Porovnanie displejov na MacBooku Pro – matný vs lesklý

Nedávno jsme vás informovali, že Apple začal nabízet možnost matné obrazovky také pro MacBook Pro 15″. Do minulého týdne šlo mezi displeji volit pouze u modelu s 17″ obrazovkou, matný displej je však stále u obou modelů něco navíc a dostanete jej pouze za příplatek. Nyní se již objevily první snímky, které porovnávají lesklý a matný displej u MacBook Pro 15″ unibody.

MacBook Pro 15″

První srovnávací fotografie povrchů displeje 15″ MacBooků Pro zaslal uživatel do diskusního fóra serveru MacRumors. Jako jeden z prvních si koupil MacBook Pro 15″ s matným displejem a porovnal jej s lesklou variantou. Bohužel s předchozím modelem, který ještě využívá ExpressCard slot. Nové modely by přitom měli mít vylepšený displej, ovšem toto vylepšení se týká spíše barevnosti a kontrastu, nikoli povrchové úpravy proti odleskům. MacBook Pro s matnou úpravou displeje poznáte okamžitě, díky stříbrnému rámečku, který nahrazuje černý s krycím sklem. Samotný uživatel pak v diskusi uvádí, že v malém počtu případů vypadá lépe lesklý displej, ovšem matný displej zcela vítězí pokud vezme MacBook Pro na sluneční světlo a pracuje. Kompletní fotogalerii, včetně vyjádření uživatele si můžete prohlédnout zdezde.

MacBook Pro matny vs leskly displej
MacBook pro matny displej
komentárov
  1. Ten wallaper na tech strojich je dost hezkej nerekl by autor kde ho nasel nebo pripadne neposlal na mail (Luciferx8@gmail.com) ?

    0
    0
  2. nemozem si pomoct ale preco mam pocit, ze autor vyzdvihuje matny displej tym, ze jas na lesklom je stiahnuty na takmer minimum a v pripade matneho na maximum? Aj ja mam radsej matne displeje ale to porovnanie side by side sa mi nezda, leskla varianta je vyrazne menej jasnejsia co je IMHO blbost.

    0
    0
  3. Myslim ze srovnava nesrovnatelne, pokud je jeden starsi technologie a jeste navic treba rok svitil a druhy je funglovka, tak to neni srovnani, ale cilena dezinformace.
    Z praxe vim ze zadnej rozumnej klient nechce matny jen ti naockovani temito clanky (CZ a SK), proto jsou asi priplatkove : -)

    0
    0
  4. Hardverovy jas podla mna nie je vobec znizeny, problem je vo wallpaperi, ktory ten uzivatel pouzil (uplna katastrofa na porovnavanie displejov). Odtiene farieb na pravej strane wallpapera su tmave, na lavej strane su svetle a ziarive, a porovnava ich takto vedla seba. Je teda jasne, ze to skresluje “jas”. A este okrem toho, matne displeje maju naozaj (hlavne na fotkach) na pohlad nizsi jas, kedze svetlo pohlcuju/difuzuju.

    0
    0
  5. Presne aj mne to pripada tak ako keby autor chcel strasne vyzdvihnut matny tak stiahol jas na lesklom aspon na polovicu a na matnom je na plne….nechapem ties co nedal fotku kde ich nevidiet komplet cele vedla seba?….je to take skreslene velmi…ale osobne som zastancom leskej varianty pretoze aj ja mam lesky a vyhovuje mi maximalne a taktiez si myslim ze lesky ma sytejsie farby ako matny:)

    0
    0
  6. Stephen: po precitani vasho komentara sa v nejednej domacnosti rozlahol chraplavy smiech a piskajuce priedusky…Vy ste taky srandista…

    0
    0
  7. naozaeste k tomu sa mi zda ze na tej prvej fotke je notebook s lesklym displejom viac v tieni ako notebook s matnym displejom, co tiez robi iny pocit…niekedy sa mi zda ze autor si mysli ze jedna s malymi detmi :)

    0
    0
  8. hlavne fotografia porovnavajuca tieto dva poly bude vzdy zavadzajuca ! oko spracovava odrazy v reale inak ako na fotografii. nech zije leskly displej :)

    0
    0
  9. Stephen ak su vasi klienti prevazne bezni spotrebitelia tak sa necudujem, ale pochybujem, ze si profi grafici, alebo fotografovia vyberu dobrovolne radsej leskly display.

    0
    0
  10. Ja si zas myslím, že autor nebol taký idiot, aby robil porovnanie s nižším jasom na lesklom displeji a že mu naozaj išlo o objektivitu.

    0
    0
  11. Erik: uplny suhlas.

    Vylizane psie gule (leskle displeje) su skutocne perfektne za predpokladu, ze si clovek da voperovat antireflexnu vrstvu do sosovky :-) Osobne som nestretol ziadneho profi grafika, co by na to nenadaval. Pardooon, jedneho som stretol, bol to taky “Corel Jozko”, akych je u nas kopa. Ja svoj stary iMac 24 zatial nejdem menit.

    0
    0
  12. Erik, ak su profi grafici, tak pravdepodobne pouzivaju externy monitor, robit grafiku na 13 pripadne 15 palcovom displeji nie je ziadna slava aj ked je matny…

    0
    0
  13. to Erik: ano znám takové, ale v tom případě asi neznám fotografy pracující venku!
    to dex: doufat v to můžeš a mělo by to tak i být, jenže začíná to blbě zvoleným pozadím a konče pocitem, že lesklý displej je opravdu ztlumený.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.