NotifyMe – osobné “to-do” pripomienky na iPhone so zvukovou signalizáciou

Českí programátori vystupujúci pod menom PoweryBase nás informovali o ich novej aplikácii pre iPhone s názvom NotifyMe. Autori využili novú funkcionalitu Push pre vytváranie osobných pripomienok s možnosťou zvukovej signalizácie.

Nápad na vytvorenie jednoduchej aplikácie pre osobné pripomienky sa podľa slov autorov opiera o fakt, že aplikácia Apple Calendar je zbytočne komplikovaná pre zadávanie bežných denných pripomienok priamo v telefóne. S týmto tvrdením osobne súhlasím – ak ste niekedy skúšali pridať v Calendari bežnú dennú pripomienku za chôdze alebo dokonca v aute, určite ste bojovali s „Add Event“ rozhraním, ktoré vyžaduje zdĺhavú interakciu.

Promo webstránka NotifyMe

Pridávanie pripomienok v NotifyMe by malo fungovať oveľa jednoduchšie – napíšete ju rovno na prvej obrazovke aplikácie, nastavíte čas a pripomienku uložíte. Pripomienka sa krypotvaná odošle na server a čaká do stanoveného dňa a času. Akonáhle nastane čas pripomienky, server ju odošle na Apple APNS, ktorý ju následne so zvukovým oznámením zobrazí na obrazovke vášho iPhone. Jednoducho to znázorňuje tento diagram.

Screenshoty aplikácie NotifyMe zatiaľ nie sú zverejnené. Aplikácia by mala byť dostupná na App Store hneď po vydaní firmware 3.0, ktorý umožní aplikáciam systém Push využívať (zatiaľ vo fáze testovania). Autori údajne chystajú aj nespoplatnenú verziu. Ak Vás aplikácia z českých dielní zaujala, zaregistrujte do newslettra na http://www.powerybase.com a po jej vydaní budete e-mailom informovaní.

komentárov
  1. Chtělo by to spíše nějaký pořádný úkolovník s touto funkcí, než naopak. Doufám, že tento sw alespoň inspiruje vývojáře úkolovníků, které už v AppStore jsou.

    0
    0
  2. ahaa, takze, zakazdym ked si vytvorim poznamku o hocakej blbosticke, ktoru nechcem zabudnut….sa mi odpocitaju bajtiky z pausalu::??

    0
    0
  3. presne tak .. budem niekde kde nieje signal a pripomienka nedojde.. nechapem prečo to nespravia bez pouzitia PUSH ? naco tahat pripomienku z mobilu na net a potom naspet do mobilu ?

    0
    0
  4. Zadavani neceho do kalendare neni az takovej problem a v aute se to stejnak delat nema :-) Obcas taky pouziju na toto aplikaci Alarm, neni treba dalsi tisica aplikace.

    0
    0
  5. Musí sa to robit cez internet, lebo inak sa to na iPhone neda (na vsetkych ostatnych telefonoch na svete bezna vec). A hadajte kto za to moze, vas milovany Steve Jobs, Apple a jeho funkcna obmedzovacia iPhone politika ;-) Takze bud budete v kyvajucom sa autobuse tukat postojacky 18 krat v Calendari kym konecne ulozite pripomienku vyvencit psa!!!!!, alebo to budete robit inym jednoduchsim programom a zoberie vam to 2 bajty z pausalu. Maju to tam autori inak na stranke dole napisane…..

    0
    0
  6. Se vsemi vyse zminenymi nazory souhlasim. Jsou pravdive:

    – je potreba pripojeni k internetu pri synchronizaci upominek se serverem (je mozne zadavat i v offline rezimu) a v dobe doruceni notifikace.

    – ano, odeslani a prijmuti upominky vam vezme celych 0,5 kB z Vaseho datoveho planu.

    Ale ruku na srdce, iPhone bez datoveho tarifu nema snad nikdo, stejne tak pokryti v dnesni dobe je natolik dostatecne, ze i v kdejakem vinnem sklipku mame nejmene GPRS – a to pro NotifyMe bohate staci!

    Ke komentari Jana Poborila: aplikace samotna funguje dostatecne dobre i jako ukolovnik. Notifikace je mozne i vypnout a aplikace bude slouzit jako stavajici aplikace na App Store s tim, ze ukoly budou automaticky synchronizovany na server. Nepujde ale o rozsahly GTD nastroj, nicmene vetsinu zakladnich potreb mainstreamove skupiny uzivatelu telefonu urcite bez problemu zastane.

    Jakmile Apple povoli beh aplikaci v backgroundu, pak bude NotifyMe jedna z prvnich, ktera tuto moznost vyuzije a tim ulevi velke zatezi nasemu serveru.

    0
    0
  7. vyborne, na nieco podobne cakam mesiace. Vo vyuzivani internetu nevidim problem, akurat tak v zahranici, nakolko data roaming mam vypnuty.

    0
    0
  8. naozaj bohate staci original calendar, vobec to neni tak zlozite ako to tu opisujete, uzivam ho denne a troma tahmi mam celu pripomienku poznacenu….a okrem toho ze push bere data (co ale podla mna dost ubohy argument) zerie to aj viac baterky atd…..takze podla mna dost zbytocna aplikacia

    0
    0
  9. EdDy: ja si pripomienky dávam stale, min raz do tyzdna.

    Neviem, ale ja by som sa na taku pripomienku, ktora potrebuje pripojenie na internet, ani v dnesnej dobe, kde je takmer vsade 3g signal alebo wifi siet, nejako nespoliehal. Mozno by to chcelo len dalsie API na pristup do kalendara a nejaky novy typ udalosti, kde byh sa nezadaval datum ale len cas alarmu… Nebol by ani nutny beh aplikacii na pozadi.

    0
    0
  10. Google calendar mi posiela pripomienky ako SMS.

    Co pridam do iphone calendara, to mam syncovane cez exchange konto (google gears) s google calendars (tak isto aj kontakty).

    Takze jedine ten konfort zadavania… moze niekomu vyhovovat viac

    0
    0
  11. na vacsinu uloh postaci nejaka to-do aplikacia. a ked chcete jednoduchy alaram dajte si budik. a ked to nema byt az take jednoduche tak calendar nie je az taky zlozity. takisto dobra poznamka bola s tymi smskami od google calendaru. a este je mnoho dalsich moznosti ktore si uzivatel najde ked chce… a istej skupine pride najvhodnejsia tato aplikacia… moznosti je mnoho, neviem preco si tu niektori stazuju…

    0
    0
  12. no, ja by som to teda vyuzil skor ako to-do zoznam…ak by sa to ovsem dalo roztriedit podla dni…a fakt dost casto vyuzivam poznamky v telefone na konkretne dni, a som student, takze nemam a ani neplanujem k “obycajnemu” telefonu drahy pausal.-

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.