozne moznosti aj na cisty uFon skopirovat data a ze potom si naistalujem winterboard a atd ale ani tak ani tak ani tak..
    Ak ma dakto riesenie problemu sup sem snim..Inak budem musiet asi tie kontakty rucne tam datv alebo pockat na 3.0.1 alebo vydaju hned 3.1? len nech to uz je..Dufam ze do spominanych 2-3 tyzdnov ho vydaju.

    0
    0
  26. Speedomac: Settings -> General -> Reset -> Reset Network Settings, potom restartni iPhone a Wifi by malo byt v poriadku.

    0
    0
  27. To:Boo
    Diky pomohol si mi:)
    A po restarte network settings mi netrebalo restartovat ufona hned po kliknuti sa automaticky sam restartoval a funguje:)
    dik

    0
    0
  28. teda s tou vydrzi baterie fakt moc děkuju tenhle článek mi moc pomohl skousim to no nic méně uvidim ráno akorát se chci zeptat to rozšířené jak píšou v tom článku nemůžu nikde najít mohl by někdo helfnout ?

    0
    0
  29. *@apple eater*: Je potrebné ísť do **Nastavenia → Mail, kontakty, kalendáre**. Potom v zozname kliknúť na názov účtu – hneď prvá položka. Ak nemáte nakonfigurovaný žiaden e-mailový účet, tak je hneď prvá položka Pridať účet. Ak máte nastavené sťahovanie e-mailov z nejakého účtu, tak kliknite na každú položku zvlášť a menu **Rozšírené** je potom úplne na konci.

    0
    0
  30. no ja mel problem s tim ze telefon porad neco vysilal slysel jsem to pres reprak u pocitace a obcas jsem byl nedostupnej kuli tomuhle problemu, push a 3G jsem mel vypnute ale pomohlo mi prepnout to SSL tam a zpatky a prestalo to

    0
    0
  31. ja mam problem a od zaciatku moj iPhonu … mam doma normalne Wifi od Magia a ked sa chcem nanho pripojit cez iPhone tak ked dam nastavenia mi ukazuje žiadne wifi a nejde na to kliknut pls pls poradte skype: respect_bejby icq:350-625-995 mail 7d0mka7@gmail.com

    0
    0
  32. Od kedy som dal na ipod novy softwe 3.1 tak mi ide wifi strasne zle ide mi dobre iba na chvilu ked zapnem a vypnem wifi prijmanie a potom za 30 sekund zas ide uplne na nic nwm co s tym moze byt pls poradte mi

    0
    0
  33. Taktiez mam problem s Wi-Fi. V Nastaveniach mam WIFI sede a s napisom ZIADNE WIFI. Nemozem sa ani dostat do menu s nastavenim WiFi. Asi to odnesem do servisu. Alebo poznate ine riesenie? ICQ: 192301658. DAKUJEM

    0
    0
  34. tiez mam tento isty problem s wifi ako pise hanej… mam sede wifi a neda sa mi tam dostat….. skusal som restore ale nic nezabera… co stym je?

    0
    0
  35. Ak viete prijímať hovory, volať druhým a zároveň je šedé WiFi, je to pravdepodobne dôsledok poškodenej NVRAM v telefóne. Ak je telefón v záruke, reklamujte.

    Tiež to môže byť dôsledok odomknutia poškodeným programom. V tom prípade ste už pravdepodobne o záruku prišli a môžete skúsiť postup ako napríklad tu:

    http://wikee.iphwn.org/sgold_bootrom:fixwifi

    Tento postup použite naozaj iba v prípade, že viete, čo robíte…

    0
    0
  36. Moze mi niekto poradit. Vobec nemam v meni iPhonu polozku wifi teda je tam ale je slabo napisana a v riadku napisane nie je. stale mi hlada signal a neberie mi ziadne sim karty. Prosim pomozte. mickos@zoznam.sk

    0
    0
  37. ahoj, potrebovala by som radu. jailbreak iphonu 3g os 3.1.2 mi prebehol ok. nemozem sa , ale pripojit na operatora. ked dam pin vobec nehlada iba ukazuje jednu palicku na sieti. co s tym???????? som zufala to teraz budem mat iba ipod??

    0
    0
  38. Dobry vecer jansa chcem poradit mam ipjone 3gs 16gb a nefunguje mi to hlavne okruhle tlacitko s ktorim sa dostavam do menu uz som aj restartoval a stale nic stale nereaguje neviete mi s tym poradit prosim poslite mi e mail. Jankoo_sp@azet.sk dakujd. Vam

    0
    0
  39. Zdravím mam problem s iPhone už dlhšiu dobu…nefunguje mi WiFi ani doma a ani nikde inde….sieť mi síce vyhľadá ale napíše to “nieje možné sa pripojiť k sieti XXX” stalo sa mi to pri upgrade softwareu…dal som aj resetovať network seting aj cely iPhone…Skušal som aj restore a aj jailbreak redsnow….nič nefunguje a stale to WiFi nejde neviete poradit? stale tam píše nieje možne pripjit sa k sieti….

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť