Motorola Droid – nový silnejší konkurent, Verizon sa “vysmieva” nedostatkom iPhonu

Již v listopadu (10/2009) tohoto roku by se měl na trhu objevit nový komunikátor s operačním systémem Android u amerického operátora Verizon. Společnost se spolu s Motorolou snaží na svůj přístroj upozornit tím, že vyjmenovává neduhy iPhone a následně vám řekne, že jejich přístroje se tyto problémy nebo nedostatky netýkají.

Přístroj Droid od výrobce Motorola bude k dispozici s operačním systémem Android OS 2.0. Motorola a Verizon si za hlavní cíl zvolili porazit iPhone a to způsobem, kdy se zaměřili na jeho hlavní nedostatky, které vylepšila. Je to poměrně jednoduchá marketingová strategie, ale pokud je podpořena reklamní kampaní, může také účinně fungovat. Rozdíl mezi iPhone a Motorola Droid je ale zcela jasný, iPhone kryje záda nejen více jak 85 000 aplikací dostupných v App Store.

Následující informace o Motorole Droid unikly přímo na oficální stránky Motorola. Buď se jedná o chytrý marketingový tah, nebo o omyl:

  • Overall device dimensions of 2.4 × 4.5 × 0.5 in, only marginally thicker than the iPhone’s 2.4 × 4­.5 × 0.48 in. The Droid weighs in at 6 ounces, slightly heftier than the iPhone 3GS at 4.8 ounces.
  • 5-megapixel digital camera with image stabilization, autofocus, and dual LED flash, compared to the 3-megapixel autofocus camera found on the iPhone 3GS.
  • WebKit-based browser compatible with HTML5 and with support for Flash 10 planned for 2010.
  • 16 GB microSD card included, with support for up to 32 GB cards.

Server BoyGeniusReport ohodnotil Motorolu Droid velmi pozitivně. Podle tohoto hodnocení Droid velmi zasáhne trh s BlackBerry, Windows Mobile a Palm Pre.

Zdroj: BoyGeniusReport

komentárov
  1. Tak toto je dost ubohe. Kolko bolo uz takychto? :) Nokia, Motorola atd vyrabaju mobily uz hadam cez 20 rokov :) a potom pride Apple a vsetkych zmetie zo stola s iPhonom a nikto po 2 rokoch nedokazal prist s adekvatnym modelom, ktory sam za seba porazil iPhone. Aj bez trapnych reklam zameranych proti apple. Mozno je kopu lepsiach hardwarovo naslapanych telefonov, ale nehrozi aby mal niekto na pozadi podporu ako appstore, sync s itunes a celym MACom.

    0
    0
  2. Ta reklama je si myslim dost zavadzajuca :)
    iDont have real keyboard?
    iPhone ma normalnu klavesnicu so vsetkym co k tomu patri, s diakritikou atd., a tukanie na dotykovu klavesnicu je makke a prijemne
    iDon’t run simultaneous apps?
    iPhone je mozne spustat zaroven iPod, Email, Telefon, Spravy, App Store/iTunes downloads, Quicktime streamovanie, Filmy a ostatne funkcie v pozadi s plnou podporou bezania v pozadi.
    iDon’t allow open development?
    Appstore ponuka neskutocne vela aplikacii tretich stran…a o uspechu Appstore nemusime hovorit, davat ho do porovnavanie android market je myslim si ze dost ubohe
    iDon’t run widgets?
    Hned na uvodnej Home Screen ma iPhone pocasie, kalkulacku, akcie atd.
    iDon’t have a removable battery?
    Otazka je ako casto si clovek vymiena baterku svojho mobilu, mne sa to este nestalo, kazdopadne je jasne ze zabudovane baterie vydrzia dlhsiea okrem toho aj zabudovana bateria sa da vymenit

    0
    0
  3. hehe no pekne…suhlasim s Martinom je to zavadzajuce, myslim ze ak by niekto chcel tak spravi reklamu taku prave taku ktora sa nebude chciet na iphone podobat nicim “iDont”

    Vsadza jedine na skalnych odporcov iPhone
    ale konkurencia je vitana… :)
    verim ze sa mame na co tesit:) este.

    0
    0
  4. Trochu offtopic, ale mozno mi niekto pomozete – uz dvakrat sa mi stalo, ze mi iphone “skapal”. Telefonujem, skoncim hovor, locknem ho, schovam do vrecka, po niekolkych minutach vyberiem a nic. Nereagoval absolutne na nic (ani tvrdy reset, nic). Hovorim si, ze mozno medzitym zahadne (mal som 50%) “zdochla” baterka. Dam ho nabijat a nic. Ani po 4 hodinach nic. Stale mrtvy. Tak som sa s nim “rozlucil”, ze ho pojdem pri najblizsej prilezitosti reklamovat. O tri dni neskor som vsak predsalen so zvedavosti zapojil iPhone do pocitaca a ejha, po par sekundach sa ukazala znama obrazovka s cervenou nabijajucou sa baterkou. Po tom ako sa uplne nabil a nastartoval, mi fungoval uplne bezchybne asi tyzden a teraz mi to spravil znova. Mam podozrenie, ze je nieco velmi skaredeho s OS a iPhone v podstate bezi, len sa nijak neprejavuje az kym mu naozaj nezdochne baterka a natvrdo sa nevypne. Mam tam este stale len OS 3.0 a moja otazka je, ci niekto vobec aspon pocul o niecom podobnom?
    Btw k teme – suhlasim s Tankistom. Takato reklama je uboha. IPhone je tu 2 roky a za tie 2 roky robi jeho tvorca len to co potrebuje, aby ho udrzal na trhu a kym ho konkurencia nebude tlacit k inemu, tak ani nic viac (logicky) neurobi. Osobne prajem Motorole vela stastia a uspechu a nech je naozaj velkou konkurenciou iPhonu – slubujem si od toho len tolko, ze Apple zaberie a dozenie/predbehne konkurenciu.

    0
    0
  5. já bych náhodou nějakého reálného konkurenta iPhonu uvítal – alespoň by to začalo být zajímavé. Pokud by někdo spáchal opravdového konkurenta a s lepšími technickými parametry (pamět, parametry foťáku, USB pro přímé připojení téměř čehokoliv), tak by byl Apple tlačen zlepšovat. Zatím na to moc netlačí – samotné jednotlivosti, které mají konkurenti lepší z nich stále konkurenta nedělají a Apple není pod tlakem.
    Osobně to nechápu – dva roky se nenašel nikdo, kdo by se přiblížil Applovskému ekosystému. Sice mě to na jednu stranu lehce škodolibě těší, ale vůbec bych nebyl proti, kdyby se našel konkurent a já pak mohl koupit od Applu ještě lepší produkt.

    0
    0
  6. Plně souhlasím s Martinem. Jenže na druhou sranu, co mají ti chudáci jiného dělat. Nejlepší obrana je útok a tak se snaží…

    0
    0
  7. Motorola riskuje, ale ani na vyber velmi nema…. Ludia si sami vyberu. A ja uz teraz viem ako to dopadne… podobne ako s Palm PRE!!! Ale zase na druhej strane je dobre ze sa konkurencia snazi dohonit apple, aspon to apple prinuti inovaovat iPhone. iPhone still RULEZ!!!

    0
    0
  8. Kto nemal nepochopí o čom je iPhone.
    Kto má, toho nepresvedčí žiadna reklama.
    Až kým som neotestoval iPhone, myslel som si, že môj HTC je najlepší stroj na svete. Teraz viem, že nie je.
    To sa musí zažiť, nestači o tom čítať.
    Keby ma iPhone sklamal nikdy by som neprešiel na iMac.
    Neľutujem. A zároveň ďakujem za možnosť zisitť čo je to JEDNODUCHOSŤ POUŽÍVANIA.

    0
    0
  9. vse ma byt rovnovaze a tak tady zase vidim zaslepenost- vzdyt apple zacal s ne prilis etickou reklamou s wimdous a tet vam vadi kdyz nekdo hruhy udela to same (jak se do lesa vola ,tak se zneho oziva)ja osobne si myslim , ze telefon je jen telefon proc z toho delat vedu

    0
    0
  10. :-) . Mozem sa jedine smiat. A nie tej motorole (dobre, aj, ale len trocha), ale hlave VAM prispievatelia typu:” iPhone is the best, everything else sucks!”. iPhone MA nedostatky. A napriek tomu ze iPhone JE super, je skvele, ze motorola spravila tento telefon ktory si priamo berie na paskal chyby iPhoneu. Preco? Odpoved je jednoducha. Apple (snad) pochopi, (a cim castejsie sa to bude stavat, a cim vacsi uspech budu mat konkurenti), ze vypustat polovyrobky, ktore su takmer dokonale (az na tie skolacke chyby, ktore su tam pravdepodobne umyselne) len preto, aby si o rok kupili uzivatelia to iste s vyladenymi chybami a miernym pokrokom sa neoplati.

    Zaver? Motorola ma pre mna (ako majitela iPhone) vyznam v tom, ze na zaklade jej iniciativy bude apple (snad) robit na prvy sup dokonale produkty. To , ze je toho apple schopny niet pochyb. Smutnejsie je, ze k tomu potrebuje posrtcit. Ale ak to motorola pre nas iPhoneistov spravi, preco jej nadavat? Vsak z toho mame prospech aj my :-)

    (a mozno som len hlupy idealista, a apple ani nezaregistruje ze motorola vydala novy telefon :-))

    Pekny den prajem :-)

    0
    0
  11. No pokusim sa byt objektivnejsi ako win/mac fans

    1/ Fotak by mohol byt fakt lepsi, to ze nema blesk a (ne)kvalita fotiek mi najviac nevyhovuje na mojom ajfone.
    2/ Development by mohol byt naozaj viac otvoreny, hneva ma ked bratov jailbreaknuty telefon zvladne niektore sikovne aplikacie. ktore moj nie (ale appstore aj tak ponuka viac aplikacii ako konkurencia)
    3/ Flash by sa mi pacil, ale to je tak vsetko

    Ostatne argumenty ako widgets/klavesnica/vymenitelna bateria ma nezaujimaju. Widgets su len cool pomenovanie pre aplikacie, klavesnica je na iphone uplne ok a bateria ma zatial netrapi… a asi ani nebude skor ako budem menit telefon za novy. Ak apple vyriesi moje vyssieuvedene pripomienky, nebude mi uz chybat vobec nic. Ale v kazdom pripade vitam konkurenciu

    0
    0
  12. den >>> mas 3G alebo 3GS? 3G s 3.0 bola solidna kombinacia, nezazil som nikdy taketo chovanie. tak ci onak najjednoduchsie, co mozes urobit, je upgrade fw. do 3.1.2 kludne chod – odbaguvava 3.1 a uz sa da aj dzejlbrejknut ;]

    0
    0
  13. Milos S. :to iste aj u mna (az na to ze som mal SE P1i a nie HTC :) )
    den: mne sa to stalo tiez, ale len raz a mam aj tusenia co to sposobilo…ked sa mi utopil iphone do vody, asi po dvoch dnoch som sa ho prvy krat pokusil zapnut, zapol sa, ale bolo vidno ze tam je este voda..vypol som ho a potom dalsie 2 dni nesiel zapnut…ako keby zistil pri prvom zapinani: je tam voda, moze ma poskodit a preto nechcel ist…den na to som cital tu na macblogu, ze detektory kvapaliny v sebe iphone ma (aspon ked som spravne pochopil), takze je mozne ze to tak bolo…odvtedy sa mi to uz nestalo, ale jeden clovek v nejakej diskusii pisal, ze jemu napisalo ze iphone je prilis horuci (ked bol horuci) a sa vypol a odmietol sa zapnut…najskor ma v sebe aj nieco na meranie teploty, jak zvykne byt v pc, ale to uz je nepotvrdena informacia, to len niekto napisal…ale napriklad ked pracujes vo vlhkom prostredi, kludne sa ti moze stat ze kvoli tomu nejde

    0
    0
  14. Pavuk: 3G. Dnes uz by mala byt definitivne vybita bateria, tak to vecer skusim a rovno dam aj upgrade OS.
    Tupcek: som si 100% isty, ze nedoslo ani k prehriatiu ani k vniknutiou vody. V prvom pripade som mal telefon volne vo vrecku po tom co som s nim dotelefonoval. Zahrievanie by som urcite citil. V druhom pripade bol telefon volne polozeny na stole a par minut predtym som s nim pracoval (klikal hru), ktoru som korektne vypol. Btw oboje ako spominas je pravda. Iphony maju v sebe detektor kvapaliny, ale ten je hlavne pre servis, aby sa vedeli branit proti neopravnenym reklamaciam. Ohladom prehriatia je tiez znama vec, kedy ti ale iphone aspon zahlasi (ukaze na obrazovke zlty trojuholnik s textom), ze sa prehrial a ze potrebuje chvilu odpocinok. V mojom pripade telefon nereagoval absolutne nijak. Uplne ze nic.

    0
    0
  15. no teda moje srdce je jedno velke apple, ale ta reklama mi pride ako dost dobry napad ako uputat verejnost.. teda sikovna myslienka :) inak I´m a mac :D

    0
    0
  16. uz len koli tomu dizajnu by som si tu haraburnu motorolu nekupil – ale mozno motorole android prospeje lebo tie softy co mali doteraz to bola hroza a katastrofa

    0
    0
  17. Marek: ale no tak zas… treba brat do uvahy, v akej situacii bol trh pred iPhonom. Az pan Jobs nam vytrel zrak a ukazal, ze OS v telefone moze vyzerat aj… tak ako nam to ukazal. Nechcem povedat rovno, ze user friendly (aj ked pri priamom porovnani vtedajsieho konkurenta – windows mobile, to bol riadne diametralny rozdiel) lebo niektore bezne telefony mali user friendly OS uz v tej dobe. IMHO Sony Ericsson mali dost revolucny OS v case ked vydali myslim uz K750i. Hold zapadlo to prachom a pani to uz dalej nezlepsovali… iba fusovali… A co sa tyka motoroly, tak tiez si myslim, ze na tom neboli najhorsie… povedal by som, ze sa priblizovali k priemeru (zo spodu), ale najhorsi rozhodne neboli.
    A uz by sa fakt patrilo aby niekto zapiekol Applu pod stolickou… (ale zaroven som presvedceny, ze zrovna tato motorola to nebude)
    btw – v mojom iPhone som zmenil OS na posledny a zatial to fici. Moja teoria bola zrejme spravna, lebo ked som ho po troch dnoch nereagovania zapojil do siete, tak sa zacal nabijat – evidentne teda islo o to, ze OS prestal absolutne na cokolvek reagovat a nereagoval az kym sa uplne nevybila baterka.

    0
    0
  18. Nedávno schválil štandart na koncovky nabíjačiek.
    Stalo sa ním mini USB.
    Co som tým chcel povedať?
    Motorola bola,je a aj vždy bude jednotka.
    Bez ohľadu predaných kusov!
    Mini USB používa Motorola už pár rokov.
    Motorola vymyslela mobil,potom véčka atd.
    Všetci ostatní sú len smiešny imitátori žijúci z plagiátorstva.
    Nemôžete vytýkať to,že marketing je postavený na zosmiešnovaní nedostatkov iPhone.
    Iphone ich má viac,než dosť a Apple zas postavila svoju reklamu na image a nie na skutočnej úžitkovej hodnote výrobku!

    0
    0
  19. Sterzen
    trochu pritiahnute za vlasy,chudaci pan napr.BENZ všetci tie auta okopirovali čo? SVINIARI
    no MOTOROLU mam rad ale od STARTACu (mam doma :-) ) a V3 neurobili a nemali poriadny mobil,toto sa aspon tvari ale 90% z neho robi hi-end – ANDROID.
    iPhone ma svoje muchy a nejaku uzavrenosť ale k nejakým nokiam a WM mobilom sa už asi ťažko vratim a to som ich mal,ajajaj.
    tak dufajme že apple na ukáže nastupcu 3GS čoskoro a bude to niečo n.1

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.